Ponta ar merge singur la cele 4 dezbateri pentru turul II

După răspunsul dat marţi de Klaus Iohannis premierului privind organizarea a patru dezbateri electorale într-un anumit format şi la anumite televiziuni, Rovana Plumb a declarat că Victor Ponta va merge singur la cele patru dezbateri electorale şi l-a acuzat pe candidatul ACL la funcţia de preşedinte al României de laşitate.

Liderul PNL îi solicitase anterior, în mod public, candidatului Victor Ponta să renunţe la “tertipuri” şi să aibă curajul să îşi asume o confruntare de idei corectă , în care niciunul dintre candidaţi nu porneşte cu „un avantaj ilegitim”.

Ce a spus Rovana Plumb, marţi, la sediul PSD

„Adresez din nou întrebarea: domnule Iohannis, de ce vă este teamă să participaţi la dezbaterile electorale? De două săptămâni v-am adresat invitaţia de a participa la aceste dezbateri, ele sunt normale. Azi aţi spus că nu vreţi să participaţi. Să credem că nu aveţi curaj?”, a spus Rovana Plumb (…)„Dacă vreţi cu adevărat să deveniţi preşedintele României, ar trebui să participaţi la aceste dezbateri, altfel, personal, am să consider că daţi dovadă de laşitate”, a spus Rovana Plumb.

Întrebată dacă Victor Ponta va merge singur la aceste dezbateri, în condiţiile în care Klaus Iohannis va refuza să participe, Plumb a răspuns: „Victor Ponta va merge la aceste dezbateri fără Klaus Iohannis în platou, pentru că e important ca românii să cunoască care e viziunea sa pe aceste teme”.

Luni, PSD a transmis un comunicat de presă în care se arată că Victor Ponta reia invitaţia adresată lui Klaus Iohannis pentru participarea la patru dezbateri televizate.

Răspunsul lui Iohannis la propunerea făcută de Ponta

Klaus Iohannis i-a cerut lui Victor Ponta să-şi mandateze echipa de campanie să poarte negocieri cu membrii staff-ului său „pentru a stabili cât mai rapid condiţiile de desfăşurare a unei dezbateri reale”, apreciind că „singura variantă corectă” este o dezbatere organizată pe un teren neutru.

„Constat că domnul Victor Ponta îşi menţine aceeaşi atitudine arogantă cu care ne-a obişnuit şi în ceea ce priveşte organizarea unei dezbateri electorale atât de necesare şi aşteptate de către toţi românii interesaţi să afle proiectele celor doi candidaţi rămaşi în cursa pentru Palatul Cotroceni. Domnul Ponta şi-ar dori ca dezbaterile să aibă loc într-un format stabilit de către echipa sa, cu moderatorii şi temele sale preferate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.