Premierul mitocan şi proletar

Fără îndoială că prezenţa unui personaj lombrozian cu propoziţii de proletar împiedicat în fruntea Guvernului României este rezultatul unor greşeli şi, mai apoi, a multor concesii făcute de Liviu Dragnea. Cu un Dragnea de altă anvergură, un sul de car ca Tudose n-ar fi ajuns niciodată ministru şi nici premier. Puţinătatea cuvintelor sale, caracterul simplist, uneori şchiop al judecăţilor sale, toate ne arată un personaj găunos, fără priceperi în managementul unei instituţii mai mici sau mai mari, necum al unui minister sau al unui guvern. Cele cîteva luni de prestaţie, propoziţiile de tractorist afumat, lipsa oricărui proiect major şi a unei viziuni l-au trădat pe bietul Tudose. Mihai Tudose n-a ajuns ministru nici din pricepere, nici din abilitate politică. A fost împins, a fost pus la ordin, a fost soluţia disperată înghiţită şi de Liviu Dragnea într-un moment de mare încurcătură şi teamă, imediat după scandalul cu Sorin Grindeanu. Cu alte cuvinte, din cauza lui Liviu Dragnea şi a serviciilor pe lîngă care sulul de Tudose se învîrte de ceva vreme avem un premier care pune tălpi alianţei politice care l-a votat, care joacă mai degrabă rolul unui frînar ajuns în fruntea guvernului, iar nu al unui politician destoinic, hotărît să scoată căruţa din şanţ.

Nu l-am bănuit niciodată pe Mihai Tudose de regalist după cum faţa sa m-a ajutat să nu-l suspectez de înclinaţii literare sau filosofice. În schimb, părerile sale scurte, de om şcolit pe fugă, asemenea tuturor celor care şi-au luat diplomele din mersul trenului, m-au determinat să-l citesc mai repede şi să mă aştept la tot soiul de chifle, de bîlbe, de prostii şi de contre. Nu putem să-i cerem lui Tudose să fie regalist. Ar fi prea mult pentru nivelul său de gîndire şi pentru cunoştinţele sale. Dar să avem un premier cu un pic de obraz (nu aşa crestat ca şoriciul), cu bun-simţ, cu decenţă, cumpătat, echilibrat în judecăţi şi cu repect faţă de o mare parte din populaţie (minoritară sau majoritară, nu contează) mi se părea normal. Nici Dăscălescu, mult mai încuiat decît Mihai Tudose, nu şi-ar fi permis asemenea mîrlănii faţă de istoria României.

Pus pe contrat preşedinţii partidelor care l-au adus la putere, Mihai Tudose avea să spună:

”Noi am recunoscut anumite merite fostului şef de stat Regele Mihai. Să mă apuc acum să recunosc că există nu ştiu ce coroană pe aici… Iertaţi-mă, dar nu prea îmi vine, că nu am nici temei legal. Casa Regală este o fundaţie. Domniile lor doresc ca această fundaţie să capete statutul de fundaţie de interes naţional. Cu asta sunt de acord. Şi Camera de Comerţ şi Industrie a României este o fundaţie, tot un ONG de interes naţional”.

În mintea lui Tudose, nici măcar ipoteza că în istoria României a existat ”nu ştiu ce coroană” nu prea încape. Cum să îi vină lui să accepte existenţa unei coroane (lui judecăţile îi vin aşa cum îi vine strănutul sau urinatul), mai ales că nu are temei legal pentru asta.

Nu ştiu ce au înţeles cititorii din mîrlănia prim-ministrului faţă de Coroana României. Pentru premierul României nu are importanţă că a trecut prin Războiul de Independenţă şi prin două războaie mondiale. N-are paragraf de lege pentru asta şi nu-i pasă. Adică ”nu-i vine”. Aşa cum nu le vine multora dintre cei care au muncit din greu la minimalizarea Casei Regale şi a Regelui Mihai. Cine a făcut asta? De la începuturi, la pupitrul operaţiunii au fost ruşii şi ofiţerii Securităţii române şi, mai apoi, ai SRI, cei care au muncit la gonflarea lui Prins Paul de România şi la tentativele de recuperare a averilor regeşti pentru acesta.

