Ponta, despre adoptarea maidanezului Fredy

Primul-ministru Victor Ponta a declarat sâmbătă, la Bistriţa, că adoptarea maidanezului Fredy de către familia sa reprezintă un mesaj şi un semnal către români să facă acelaşi lucru, pentru ca eutanasia să fie ultima variantă luată în calcul pentru rezolvarea problemei câinilor comunitari.

Premierul a ţinut şi să precizeze că mama sa a fost cea care l-a adoptat pe Fredy.

„Categoric da (este un mesaj de a încuraja românii să facă acelaşi lucru – n.r.). Am spus pe de o parte că problema câinilor maidanezi, mai ales când s-a pus în balanţă cu viaţa unui copil, a unor oameni, e clar că trebuie făcut ceva. Parlamentul a adoptat legea, autorităţile locale au acum instrumentele necesare, dar mi-aş dori enorm de mult ca să nu se treacă la faza a treia, pe care o cunoaşteţi, ci există două faze anterioare: este faza de adopţie şi faza de păstrare într-un adăpost şi sterilizare. Mi-aş dori, dacă suntem o ţară civilizată, să folosim cât mai mult primele două faze. Acesta a fost mesajul şi semnalul meu”, a explicat primul-ministru, potrivit Agerpres.

El a arătat că este nevoie de un efort comun al societăţii pentru ca maidanezii să fie adoptaţi sau adunaţi în adăposturi şi să nu mai reprezinte o problemă pentru oraşele din România.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.