Polonia şi-a relocat sistemele Patriot la Varşovia

Polonia şi-a relocat sistemele de rachete sol-aer Patriot pe un aeroport militar din vestul Varşoviei, unde vor rămâne pentru moment, a indicat ministrul polonez al apărării Mariusz Blaszczak într-un mesaj pe Twitter, potrivit dpa.

În afară de sistemele Patriot pe care Germania, ţară membră a NATO, le-a trimis în această ţară la mijlocul lunii ianuarie, armata poloneză dispune de propriile baterii ale sistemului de apărare antiaeriană construit de SUA, scrie Blaszczak pe Twitter.

Evocând demersurile făcute de Polonia şi de alţi membri estici ai NATO pentru a-şi consolida capacitatea de apărare, ministrul polonez nu a menţionat conflictul de aproape un an în Ucraina vecină.

Relocarea rachetelor Patriot la Bemovo de la baza lor din Sochaczew, la vest de Varşovia, este un element important în pregătirea celei de-a treia brigăzi de apărare antiaeriană din capitală, a indicat el.

Potrivit site-ului de ştiri pro-guvernamental TVP.info, Polonia are două batalioane Patriot proprii şi este protejată în plus de unităţi Patriot ale aliaţilor săi din NATO.

După retragerea sistemelor Patriot operate de SUA, unităţi germane care le-au înlocuit la Zamosc, în apropiere de frontiera cu Ucraina, şi-au anunţat miercuri „pregătirea operaţională iniţială”.

Mai multe ţări membre NATO dispun de rachete Patriot, iar Germania şi SUA se pregătesc să livreze Ucrainei baterii pentru a-şi proteja oraşele şi infrastructura împotriva atacurilor frecvente cu rachete ruseşti.

Un grup de 70 de soldaţi ucraineni a sosit marţi în Germania pentru a se instrui în operarea sistemelor pe care Berlinul le va pune la dispoziţia Kievului. În decembrie, Washingtonul s-a angajat, de asemenea, să trimită sisteme Patriot Ucrainei, ca parte a noului său pachet de asistenţă militară în valoare de 1,85 miliarde de dolari.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

18 Comentarii

 1. Ceea ce inseamna ca si glorioasa armata a generalilor romani de carton va reloca Patrioatele coloniei la aeroportul militar Otopeni Bucresti dar numai bateriile dar fara rachetele care nu au fost livrate inca. Semn ca treaba se impute pe linia frontului NATO-Rusia din Urcacania.

 2. Am vazut cum au aparat romanii rafinariile de la Ploiesti in 44.
  Aveau cercuri de tunuri antiaeriene plus aviatie. 270 avioane englezesti si americane facute praf.

 3. Unde mergem? Biblia spune: „Şi [regele nordului = Rusia începând cu a doua jumătate a secolului al XIX-lea (Daniel 11:27)] se va întoarce în ţara lui cu multe bunuri [1945], iar inima lui va fi împotriva legământului sfânt [ostilitate față de creștini]. El va acţiona [mare activitate în arena internaţională] şi se va întoarce în ţara lui [dezintegrarea Pactului de la Varșovia și a Uniunii Sovietice. Un militar rus s-au întors în ţara lor]. La timpul fixat se va întoarce [aceasta semnifica sfarsitul lumii unipolare. Rusia își va recăpăta influența pe care a pierdut-o după prăbușirea URSS. Înseamnă, de asemenea, acțiunea militară și marea depresiune, dezintegrare UE și a NATO. Multe țări din fostul bloc estic se vor întoarce la o alianță militară cu Rusia]. Şi va intra la sud [detonatorul va fi conflictul etnic (Matei 24:7)], dar nu va fi ca înainte și mai târziu [aceste acțiuni militare – un preludiu la un război nuclear global]” (Daniel 11:28,29). Și numai atunci va fi interventia SUA și război nuclear la nivel mondial (Daniel 11:30a).
  Cartea Apocalipsei avertizează: „Şi a ieşit alt cal, de culoarea focului. Celui ce stătea pe el i s-a dat voie să ia pacea de pe pământ, pentru ca oamenii să se înjunghie unii pe alţii. Şi i s-a dat o sabie puternică” (6:4).

 4. Ce se întâmplă în NATO și țările UE, vezi Polonia, prin crearea și alimentarea conflictului din Ucraina urmată de escaladarea cursei înarmării seamănă cu bancul: olteanul când nu are de lucru se dezbracă și își păzește hainele să nu i le fure cineva.

 5. Pentru pupatorii #rezistenti de Soros, Schwab si Rotschilde ce bat campii cu gratie pe forum. Rusia a ocupat deja 22% din teritoriul Urcacaniei si in final il va ocupa pe tot deca satanistii din NATO. UE si USA vor continua sa livreze arme si mercenari Urcacaniei. Si cum satanistii occodentali nu se vor potoli de a mai turna gaz pe foc in Urcacania se va apasa si pe Butonul Rosu. Comedia macabra satanica se sa sfarsi si NATO, UE si Amerlocia vor deveni o amintire a ceea ce au fost odata. 100% ca asa va fi. Ura si la gara cine mai apuca. Amin.