Ce-am înţeles eu din exprimarea grosolană a lui Mihai Tudose? Că omul este mai legat de gîndirea SRI decît bănuiam noi. După cum se poartă, el arată ca unul care mai primeşte ordine de la băieţi. Şi în legătură cu Casa Regală, şi cu legile justiţiei, şi cu Dragnea şi Tăriceanu şi cu tot ce au ei nevoie pentru menţinerea puterii binomului din spatele preşedintelui Iohannis.

Pentru că ne-a potcovit cu un premier atât de împiedicat, Liviu Dragnea ar merita o a treia condamnare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 32

112 Comentarii

 1. fumeaza Gauloise Caporal, nu i-au placut niciodata tigarile King Size…

  • Domnule Nistorescu, Terente din Braila parca vine din strafundurile si cotloanele cele mai intunecate ale NeoSekuristilor Democrati postecembristi!. Sa vedeti dvs. anul viitor ce va pati Psd-ul si alianta de guvernare cu acest ..Gogoman.. ca prim ministru al Romaniei. Grindeanu a fost mic copil pe langa acest Taranoi Mitocan!! Sa vedeti dvs. ce contre va pune acest individ aliantei parlamentare cel sustine ca si prim ministru, bine ghidonat de catre Binom.Incepand cu legile justitiei si terminand cu respectul cuvenit familiei regale. Nu trebuie sa fii mare academician in Sekurism!! sa nu-ti dai seama cum in spatele Bivolului se afla sistemul sekuristoid democrat ticalosit din Romania, ce a incalecat aceasta tara dupa decembrie 89″. O sa avem distractie mare de tot la anul cu Terente. Sa vedeti atuncilea de ce este in stare Gogomanul .Daca Liviu Dragnea facea greseala sa apara cu aceasta caricatura de om de mana in campania electorala de anul trecut, Psd-ul se ducea in Cap!! bine de tot. Sistemul ticalosit sekuristoid ,implementat de catre celalalt Sekurist Mizerabil Basescu Traian in aceasta tara blestemata , preluat cu Magna Cum Laude de catre domnul KIWI inca se afla pe cai mari in Romania, din pacate pentru noi ca neam Stelu

  • Dar despre Dragnea nimic, nimic….. El iti plateste salariul, dle Nistorescu ???? Si atunci te conformezi si dai in Tudose, care da, nu e frumos, dar n-am auzit pana acum sa fi furat ceva. Pe cand sponsoriul tau, slava domnului, a bagat cel putin o autostrada in buzunare !!!!!!

  • Saracu’ fumeaza ,,mahoarca ruseasca,, nu a reusit sa urce la size-ul de king , pacat ca noi nu reusim decit sa visam si cu atit raminem !

  • M. TUDOSE ESTE UN PRIM-MINISTRU RESPONSABIL SI INCEARCA SA TINA ROMANIA DEPARTE DE AVENTURI POLITICE ….IN ACELASI TIMP , ESTE UNUL DINTRE INALTII DEMNITARI PSD FARA DOSAR PENAL ! IAR ACEASTA INSEAMNA CA ESTE PERICULOS ( IN PSD )…DE ACEEA , LA UN SEMN , POSTACII ANUME ANTRENATI ….AU TABARIT PE EL !!! IN PARTICULAR , EU CRED CA PSD ARE NEVOIE URGENTA DE O NOUA CONDUCERE , LIBERA SI CU SCOALA ADEVARATA SI TRANSPARENTA . SI ROMANIA !

