Cum își „aresta” mita un polițist din Timiș

Polițistul din Timiș acuzat de luare de mită și trafic de influență de către procurorii DNA a fost arestat preventiv, miercuri, pentru 30 de zile, printr-o decizie a Tribunalului Timiș. Agentul Adrian Sav a fost reținut, marți, de către procurorii anticorupție de la Serviciul Teritorial Timișoara al DNA și dus încătușat la sediul parchetului.

Adrian Sav (30 de ani) era agent în cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – SICE, din toamna anului trecut, dar din luna februarie a acestui an era monitorizat de către procurorii anticorupție, în urma un denunț depus la DNA de către un om de afaceri. Polițistul i-ar fi cerut acestuia suma de 12.000 de euro, ca mită, pentru a-l scăpa, chipurile, de un dosar ce ar fi fost deschis pe nume său la DIICOT Timișoara. Din suma solicitată el ar fi primit 5.000 de euro, în mai multe tranșe, urmând ca restul de 7.000 de euro să-i dea unui procuror. Surse bine informate susțin că agentul Adrian Sav a fost filmat de fiecare dată când lua mită, el neștiind că se afla sub monitorizarea procurorilor anticorupție încă din luna februarie 2018.

Vicepreședintele Tineretului ALDE –  ”ofițer SRI”

La una dintre întâlnirile pe care polițistul le-a avut cu denunțătorul său, el a venit însoțit de un amic, pe nume Silviu Andrișan, pe care l-a prezentat ca fiind ofițer SRI.

Adrian Sav a făcut acest lucru pentru a da greutate spuselor sale și pentru a-l convinge pe cel căruia îi solicita mită de faptul că ar avea cunoștințe chiar și în ”servicii”. Sursele citate susțin că Andrișan a și fost audiat la DNA Timișoara și că ar fi recunoscut că amicul său l-a prezentat ca ofițer de informații. ”Ce pot să vă zic? Am dat niște declarații despre un vechi prieten și vecin. Am fost audiat ca martor, dar nu știu cum m-a prezentat el, indirect, eu nefiind de față”, a încercat să se scuze Silviu Andrișan, vicepreședinte național al Tineretului ALDE, într-o declarație dată pentru Cotidianul.ro.

Polițiști și procurori pe lista DNA

Cel puțin doi ofițeri de poliție de la SICE, din IPJ Timiș și de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara – BCCO, dar și un procuror de la DIICOT Timișoara urmează să fie audiați, în zilele următoare, de către procurorii anticorupție în dosarul lui Adrian Sav. Ei au ”căzut pe tehnică” și „vor da“ cu subsemnatul la DNA. Dacă cei doi polițiști sunt ”prospături”, procurorul DIICOT mai are cel puțin un dosar la DNA Timișoara. Acesta a fost disjuns, acum mai bine de doi ani, din dosarul fostului polițist de frontieră Nicu Mihălțoaia, condamnat la închisoare pentru luare de mită. În dosarul disjuns, procurorul era cercetat pentru că ar fi primit 60.000 de euro de la o persoană interesată de mușamalizarea unui dosar de cămătărie. Agentul Adrian Sav mai are deschis un dosar, la DIICOT Timișoara, în care este cercetat pentru
favorizarea făptuitorului, divulgarea de informații nepublice și luare de mită, după ce reușise, inițial, să scape de un flagrant în care trebuia să primească o mită de 4.000 euro de la un spărgător de locuințe. Sav a ajuns agent de poliție în urmă cu doi ani, ajutat de un fost șef al Brigăzii
de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Sergiu Miat 307 Articole
Author

1 Comentariu

  1. Respect pt toata presa dar nu stiti decat ce trebuie sa stiti…Tanarul e in politie de 5ani, nu doar de 2ani cum scriu toate publicatiile online. Ce sa va mai spun?! Din cele 2dosare unul e real 60% iar cek de-al doilea e „fabricat” pt a-i „inchide gura” usor si repede. Asteptam procesul in sept si dupa aceea pe canalele tv nationale imp va vedea toata tara ce face DNA-ul….

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.