Poveşti cu prinţese şi cavaleri, prinţi şi clowni

Duminică, ultimul spectacol al stagiunii la Teatrul Naţional pentru Copii ABRACADABRA!

LA MULŢI ANI, COPII MARI ŞI MICI! 1 IUNIE ESTE ZIUA VOASTRĂ (Iertare, am vrut să scriu A NOASTRĂ)”, vă spune Magicianul Poveştilor, îndrăgitul actor Marian Râlea.

Acum este momentul bucuriei şi al jocului. În vremuri apuse, când cavalerii şi prinţesele trăiau printre noi, exista o zi în care Copiii porneau să cucerească lumea cu jocurile şi ghiduşiile lor.

Este 1 iunie, ziua voastră, intraţi în joc şi uitaţi de tablete şi smartphone-uri. De când nu aţi mai jucat ”leapşa” sau ”de-a v-aţi ascunselea”?

Desenaţi un şotron şi bucuraţi-vă, este ziua voastră!

Iar celor mari, care şi-au păstrat sufletul de Copil, ”La mulţi ani”, doar n-o să-i lăsaţi pe cei mici să se joace singuri!

Atenţie, dacă nu vă terminaţi joaca, vă aşteptăm duminică, 5 iunie 2016, să ne Jucăm de-a Teatru’.

Ultimul spectacol din această stagiune la Teatrul Naţional pentru Copii ABRACADABRA este dedicat personajelor din poveşti, care sunteţi voi, dragi copii!

Nu uitaţi să veniţi costumaţi şi veţi intra în Carnavalul Poveştilor.

Poveşti şi “Clowns” la Teatrul Ion Creangă

Bucuria jocului

Miercuri este o zi măreaţă, ziua în care îi sărbătorim pe copii! Și pentru că ştim cât de mult îi bucură basmele şi întâmplările hazlii, Teatrul Ion Creangă a pregătit un program special. Astfel, Ziua Internaţională a Copilului va prilejui întâlnirea tinerilor spectatori cu atelierul 1 iunie cu poveşti, coordonat de Alexandrina Halic, la Sediul administrativ al tearului, şi cu spectacolul de teatru-circ Clowns.

Începem cu a fost odată un împărat, lustruim o lampă de 7 ori, tragem pupăza de coadă… şi îi lăsăm să se gândească. Le vor putea descurca? Jocul este simplu. Vom pune alandala cei mai bravi eroi, apoi vom lua faptele lor neînfricate şi le vom întoarce pe dos. Vom completa totul cu o mână de zmei sau spâni, care în final devin buni. Atelierul este dedicat copiilor cu vârsta cuprinsă între 8 şi 11 ani, aceştia fiind invitaţi de actriţa Alexandrina Halic să descopere lumea fascinantă a personajelor poznaşe şi să se distreze creând noi poveşti.

Scenă din spectacolul Clowns

Spectacolul Clowns poate fi vizionat la ora 18:00, laSediul Televiziunii Române.

Poate cineva să facă muzica să nu se audă? La această întrebare vom afla răspunsul împreună, alături de ştrengarii Hanso şi Lora, de clovnul-orchestră Consi şi de ursuzul Morbus, pe care îi vom cunoaşte în acest spectacol de teatru-circ. Adresată copiilor cu vârsta peste 4 ani, producţia se joacă în cadrul programului Teatru în TVR, care îşi propune să transforme Grădina televiziunii în spaţiu de spectacol pentru teatre, actori şi publicul lor.

Începe Festivalul “Opera Copiilor”!

În perioada 1-4 iunie, Opera Comică pentru Copii organizează a doua ediţie a Festivalului “Opera Copiilor”, în cadrul căreia este programată o serie de activităţi în aer liber, pentru întreaga familie, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului. Evenimentele au loc în Parcul Herăstrău, la Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” şi în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii, fiecare zi din festival fiind completată cu un nou eveniment.