  • Eu pun o singură întrebare: cum se face că Franța, Italia, Ungaria, Austria, Germania, Rusia,…cu tradiții monarhice/țariste, ancorate adânc în istoria acestora, nu au nici Casă Regală nici Casă Țaristă? Să plângem de ignoranța lor, sau de ignoranța și inconștiența noastră? De ce nu ne place să avem, cel puțin, un dram de demnitate? Ce gândire poate avea cineva care are pretenția ca o persoană precum este Margareta sau Duda să decidă soarta României? Nu cumva se dorește, din nou, aducerea de rege străin? În asemena situație de profundă umilință și înjositoare sugărnicie am ajuns? Se tot face vocam rbire despre binefacerile monarhiei în România. Se cunoaște care era poziția – din punct de vedere al dezvoltării economice și al nivelului cultural – în Europa, în perioada dintre cele două războaie mondiale? Vă spun eu: România, subjugată economic de străini, se zbătea să părăsească ultimul sau penultimul loc, din clasamentul ierarhiei dezvoltării fără să mai vorbim de faptul că nivelul analfabetismului era la cotele cele mai înalte. Știe careva dintre comentatori cam cum arăta țăranul și muncitorul român? Știe careva cam cum arătau orașele și satele românești, atunci în vremurile monarhiei? Se întreabă cineva de unde au avut regii României resurse financiare, materiale să construiască sau să cumpere, toate celeieri și astăzi revendicate? Dacă sunteți cinstiți cu dvs. veți fi în măsură să dați un răspuns corect. Să nu uitați nici o clipă, că astăzi, dacă vă îndreptați mânia împotriva aleșilor dvs., vă îndreptați mânia împotriva dvs., pentru că dvs. i-ați zămislit/conceput, născut, crescut și educat. Aceștia, acum vă reprezintă. Sunt precum dvs. Să auzim de bine dacă mai este loc și pentru așaceva.

  • Eu vad ca incearca fara succes Duduia sa il drogheze si il cearta ca sta in pozitia legilor acestui stat si nu trage pe nas ca voi desteptii urzicatori din doua vorbe, slugi cui nu trebuie! Proasta alegere facurati acum.Putintica demnitate nu v-ar strica, dragalasilor, din iubire proprie, caci coana voastra nu da o ceapa degerata pe voi, doar va foloseste si va arunca dp.

  • Voi asti urzicatori la limba, asa iute doar din doua vorbe, proasta alegere facurati acum. Ce va luati de om ca nu ii face hataruri ilegale duduii care doar va foloseste si p`orma da cu voi la tomberon, de „nobila” ce e!

 2. „Nu poți cere lui Tudose să fie regalist”… Nu poți cere nimănui care are puțină demnitate umană să fie regalist. Istoria – încă din antichitatea romană – a demonstrat că monarhia introduce factorul aleatoriu în funcționarea unui stat mai mult decât forma de guvernare republicană. Domnu’Cornel, chiar nu există lege ca să-i oploșești pe alde Duda & co in continuare in palatul Elisabeta.

  • frumosul & bestia
   De aia n-au britanicii si ceilalti din nordul Europei demnitate, ca sunt regalisti! Da’ avem noi ca suntem republicani. Republicani facuti cu tancul sovietic. Vai mama ei de republica, mareata vatra!

  • Absolut de acord! Nu inteleg cine doreste atit de mult sa impuna aceasta „casa regala” castrata, desueta si plina de controverse. Romania ar trebui sa ia exemplu de la Austria, o tara in care monarhia a reprezentat, cu adevarat, ceva. Noi incercam, de ce oare, sa scoatem de la naftalina o familie care se vrea cu „singe albastru”.

  • ‘Sa nu va asteptati la recunostinta din partea vreunui Hohenzollern”(Otto von Bismark catre I C Bratianu)

 3. nici nu va mai citesc articolele pana la final…. ” Cine este acest Liviu Dragnea, de isi permite sa faca concesii premierierilor ROMANIEI? Cand va dispare ca multi altii, pe cine veti mai sluji….Nu va mai inteleg sinusoidele….

 4. Domnule Nistorescu,
  Nitam-Nisam, regalist? Cotidianul părea până mai ieri un port în care acostau idei luminate. Deodată, ați coborât în antichitatea plină de regi, regine, margarete și …dude. Scoateți, vă rog, căruța din noroi. Cu drept temei ne săturarăm de președinți, dar nu instituțiile sunt de vină, ci noi, cei care le-am edificat și le reprezentăm. Le putem pune de acord cu viitorul, dar de ce să le scufundăm într-un trecut lipsit de glorie?

