Pierdere uriașă pentru Academia Română

Pierdere uriașă pentru Academia Română. Tudorel Postolache, economist, specializat în programe de dezvoltare, și profesor universitar pentru zeci de generații de studenți în economie, a murit după o viață dedicată activității științifice. 

Decesul este deplâns de fostul ministru al Culturii Ionuț Vulpescu. Într-o postare pe pagina sa de FB, Vulpescu scrie, printre altele:

Activitatea sa științifică a fost dincolo de ideologii sau de dogme, a fost permanent deschis la nou, la puncte de vedere care contraveneau pozițiilor majoritare. ”Restructurări în economia politică”, din 1980, a fost prima lucrare din țară care aborda global starea economiei politice actuale.

Preocupările sale l-au recomandat, alături de seriozitate și de soliditatea cunoștințelor, pentru a fi președintele Comisiei pentru Elaborarea Strategiei realizării economiei de piață în România(1990) și apoi al Comisiei pentru elaborarea strategiei naţionale de pregătire a aderării României la Uniunea Europeană, Comisie care a elaborat documentul ce a constituit baza Consensului de la Snagov, din 1995. Este recunoașterea muncii sale, pusă în slujba interesului public, pe care l-a servit strălucit în toate demnitățile pe care le-a ocupat, inclusiv ca ambasador în Marele Ducat de Luxemburg.

Moartea academicianului Tudorel Postolache este o grea pierdere atât pentru Academia Română, pentru învățământul economic universitar, cât și pentru statul român, pe care l-a reprezentat cu demnitate și competență.

Dumnezeu să-l odihnească!”, se arată pe pagina de Facebook a lui Ionuț Vulpescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

1 Comentariu

  1. „Strategia economiei de piata a României” la 30 de ani de viata pe care-i are, a condus tara la distrugerea economiei proprii, a industriei, performante, exportatoare, înainte de ’89, si prada, acuma, tuturor impostorilor, la pierderea pietelor de desfacere, saracirea lucie a populatiei soldate c-o emigratie masiva, mai ales ca si-asa-zisa „restituire” samavolnica a unui patrimoniu imobiliar national inestimabil (în Transilvania, inclusiv, tuturor veneticilor, impostorilor, desi provincia fusese cumparata de România cu 600 de tone de aur pur, în urma „afacerii optantilor”). Patrimoniul national imobiliar pierdut de România din cauza „irecuperabilului” cuprinzând, în plus, si opere de arta unice, si rezervele ei naturale. Mare pierdere, mare, n-am ce sa zic. În loc sa fi fost cinstit, academicianu’. România de azi = România vânduta, din 1938. Asta a facut, „irecuperabila pierdere”. Când si-i ia cu el si pe Iliescu Ion, Roman Petre, Isarescu Mugur, Nastase Adrian si complicii, la fel de „uriasi”?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.