Ediţia din acest an debutează la Muzeul Satului, cu Picnicul Copiilor, eveniment caritabil organizat pentru copiii defavorizaţi din centrele de plasament. Prima zi continuă la Muzeul Satului, cu Cinema în aer liber, unde vor rula producţiile OCC, iar de la ora 17:00, la sediul Operei Comice pentru Copii, se joacă opereta Hapciu în RE major, spectacolul oficial de deschidere a Festivalului.

Următoarele zile prezintă peste 20 de evenimente, culminând cu câte un spectacol special, în fiecare seară. Pe 2 iunie, de la ora 20:00, la Scena de la Peluza din Herăstrău, este pregătit Concertul de la Țărm cu Țapinarii, Alina Manole, Ioan Gyuri Pascu şi Ducu Bertzi.

Pe 3 şi pe 4 iunie, de la ora 20:00, la Grădina de Vară din Herăstrău, Gala de Balet şi, apoi, Gala de Operă aduc în faţa publicului cele mai aplaudate secvenţe din stagiunile OCC, precum şi cele mai îndrăgite coregrafii şi arii din repertoriul internaţional, reunite în două spectacole extraordinare.

“Gale de Operă şi de Balet, recitaluri folk, lecţii de muzică şi… de bucătărie, decoruri impresionante, expoziţii, concursuri provocatoare – Treasure Hunt şi FreeWheel Junior – sunt numai câteva dintre ingredientele care transformă povestea noastră într-un spaţiu dedicat exclusiv familiei. Alături de echipa harnică a Operei Comice pentru Copii, vă invit să întâmpinăm vacanţa cu joc, în paşi de dans şi cu melodie în glas, drept răsplată pentru stagiunea bogată care se încheie”, a declarat Felicia Filip, managerul instituţiei.

Astăzi, în Parcul Herăstrău, la Expo Flora 1, cei mici se vor putea bucura, între orele 9:00 şi 20:00, de Expo “Jack şi Vrejul de Fasole”, iar la Expo Flora 2, între 10:00 şi 20:00, de “Expo Opera”. În Foişorul mic (Peluza Lacului), între orele 12:00 şi 20:00, Foto Point, iar între 14.00 şi 19:00, Puzzle Point.

La Muzeul Satului, la ora ora 12:00, Peter Pan, urmat la ora14:00 de Fetiţa cu Chibrituri, de Flautul Fermecat (ora 16:00) şi de Hänsel şi Gretel (ora 18:00).

Opera Comică pentru Copii

În Ziua a II-a – joi, 2 iunie, în Parcul Herăstrău:

Aleea I Peluză, orele 11:00-19:00 – Aleea “Don Quijote”

Aleea II Peluză, orele 11:00-19:00 – Aleea “Hapciu în RE major”

Scena Peluză, ora 18:30: Lansare de carte: Aventurile Răţoiului Adalbert de Alina Manole

La orele 20-22: Concertul de la Țărm: Țapinarii, Alina Manole, Ioan Gyury Pascu şi Ducu Bertzi

La Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti”,

Cinema OCC | ora 12: Peter Pan

ora 14: Hänsel şi Gretel

ora 16: Fetiţa cu Chibrituri

ora 18: Flautul Fermecat

Ziua a III-a – vineri, 3 iunie

Parcul Herăstrău:

Foişorul Mare, orele 14-19: Scena “Cantus Mundi”

Pavaj Expo Flora 2, orele 14-18: Bucătăria lui David

Alee Expo Flora 2, orele 15-20: FreeWheel Junior

Aleea I Peluză, orele 11-19: Aleea “Don Quijote”

Aleea II Peluză, orele 11-19: Aleea “Hapciu în RE major”

Aleea Michael Jackson, orele 18-19: Parada Școlilor de Balet

Teatrul de Vară, orele 20-22: Gala de Balet

Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti”