  • Din ce vagauna intunecata ai aparut postac securist ca sa ne vorbesti de „idei luminate”? Semidoct cu pretentii, dar incapabil sa
   se exprime coerent metaforic. Gandire de matroz basist care-si acosteaza in porturi sordide ideile contrabandiste stralucitoare!
   Europa, secatura…ideatica, a iesit de mult din antichitate. Ce institutii ai edificat, lenes al satului care asteapta mahmur in
   rigola sa vina cei vrednici sa-ti scoata caruta republicana din noroiul care-i este specific…

  • Charlie
   Nu sunt, vezi bine, în baza ta de date. Totuși, luminata voastră stirpe, de ce-i prea harnică la dat cu pietre? Astea sunt argumente, astea sunt idei!?!?! Și ce meta fori! Puteai să te exprimi civilizat. Sau între timp s-a dat edict în care parte este adevărul? Și că oricine are altă părere trebuie înjurat?
   PS- Stilul dezvăluie autorul!

  • TUDOSE e cel mai bun premier al ROMANIEI de la lovitura de stat pina azi!
   Redactia are nevoie urgenta de un nou management!
   Romanii vopsiti de pe malul Iordanului sa isi vada de Benjamin-ul lor!

  • Daca tot folosesti o expresie binecunoscuta, macar foloseste-o corect. Se scrie ,in romaneste, NI TAM,NI SAM ( din lb. bulgara NICI AICI,NICI ACOLO ) ( H )

  • @Charlie… nus ce vrei, cu cata infocare sustii ceva, insa jignind, catalogand acid sulfuric in cuvintele lozinci urlate… Dta, nu esti in democratie, unde fiecare isi spune crezul lui interior? N u poti tine pasul cu noi, musai trebuie sa ne indesi pumni in gura celor ce nu-s ca dta de acord cu duduile, uite eu as vrea monarhie, dar nu cu fetele dlui ce Abdica! Nu vezi ca-s inchipuite, rele, ranchiunoase, razbunatoare si nu spun mai multe, pt ca public nu suporta…Calmeaza-te, Domnule si respecta-te, respecta-ne… nu suntem securist, ci selectivi pt ca avem info despre, doar ca ne e jena noua si pt unele dintre ele… intelegi?

 5. da’ pe doamna universal-valabila firea n-o intreaba nimeni de unde si cum cu bucurestiu’ regalizat …???

  • Duduia dtale este mic ingeras in comparatie cu incoronatele … poate fi lasata de-o parte

 6. Nu aveți dreptate dle Nistorescu. A fost si gata .
  Nu va inspira fata lui? Dar a Dvs. Inspira ceva? Asta e un criteriu de apreciere?
  Carol al doilea a construit palatul pentru sora lui Elisabeta. Ce mare om, ce mare rege. Ce om moral!?
  Lăudam pe Ferdinand intregitorul dar nu zicem nimic de pierderile teritoriale sub Carol al doilea
  Cele mai mari minciuni si exagerări despre monarhie si rege le- am auzit in zilele funeraliilor.
  Țara este Republica, nu are casa regală, nu are prinți si principese.

  • Pt. „Eu”. Dovedesti cu prisosinta ca esti lipsit de un EU, postac securist tradator de tara. Editat ideologic care silueste
   istoria cu o usurinta ce tradeaza ignoranta si reaua-credinta. Tara e republica sovietica instaurata prin cele mai abominabile crime si reinstaurata prin inselaciune dupa alte crime, ale loviturii de stat kgb-iste. Doua actiuni bolsevice la diferenta de 42 de ani de suplicii, spalari ale creierelor, pervertirea valorilor. Eu-l tau e de OM NOU robotizat, relicva a unui trecut monstruos.

  • Sora Elisabeta a Regelui Carol 2 a murit fara urmasi directi,deci mostenitorii sunt din parte fratelui.Dar Regele Mihai a declarat ca el nu va revendica decat mostenirea directa de la bunicul Ferdinand si proprietatile dobandite in nume propriu cum e Savarsin!Asa ca palatul Elisabeta apartine inca statului pentru ca nu a fost revendicat ,nu pentru ca are vreun drept!

