Pierdut preşedinte! Îl declar nul! Şi ministru de Finanţe, la fel!

1. „Va fi mult mai rău!” Expresia îi aparţine unui om care a patentat eşecul. Căderea economică şi financiară poartă amprenta gândirii sale. A vrut (sau a fost de acord) să breveteze diminuarea pensiilor pentru salvarea unui sistem economic măcinat de corupţie. Ne-a propus o teorie a salvării care se dovedeşte o reţetă sigură pentru un dezastru. Omul n-are nici simţul realităţii. Se dă deştept cu sentinţe de un pesimism banal. Ca la cârciumă! Iese ca nea Gheorghe şi ne spune că „va fi mult mai rău”. Parcă românii nu ştiu! O ştiu şi căţeii, după câtă hrană uscată mai primesc! Necum românii! Mai ales când intră în magazine sau acasă, când îşi ascultă ministrul cu discursuri câlţoase.

Se vede şi de peste Ocean cât de prost stau lucrurile în Arcul Carpatic. Necum de la Tecuci sau din Ferentari! Şi acolo românul pricepe că nu prea e-n ordine sub barba domului ministru! Ţara îl plăteşte să facă o politică financiară care să ne scoată din încurcătură. El ne spune că va fi şi mai rău. Adică are un plan catastrofal, care ne duce sigur de râpă. Planificat! E un mod de a spune, fraţilor, sunt un incapabil! Şi neputincios! Nu vă pot scoate din rahat! Vă mai îngrop niţel! Vă asigur de asta! Procuraţi-vă şi mască! Sigur o să vă afundaţi şi mai rău!

Ce-o fi căutând un asemenea contabil la cârma finanţelor româneşti? Şi în Guvern? Cine naiba şi în ce ţară dă un leu pe profeţii infernale? De regulă, într-o instituţie-cheie e promovat un om care mai păstrează măcar un strop de devotament şi de gândire pozitivă!Ecleziastul la mintea unui ministru de Finanţe cu profeţii de Bulă chiar nu ne foloseşte la nimic!

2. Ce mişcări de vulpe fricoasă mai face preşedintele!Când a văzut primul râu întins peste câmpuri, a luat cizmele şi a dat fuga, arătându-se ca un salvamar celebru. La tele şi în sufletul naivilor. S-a crăcănat un pod? Pac şi el prin preajmă. S-a înghesuit peste tot unde putea să pară stâlp şi speranţă. Pentru drumuri, pentru popor, pentru ţară. Nu ieşea nimic, dar oamenii reţineau gestul. Preşedintele a fost şi pată de culoare pentru festivaluri folclorice, şi pupător de ţigani în cucerirea neamului lui Parpanghel. A îmbrobodit o ţară ca să nu se aleagă cu un şut în fund şi să scape de vizitele la DNA. Dosarul „Flota” dacă îl răstoarnă cineva poa’ să rupă picioarele unui elefant. Dar agăţat de gâtul unei vulpi? Dosarul cu „Spălarea de bani” şi băgat pe foc tot nu se şterge! Rămân copiile! Şi celelalte, anonimizate cu un ordin bisilabic: „Gu-ra!”.

Tocmai de-aia e de mai mare mirarea că preşedintele duce o viaţă şoptită. Tocmai el, care făcea zgomot şi din biete nimicuri. La sărăcia în care am ajuns, tace! La inundaţii, tace. Nu-şi imaginează că nimeni nu vrea să-l vadă smulgându-şi părul pentru învârtelile proprii. Vine vremea pentru toate! Dar măcar o talpă pusă în faţa găinăriilor susţinătorilor devotaţi. Şi o încurajare de om preocupat de dramatismul situaţiei! Mor oamenii cu zecile. El, nicăieri! Unii spun că poartă povara unei boli. Alţii, doar pe cea a caracterului! Se teme de huiduieli, de cerneală, de ouă, de papuci de casă, de mere, de roşii! Şi stă pitit să treacă valul de durere. Poate trece şi el de mânie. Se gândeşte numai la sine. La urma urmelor, pentru un politician mărunt, persoana sa este cel mai important din câte trec pe lumea asta!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.