 6. Da, am vazut pe fly24 ca la Piasenzo e fixat provizoriu „poligon de incercare”, aproape de varsovia dar mai au o locatie sub Viena, probabil e camp deschis si liber de activitate, de aici se faceau zilele trecute zboruri spre granita cu ukraina pentru „livrari” orice comenzi. Am observat ca s-au rarit mult survolurile nato si in Romania si in polonia pentru supraveghere, dar avioanele militare mici ale lor continua sa brazdeze cerul poloniei. E pe fly24 zboruri live.

 7. si 1 batterie
  in semn de respect si aleasa pretzuire
  la „lagarele poloneze ale mortzii”,
  cum spunea Obama,
  partenerul strategic.

 8. Polonezii care sunt atat de belicosi si anti-rusi au ocazia sa-si etaleze patriotismul si sa lupte eroic impotriva URSS ca tot le place sa traiasca in trecut!

 9. @Cenzura = FRICA DE ADEVAR/Warsovia se va transforma in margele de sticla si mormane de fiare topite.

 10. Colonia Amerloca Polonia o tara de alcoolist i si coorve niste perversi si lasi stiu ca vine tavalugul si peste ei iar armata NATO poponarii drogati o sa fuga ca sobolanii pe unde apuca

 11. … s-a schimbat ceva in … 😉 😀 … „4 februarie” [„investitori galbeni”] ?

  😀

 12. Mda. Polonezii – am vazut azi un sondaj: populatia nu vrea razboi -, polonezii se-apara de regimul de la Kiev (care a doborât si MH17, avionul malaezian, si-ale carui rachete au si nimerit „din greseala” în … Polonia, unde-au facut si morti). + Raporturile polonezi din Polonia-ucrainieni = EXECRABILE: cf. genocidul polonezilor (Volynia) de catre ucrainieni, în WW2, urmare a atrocitatilor polonezilor fata de ucrainieni, dupa Revolutia din Octombrie si dupa WW1 (1918-1919, pentru controlul Galitiei rasaritene) … dinte pentru dinte …

 13. Inca o dovada ca urcacanii se infrang cu rusii!!! NATO nu se astept ca urcacanii sa fie deja la portile Kremlinului. A fost o mare surpriza pentru aceasta alianta a pacii in cioc cu madularul lui Zdrelinsky pe psot de portdrapel. „Pierderile grele și consumul masiv de muniții înregistrate în timpul războiului din Ucraina îi îngrijorează pe comandanții de vârf ai NATO. Alianța a fost creată în 1949 pentru a opri o invazie masivă sovietică a Europei de Vest și a adăugat noi membri de la sfârșitul Războiului Rece, dar multe dintre armatele sale s-au micșorat în deceniile după ce amenințarea sovietică a dispărut.

  În prezent, amploarea și intensitatea luptelor din Ucraina a ridicat semne de întrebare cu privire la capacitatea alianței de a lupta cu unități mari împotriva Rusiei.”

 14. În Ucraina, e venerat Bandera (asta a observat, desi abia acuma, si Arno Klarsfeld, evreu de origine româna si dintr-o familie scapata de Auschwitz). Bandera, a carui armata de „eliberare” comite, în WW2, atrocitati: un genocid fata de polonezii colonizati (de prometeistul de Pilsudski si-n secolele de pâna la disolutie, de Republica celor Doua Natiuni) în (ceea ce va deveni) Ucraina. Cohortele lui Bandera, pe care UrSSula le-adora (fiindca, de! colaborator al nazistilor), ar fi exterminat în Volînia, între 100.000 – 500.000 de ucrainieni de origine poloneza. UrSSula resuscitând, în buna „traditie” a unor Nuland-Mc Cain, pe de-o parte, luptele între prometeistii (polonezi) totalitari si criminali si sosiile lor, mostenitorii colaborationistilor SS ucrainieni, si-ncercând sa-i uneasca (fara a si reusi) împotriva rusilor, într-o „demna traditie” a razboiul polono-ucrainean (1918-1919, când polonezii închisesera scolile cu predarea în limba ucraineană, bisericilor ortodoxe ucrainene, si proscrisesera cultura scrisa ucrainiana. Acuma, în plus de resuscitarea urii polono-ucrainiene, fiind vorba si de lupta UrSSulei împotriva culturii ruse -scoli, literatura, teatre, ziare… -, si, alaturi de regimul de la Kiev, înca o data împotriva bisericii ortodoxe din Ucraina. Rusii fiind ortodocshi. Rasa inferioara, cu alte cuvinte).

 15. In 3 zile Bahmutul cade in mana rusilor!!!”Rușii au schimbat strategia la Bahmut și avansează în zonele de nord și nord-est ale orașului. Punctele cheie Krasnoe și Paraskovievka sunt încă deținute sub control rusesc.

  De asemenea, pe front au fost aduși și trupe de parașutiști, sprijinite de artilerie și vehicule de luptă.

  Bahmut este un punct cheie al războiului din Ucraina. De câteva săptămâni se dau bătălii grele în această zonă, iar rușii au trimis trupele Wagner pentru a cuceri orașul.”

 16. erata: când polonezii închisesera scolile cu predarea în limba ucraineană, BISERICILE ortodoxe ucrainene …

 17. Urcacanii se infrang de rusi ca la fasole. „Numai în prima lună a acestui an, armata ucraineană a pierdut peste 6.500 de angajați, 26 de aeronave de luptă, șapte elicoptere, 208 de vehicule aeriene fără pilot, 341 de tancuri și alte vehicule de luptă blindate și 40 de lansatoare de rachete multiple, a spus Shoigu.”

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.