  • Charlie @ – pot sa-ti confirm ca „minciuna este cea mai agresiva cale de atat al mincinosilor” pentru a-si astupa mizeria aruncata in natura. Logica si adevarul insa lipsesc aici, pentruca, logica si adevarul ar „dezmembra tot esafodajul ridicat in jurul unui interees”. Sa luam exemplul „fostei case regale, ma rog … mostenitorilor fostei monarhii, NU AM GASIT nici un monarhist de seama” care sa vina cu „teorii reale, dovedite, care sa prezinte o baza de date reala”, ci numai „insulte demne de tate de mahala”, insulte aruncate atat de iresponsabil incat, este usor de definit caracterul celui care le arunca. Apoi, eu ma intreb, DE CE copii romanilor bolnavi de cancer si alte boli incurabile, „au ajuns sa se trateze cu sume de bani colectate din mila publica ?, statul roman NU are bani pentru ei, undeva intre cateva zeci de mi si cateva sute de mi de copii romani abandoneaza scoala din cauza „foamei, a lipsei manualelor, hainelor, transportului si multe alte cauze generate de „statul roman prin politicile proaste, greu de calificat, apoi, statul roman NU a construit NICI un km de autostrada anul acesta, sanatatea si educatia care se mai face … aproape NULE, DAR, statul roman … a gasit zeci de milioane de euro pentru a tine in lux mostenitorii fostei familii regale care au o mostenire de peste 60 de milioane de euro. Daca vrei sa-ti dovedesti „intelepciunea” … acum este momentul !. Sa-l lasam de Tudose si voi si Nistrescu, ca … .

 7. Trage si domnul Nistorescu cu arcul in nori,ca odata dacii strabuni….

 8. … ,, După cum se poartă, el arată ca unul care mai primeşte ordine de la băieţi ” … ! Domnule Nistorescu , aveți vreo îndoială că primește ordine … , numai de la băieți , în permanență … ? Dacă mizați și pe alte variante , vă înșelați … !

 9. CAND AI ABSOLVIT LA PARTICULAR D CANTEMIR SI LA STAT COLEGII M VITEAZU, SRI, LA AL 5 LEA MANDAT FARA O LUARE DE CUVANT, ESTI PRODUCATOR DE ENERGIE ELECTRICA, E GREU SA FII PE PLACUL PRESEI, PARTIDULUI CARE TE-A SELECTAT, PROMOVAT, NUMIT IN FONCTIE SI SA FACI JOCURILE TRINOMULUI E F GREU SA-I MULTUMETI P TOTI MAI ALES DACA N-AI NICIO ZI VECHIME IN MUNCA, PROFESIE, CI DOAR 5 MANDATE DE DEPUTAT???

 10. Pentru cib:
  Dacă republicani am devenit cu tancul sovietic, regaliștii cum am devenit?
  Dacă regele a fost forțat sa abdice ca sa vina comuniștii oare cu Cuza cum a fost ca sa vina un străin de nem și țara?

  • Serios, chiar acolo ați ajuns încât sa puneți semnul egal între venirea principelui Carol si venirea bolșevicilor??? Cei care au distrus țara asta si tot ce s-a construit in perioada monarhiei? Foarte interesant, nu ne place comunismul, cred ca nu prea mai exista nostalgici mulți de acest gen in România, cel puțin nu la vedere, însă ce sa vezi, ne place al dracului de tare forma de guvernământ impusă de ei, republica, pt ca la noi in România asta le este moștenirea, nu putem sa ne ascundem după degete, la noi Republica n-a venit nicidecum in urma voinței poporului, precum in cazul altor state, de exemplu Italia, chiar cam in aceeași perioada istorică, ci a fost impusă de la Moscova.

  • Prostia ta doare, postac securist, in fixatia imbecila pe Cuza. Tu vorbesti de neam si tara, tu care manjesti valorile acestui neam
   si ale tarii? Tu care ridici in slavi internationalistii bolsevici? Prostanacule, DACA RAMANEA CUZA PE TRON ERAI REGALIST? Chiar nu
   realizezi ca-ti faci de ras sefii?…Esti platit in kopeici-gaurite pentru pestratia ta lamentabila, vorba lui Nastratin!

