Pintea la rând

Sorina Pintea a fost trimisă în judecată în dosarul în care e acuzată de luare de mită, anunță DNA într-un comunicat.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatei PINTEA SORINA, la data faptei manager al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare, județul Maramureș, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată (două acte materiale).
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada noiembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins și primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro (la 20 decembrie 2019) și 120.000 lei (la 28 februarie 2020), care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect „proiectarea și execuția lucrărilor de amenajare bloc operator-sala de chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente din Spitalul Judetean de Urgență «Dr. Constantin Opriș» Baia Mare”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.
Concret, inculpata ar fi primit banii respectivi în incinta unității medicale pe care o conducea, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu ca manager și ordonator de credite.
În data de 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
În cauză s-a instituit măsura sechestrului asiguratoriu asupra a două terenuri ce aparțin inculpatei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Anterior sesizării instanței de judecată cu prezentul rechizitoriu, procurorii anticorupție au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu o persoană fizică, în sarcina acesteia fiind reținută infracțiunea de complicitate la luare de mită în formă continuată”, se arată în comunicatul citat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

2 Comentarii

  1. PSD a devenit oficial partidul pușcăriașilor. Și nu se rușinează deloc de asta. Alde Viorica sau Codrin sunt fidelii recidivistului Dragnea până în pânzele albe! Și-a cerut careva scuze pentru tâlhăriile și corupția partidului?
    În grupul infracțional organizat social-democrat a fura și a lua șpagă e un drept fundamental și natural, pe care doar justiția nedreaptă a statului paralel îndrăznește să-l calce în picioare. Când ajunge câte unul la pârnaie – pentru un an-doi cel mult – e convins(ă) că e victima mașinațiunilor politice.
    Pentru PSD guvernarea e o metodă firească de îmbogățire și niciunul din ”liderii” partidului nu pricepe ce are poporul ăsta tâmpit cu ei: Păi nu e normal să furi cu amândouă mâinile? Nu la asta servește democrația parlamentară? Ce vreți de la noi?

  2. Felicitari Procurorului care a finalizat Rechizitoriul si…cu el la Instanta. Doamna Pintea…este foarte vicleana…cand se da grav bolnava…cand revine la demisia din functia de Manager…cata lipsa de caracter…cata mizerie umana…sper sa faca vreo 10 ani de puscarie…poate invata cum este cu…ONOAREA…nereperata…lasa ca i-o repereaza…Dragnea…predandu-i locul in celula…dupa ce se elibereaza conditionat…in curand…Madam Pintea…o fantoma a Marelui Luptator pentru drepturile ROMANILOR TRANSILVANENI…PINTEA HAIDUCUL!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.