Precizări de la TikTok după amendă

Reprezentanții TikTok reacționează după apariția în cotidianul.ro a articolului  TikTok, amendă usturătoare pentru încălcarea legislației UE.

Intr-un mesaj trimis cotidianul.ro, se precizează:

„Cu tot respectul, nu suntem de acord cu decizia, în special cu nivelul amenzii aplicate. Constatările DPC se concentrează pe funcțiile și setările care erau valabile acum trei ani și pe care le-am modificat cu mult înainte ca investigația să înceapă chiar, cum ar fi setarea tuturor conturilor sub 16 ani ca private în mod implicit” , susține un reprezentant TikTok. In mesaj, acesta face o serie de precizări sub titlul „Clarificări esențiale“:

  • DPC a analizat cum anumite setări și funcții de confidențialitate funcționau acum trei ani.
  • Majoritatea concluziilor au fost adresate de TikTok cu mult timp înainte ca investigația să înceapă chiar.
  • De asemenea, TikTok îi ajută pe utilizatorii tineri să înțeleagă mai ușor politica de confidențialitate prin videoclipurile din Ghidul de Confidențialitate pentru Adolescenți (Privacy Highlights for Teens) și materialele din Centrul de ajutor.
  • În ianuarie 2021 (cu opt luni înainte ca DPC să înceapă investigația), TikTok a devenit prima platformă majoră care a setat în mod implicit ca private toate conturile existente și noi ale celor cu vârsta cuprinsă între 13 și 15 ani.
  • În 2020, TikTok a introdus Family Pairing, o funcție ce le permite părinților și tutorilor să-și conecteze contul lor TikTok cu cel al adolescentului, pentru a vedea și a ajusta varietatea de conținut și setările de confidențialitate. Noile funcții adăugate la începutul acestui an permit părinților și tutorilor: să personalizeze limitele zilnice de utilizare a ecranului; să acceseze rezumatul timpului de utilizare a ecranului adolescentului; să programeze oprirea notificărilor; și să activeze instrumentul de filtrare a conținutului, pentru a interzice conținutul care include anumite cuvinte sau hashtag-uri să apară pe feed-ul adolescentului.
  • În timp ce nici DPC, nici Comitetul European pentru Protecția Datelor nu au constatat că măsurile TikTok de asigurare a vârstei au încălcat GDPR, având în vedere importanța subiectului la nivel de industrie, compania a vrut să evidențieze munca pe care o face pentru a se asigura că TikTok rămâne o platformă doar pentru utilizatorii cu vârsta peste 13 ani.

Mai multe detalii sunt disponibile în blogpostul de aici, precum și în infograficul de mai jos:

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.