
Vineri, 12 octombrie 2018, la orele 19.00, va avea loc la Bucureşti premiera spectacolului “Visul unei nopți de vară” de William Shakespeare, într-o distribuţie inedită, în spiritul Teatrului Vienez de Copii.
Evenimentul va avea loc în Centrul Vechi al capitalei, la Sala Rapsodia.
Spectacolul “Visul unei nopți de vară” va fi prezentat publicului într-o serie de 11 reprezentaţii. Premiera va fi urmată de spectacole în zilele de 13, 14, 15, 19, 20 octombrie (orele 19.00), 23 octombrie (orele 11.00 si 19.00) si 3 noiembrie (orele 11.00 şi 19.00).
“Visul unei nopți de vară” este o comedie romantică plină de magie și de exuberanţă, în care lumea oamenilor se confundă cu aceea a ființelor miraculoase. Ca de fiecare dată, Teatrul Vienez de Copii aduce în peisajul cultural românesc piese din marea dramaturgie universală, păstrând linia clasică a personajelor, dar imprimându-le suflul nou al inocenţei vârstei şi viziunea regizorală a tinerilor lor instructori, actori profesionişti, îndrumaţi de actriţa şi regizoarea austriacă Sylvia Rotter.
Teatrul Vienez de Copii şi-a început activitatea în România în anul 2006 şi are ca scop dezvoltarea emoţională şi a abilităţilor de comunicare ale copiilor şi adolescenţilor, prin intermediul teatrului. După şase luni în care urmează cursurile noastre, copiii îşi probează ieşirea în faţa publicului într-o experienţă unică pentru dezvoltarea lor şi, sperăm, de neuitat pentru publicul nostru.
“Suntem cu toţii pasionaţi de teatru şi credem în puterea teatrului de a îmbunătăţi calitatea vieţii noastre, chiar dacă suntem actori profesionişti sau nu. Teatrul influenţează felul în care ne exprimăm şi comunicăm cu ceilalţi. Am fondat această asociaţie având credinţa că putem construi o lume mai bună pentru copii şi adolescenţi”, declară Sylvia Rotter – Preşedinte şi fondatoare al Teatrului Vienez de Copii.
Sigur Referendumul a cazut dovedind ca suntem un popor, nu cum se spune balcanic, ortodox și laic ci atașat noilor valor europene pentru care familia formată dintre un bărbat și o femeie, i-am scris în ordine alfabetică, cu copii mulți este un anacronism. Și ca să dovedim că putem ușor sări cu ușurință niște etape, au facut ca o fetiță informată în toate de pe telefonul cuplat la net, și nu o femeie să aibe într-o noapte de vară un vis frumos și european cu un măgar. Ce balcanic și orientel era Ienăchiță Vacărescu: cu testamentul lui poetic! . “…Cu el năravuri îndreptați, / Dați ascuțiri la minte, / Podoabe limbei noastre dați / Cu românești cuvinte.”
primul si cel mai de seama drept al copilului este cel de a fi fructul iubirii sufletesti si al unirii trupesti intre un barbat si o femee,in cadrul protejat de legea omeneasca si binecuvantat de cea divina,pe care il reprezinta institutia casatoriei dupa legea fireasca,impusa de ordinea naturala a universului,dela facerea lumii si pana astazi;dar el nu este singurul sau drept; copilul are deasemeni dreptul fundamental de a fi crescut si educat de parintii sai biologici: de procreatorii sai,care,inaintea lui dumnezeu, si inaintea autoritatilor tarii,au facut legamant de unire si sprijin reciproc, atat la bine,cat si la rau;desvoltarea armonioasa si deplina afacultatilor sufletesti,mintale si a aptitudinilor trupesti ale copilului nu se face decat in mijlocul familiei sale firesti;inconjurat de permanenta dragoste, grija si supraveghere a tatalui si a ,mamei,care,din dragoste unul pentru altul, din dragoste pentru viata si din dragoste pentru viitorul tarii si neamului lor i_ au dat viata, cu speranta ca cel de sus ii va ajuta in cresterea si educarea bunului pui de om si de roman, pe care si-l doresc.Felicitari Dlui MateiDobrovie!