Cinema OCC, ora 12: Peter Pan

ora 14: Hänsel şi Gretel

Aleile muzeului, orele 9-19: Târgul Copiilor

orele 12-19: Face Painting Point

orele 15-19: Treasure Hunt

Scena Dumitra , ora 16: Concert lecţie de FLAUT cu Cătălin Opriţoiu

Casa Moişeni, ora 17: Căsuţa cu Poveşti

Ziua a IV-a – sâmbătă, 4 iunie

Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti”

Cinema OCC, ora 12: Peter Pan

ora 14: Fetiţa cu Chibrituri

ora 16: Flautul Fermecat

orele 10-19: Treasure Hunt

Scena Dumitra, ora 11: Concert lecţie de PERCUȚIE cu Alexandru Matei

ora 18: Atelier interactiv “Salonul de SCENOGRAFIE” cu Bogdana Pascal

Casa Moişeni | ora 17: Căsuţa cu Poveşti

Peste 3000 de bucureşteni mari şi mici au sărbătorit în avans Ziua Copilului alături de ArCuB

Cişmigiul Copiilor 2016

Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti a continuat şi în 2016 tradiţia de a inaugura sezonul estival pentru copii, cu distracţie, jocuri, concerte şi veselie în aer liber. Peste 3000 de participanţi de toate vârstele au răspuns invitaţiei de a transforma Parcul Cişmigiu într-un teren de joacă uriaş, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului. Cea de-a 15-a ediţie a manifestării a marcat candidatura Bucureştiului la titlul de Capitală Europeană a Culturii. Astfel, Cişmigiul Copiilor a fost conectat cu zonele periferice ale Capitalei, prin Humuleştiul Copiilor, eveniment conex care le-a adus şi copiilor din zona Rahova-Ferentari bucuria verii.

„Cişmigiul Copiilor este pentru noi un proiect de suflet. E primul eveniment pe care l-am făcut la ARCUB, în urmă cu 15 ani. Ne-am bucurat să vedem, de la an la an, tot mai mulţi copii şi părinţi în parc. Copiii care veneau la primele ediţii sunt deja adolescenţi acum. Ei vor fi tinerii creativi ai anului 2021, atunci când ne dorim ca Bucureştiul să fie Capitală Europeană a Culturii”, mărturisea Mihaela Păun, Director ArCuB.

Participanţii au fost întâmpinaţi de simpaticele personaje Cartoon Network, Gumball şi Darwin, pe care cei mici i-au recunoscut din serialul animat Uimitoarea lume a lui Gumball. Aleile din parcurile Cişmigiu şi Humuleşti au răsunat de bucurie şi entuziasm, iar copiii prezenţi au avut de ales între activităţi antrenante, spectacole, ateliere creative sau spaţii de joacă. Cetatea din Cişmigiu a fost locul în care teatrul a captivat atenţia tuturor celor prezenţi, indiferent de vârstă. Ferma animalelor a stârnit uimirea copiilor, cu găinile de mătase şi căpriţele care au creat o atmosferă ruptă de cotidian.

Poveşti în Cişmigiul Copiilor

Corul de copii Alegretto şi Ansamblul Andantino au însufleţit scena principală, iar magicienii din Foişorul Magic au stârnit uimire şi aplauze.

Aventura s-a simţit din plin la Corabia Piraţilor, unde reprizele antrenante de joacă au fost răsplătite cu figurinele din baloane, oferite chiar de un pirat.

Creaţiile colorate ale celor mici au decorat Aleea Desenului, iar caricaturiştii de pe Podul Artelor au dat alt chip micilor participanţi la eveniment. Toţi copiii au primit măşti, baghete de prinţese şi coroniţe din partea ArCuB, iar echipa Bucureşti 2021 i-a fotografiat împreună cu părinţii lor. Atmosfera de pe scenă a fost întreţinută pe tot parcursul zilei de George, iar Sore şi Lidia Buble au cântat alături de părinţii şi copiii care au sărbătorit venirea verii în cele două parcuri.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.