Portugalia: Rebelo de Sousa ales președinte din primul tur

Conservatorul Marcelo Rebelo de Sousa, 67 de ani, a câștigat duminică din primul tur alegerile prezidențiale din Portugalia, potrivit rezultatelor oficiale referitoare la peste 95% din circumscripții, scrie AFP.

Profesor de drept, comentator de televiziune de peste 15 ani, Marcelo Rebelo de Sousa a obținut 52,99% din voturi, în timp ce independentul de stânga Antonio Sampaio da Novoa a strâns 22,01% din sufragii, potrivit rezultatelor parțiale.

Marcelo Rebelo de Sousa, fost președinte al Partidului Social Democrat (centru dreapta), îi urmează astfel altui conservator, Anibal Cavaco Silva, care la 76 de ani își încheie al doilea mandat consecutiv, limita permisă de Constituția Portugaliei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.