Poliția din Rio a arestat un bărbat care a jurat credință Statului Islamic

Cu opt zile înaintea deschiderii Jocurilor Olimpice, poliția federală (PF) din Rio de Janeiro a arestat un brazilian de origine libaneză, Chaer Kalaoun, acuzat că a călătorit în Siria și a jurat credință Statului Islamic, făcând apologia grupării pe rețelele sociale.

„Deținutul din Rio de Janeiro a fost deja implicat, a avut o legătură cu entități teroriste încă de la Cupa Mondială (2014)”, a declarat joi seară ministrul justiției, Alexandre de Moraes, în vizită în statul regional Bahia (nord-est).

„Apoi am continuat să investigăm și el a părăsit Brazilia”, a adăugat ministrul. „A plecat în Siria, s-a întors în Brazilia și a jurat credință Statului Islamic. Acesta este motivul pentru care a fost necesară aprofundarea anchetei și am decretat capturarea lui”, a adăugat ministrul, citat de AFP.

„Chaer Kalaoun a fost arestat noaptea trecută (miercuri) la domiciliul său din Nova Iguaçu”, în suburbia de nord a orașului, a anunțat joi dimineață un responsabil al PF din Rio.

Potrivit presei braziliene, PF îl suspecta pe Kalaoun că recruta oameni în Brazilia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.