  • Pai cu dulapul sasesc Iohannis a fost tot ca si cu Cuza.Fraierii cred ca l-au votat pe ficus fara sa fie spalati pe creier prin FB si alte mijloace folosite de securisti.

  • Ca să fie recunoscută de cancelariile occidentale unirea, a fost condiționată de aducerea unui principe străin. Bașca, în perioada de final de domnie, Cuza o luase rău pe arătură.

 11. Modelul gratesc prinde curaj , Presedintele = Palton Voda, malaiet primar de Sibiu , Premierul = mitocan si proletar , Dragnea = lebada alba ce se plimba pe luciul Belinei cu gusa umflata de stiuci .Malaietul si Mitocanul vor incepe sa se intrebe ce elixururi folosesc unii de la ” Cotidianul ” de arata asa bine (in opinia lor ) , trebuie sa le afle secretul alifiilor …! Binomul din spatele presedintelui Iohannis , Statul Paralel si Soros asteapta reteta , s-au garbovit de stat paravan pentru cresterea adrenalinei in randul votantilor PSD-ALDE cu ajutorul unor jurnalisti sugubeti , pusi pe sotii cu neuronii odihniti ai unui anumit segment de votanti . S-ar putea sa se descopere cine plateste tratamentul cu gerovital , atunci sa vezi metamorfozari si ofiliri spontane …

  • Sa se descopere si sa vedem metamorfozarile si ofilirile ca si Sursa de Gerovital e satula de a fi uzata de smintitele natiunii asecondate de lachei iresponsabili ca ele si stie ca e ocultata Cui trebuia sa stie adevarul Ei.

 12. Sunt mai mult decat scarbit de toti regalistii astia care habar n-au de istoria Romaniei.Nu ma asteptam insa la pozitia D-voastra Domnule Nistorescu,om cu scoala,informat etc.In cazul profitorilor „regali”,Duda & Margareta,Tudose chiar are o pozitie corecta.Nustiu ce blestem este pe oropsitul popor roman de trebuie sa suporte toate lipitorile ce-i sug vlaga de atatia amar de ani.Ca la noi la nimeni,suntem atat de bogati incat sustinem financiar doua institutii ce se bat cap in cap : Presedintia si asa zisa casa regala.Vai de capul nostru de amarasteni.

  • Petrisor, intradevar esti amarastean, dar intelectual si ca instructie. Ce stii tu despre Istoria Romaniei? Abia iti tii minte
   pseudonimele, in rest vid, desert, pustiu ideatic. Deja la acest articol ai folosit minim doua pseudonime, unul din celalalte fiind ion ion.

  • Oare sa aiba legatura cu SRI chestia cu monarhia la dl. Cornel Nistorescu ?

  • Ca toti regalistii, agresivi, guresi nevoie mare si cu specimene in interiorul lor batause si golanesti ca si bolsevicii. Ostracizarea republicanilor e mare trend la regaisti inclusiv la dl. Nistorescu.

 13. Suntem țara paradoxurilor extreme. Avem un președinte, vreme de 5 sau poate 10 ani, proprietar al unor 6-7 case mari și rentabile, în a căror posesie a intrat, după cum majoritatea mediilor o spun, cu documente a căror origine și autenticitate, sunt cel puțin îndoielnice. Avem o Familie Regală aparținând unei mari dinastii europene, care nu poate intra în posesia bunurilor sale ridicate fără nici un dubiu, cât de mic, de înaintașii săi care au construit și România modernă vreme de aproape un secol. Avem un Parlament, organism al democrației, dar care naște legi menite să protejeze infractorii mari. Închidem în pușcării oameni viețuind la marginea subzistenței care fură o conservă din magazin pentru a nu muri de foame, dar nu pedepsim funcționari ai statului care fură mai puțin de 200.000 de euro. Ne lăsăm conduși de persoane despre care se știe până la Bruxelles și Washington că sunt infractori cu licență și ne dorim în același timp o generație tânără incoruptibilă, formată în spiritul adevăratelor valori ale umanității. Nu suntem în stare să vedem aceste paradoxuri?

