TikTok, amendă usturătoare pentru încălcarea legislației UE

Comitetul European pentru Protecția Datelor acuză TikTok că a încălcat legislaţia UE. Platforma nu este de acord cu decizia, dar mai ales cu valoarea acestei amenzi.

Platforma nu a respectat confidențialitatea datelor, respectiv modul în care în 2020 conturile pentru utilizatorii cu vârsta sub 16 ani au fost setate în mod prestabilit ca „publice”. De asemenea, platforma nu a verificat identitatea celor care se conectau.

TikTok a crescut rapid  în preferințele adolescenților din întreaga lume în ultimii ani, dar pentru că nu a respectat  confidențialitatea clienților său, respectiv datele acestora între 31 iulie 2020 și 31 decembrie 2020, a fost amendat cu 345 de milioane de euro, transmite Reuters.

Un purtător de cuvânt al TikTok a declarat că  majoritatea criticilor nu mai sunt relevante ca urmare a măsurilor pe care le-a introdus înainte de începerea investigaţiei agenţiei în septembrie 2021.

TikTok a adăugat controale parentale mai dure în noiembrie 2020 și a schimbat setarea implicită pentru toți utilizatorii înregistrați cu vârsta sub 16 ani în „privat” în ianuarie 2021.

Comitetul European pentru Protecția Datelor a spus că încălcările legislaţiei de care se face vinovat TikTok includ modul în care în 2020 conturile pentru utilizatorii cu vârsta sub 16 ani au fost setate în mod prestabilit ca „publice” și că platforma nu a verificat identitatea celor care se conectau.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

  1. Si la antivirusuri chinezesti , cere foarte multe date ! Daca-ti bagi un antivirus chinezesc , iti blocheaza calculatorul ! Nu mai da voie la nici un download ! pe calculator !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.