Poliţia elenă a arestat doi greci suspectaţi de asasinarea în stil mafiot a doi români

Doi greci au fost arestaţi sâmbătă la Atena sub suspiciunea de asasinare în stil mafiot, la 23 iunie, în Cipru, a cinci bărbaţi, printre care şi doi români, cu toţii agenţi de pază ai unui om de afaceri, relatează agenţia elenă ANA, citată de Agerpres.

Cei doi greci au fost reţinuţi pe baza unui mandat european de arestare emis pe numele lor de autorităţile cipriote.

Suspecţii au fost găsiţi şi arestaţi de ofiţeri ai Departamentului antitero al Poliţiei elene. După arestare, autorităţile din Grecia le-au percheziţionat şi locuinţele.

Grecii arestaţi sunt acuzaţi că, pe 23 iunie, în populara staţiune turistică Ayia Napa din Cipru, au împuşcat în cap trei cetăţeni ciprioţi şi doi cetăţeni români, toţi cinci angajaţi ca agenţi de pază ai unui om de afaceri cipriot. Conform presei cipriote, asasinatele au fost executate în stil mafiot.

Potrivit unor surse din poliţie, suspecţii ar avea legături cu grupări anarhiste din Atena. Unul dintre ei a fost arestat în mai multe rânduri pentru că a participat la diverse proteste, incidente şi atacuri violente. Poliţia elenă consideră că cele cinci crime din Cipru au fost asasinate plătite şi nu au nicio legătură cu vreun act terorist.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.