Plăți rapide pentru o parte din păgubiții City Insurance și Euroins

 

Cei mai afectați păgubiți din accidentele rutiere acoperite de RCA, adică persoanele rănite și rudele celor decedați, vor avea prioritate la plata despăgubirii, în cazul în care asigurătorul șoferului vinovat este în faliment, prevede un amendament la legea FGA votat de Comisia de Buget din Camera Deputaților.

 

Legislaţia actuală prevede plata despăgubirilor în ordinea primirii cererilor de către FGA, fără să ia în calcul alte elemente, cum ar fi gravitatea cazului, natura sa socială sau necesitatea unei plăţi urgente, iar amendamentul menţionat ar schimba în bine această stare de fapt, transmite Asociația Finprotect, care a participat la discuțiile din Comisie. Drepturile persoanelor cu dizabilităţi sunt definite de Convenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi (CDPD) şi, asemenea majorităţii statelor lumii, România s-a angajat să respecte aceste drepturi semnând CDPD.

Strategia Naţională privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi are ca obiectiv general asigurarea participării depline şi efective a persoanelor cu dizabilităţi, bazată pe libertatea de decizie, în toate domeniile vieţii şi într-un mediu accesibil şi resilient, fiind structurată pe 9 domenii de acţiune. “Susţinerea amendamentului propus de domnul deputat Iulius Marian FIRCZAK şi aprobarea lui de către Comisia Buget-Finanţe a Camerei Deputaţilor este o primă victorie în folosul drepturilor şi intereselor beneficiarilor şi păgubiţilor cei mai încercaţi de accidentele rutiere, a căror mobilitate sau viaţă le este afectată semnificativ. Neplata despăgubirii în timp util pentru tratament sau susţinerea copiilor orfani produce prejudicii semnificative, afectând direct dreptul acestora la viaţă. Sperăm ca acest amendament să treacă de toate etapele legislative şi să devină literă de lege”, a declarat Gheorghe Cojocaru, prim-vicepreşedinte Finprotect.

Asociaţia FINPROTECT s-a înfiinţat pe 4 aprilie 2024 si are ca obiectiv principal apărarea drepturilor asiguraţilor si beneficiarilor de servicii financiare, a intereselor legitime ale consumatorilor din domeniul financiar-bancar.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mihai Soare 1097 Articole
Author

1 Comentariu

  1. City Insurance și Euroins, doua falimente frauduloase. Banii nu au fost recuperati de la escroci, asiguratorii ramasi au fost obligati de stat sa mareasca contributia la fondul general de asigurari. Normal, ei au transferat costul in pretul politelor RCA. Noi, asiguratii RCA platim furaciunile facute de City Insurance și Euroins sub atenta supraveghere a autoritatii de reglementare.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.