  • Dle Wolf Edmond, cereti prea mult de la niste ignoranti care chiar daca ar sesiza, prin absurd, paradoxurile ilustrate, le-ar trece cu vederea in mod partizan. Nu are loc un schimb de idei, precum intre oameni ca noi doi, ci confruntari de interese. Sunteti la fel de Idealist si aceasta e o categorie care nu are loc in societatea actuala impartita intre cetateni ce incearca sa supravietuiasca si hiene securiste care se joaca cu destinele noastre si cu viitorul tarii. Am totusi o critica legata de confuzia pe care o faceti in legatura cu pragul de 200.000 de euro, confuzie, sper, involuntara fiind tributara propagandei statului securist paralel.Pragul nu exonereaza de raspundere, avand rol de incadrare juridica. Nu inseamna ca daca un primar
   fura 199.000 de euro scapa de puscarie, fiind sanctionat doar administrativ. Exista pedepse actualmente de pana la 3 ani pentru
   rea-credinta in respectarea legislatiei, avantajarea unor terti etc, care daca nu sunt sanctionate de superiori in contencios, pot
   fi respectivii actionati in judecata de catre cetatenii prejudiciati…

 14. Și totuși premierul Tudose fiind și din Brăila are o fizionomie deosebită pentru un remake după filmul Codin. Cei care l-au văzut pe regretatul Virgil Platon în acest rol înțeleg compatibilitatea. Nu că am crede că dânsul are carte de căpătâi romanul Europolis al lui Jan Bart (Eugeniu Botez), roman care pe lângă viziunea inclusă titlul romanului are și acea formidabilă localizare a orașului Sulina cu care începe romanul: “… acolo unde bătrânul Danubiu își pierde și apa și numele în mare…”

  • Oistea carutei mai degraba, face referire la functia de conducere, insa uite ce mult ne respecta sluga cui adora sa calce totul in picioare, IL SCOBOARA LA RANGUL DE VIZITIU, nu ne respecta nici pe noi si nici pe Cornel Nistorescu. Pacat ca se intampla toate astea in secolul acesta, noi intre noi sa ne dam la gioale. Nu cred ca meritam nici noi, nici premierul si nici dl N istorescu. NU CRED CA INTRO TARA EUROPEANA AR PUTEA SA APARA UN ARTICOL DESPRE PREMIERUL EI CU O ASEMENEA ALATURARE DE CATALOGARI IN TITLU LANGA POZA DOMNIEI SALE!Acum as vrea sa va intreb: ce parere aveti? Proverbul spune ca pestele se impute de la cap. Iar aici vedem clar ca niciodata ce ni se ascundea de multi ani, din respect pt un tata, al cui stim, obligativitatea politicienilor de a fi faptuitori de ilegalitati si pt ca statu in litera legii acest premier uite ce primeste, fara jena si ni se arata clar, ca niste incoronate sunt capul de imputiciune al natiunii. ASTA NE TREBUIE NOUA?

 15. Este bine ca sunt cititori atât de diferiți ca cultură, reală cultură istorică, sau convingeri politice la Cotidianul. Rău este că cu cât ești mai ignorant cu atât ești mai încrâncenat și pus pe catalogat. Comentariile sunt un formidabil barometru al haosului din capul nostru, merit și succes de necontestat al ștergerii creierului prin cacofonia promovată media românească în special televiziuni. Mârlănia nu ține de subiect, mârlania ține de educație sau de o reacție necontrolată. Și domnul prim ministru este cam primitiv.

 16. Stimați colegi, postaci cu diplomă, îndrăznesc cu mult respect să vă atrag atenția că Maestrul Nistorescu nu a afirmat în nici măcar o silabă din acest articol că ar fi monarhist sau republican. Subiectul articolului este altul iar articolul este minunat ca toate articolele Maestrului. Inclusiv poziția Dvs confirmă esența articolului. Citiți vă rog cu atenție ce a scris și nu-l acuzați gratuit nici că ar fi monarhist și nici că ar fi republican. Bucurați-vă de jurnalismul făcut cu pasiune și pricepere!

  • Dta vrei sa dai sfaturi sereistilor cu cap de fier ? Pierdere de timp. Boul tot bou ramane indiferent ce grade are pe umar.

  • Ma minunez ce nickname si ce puteti scrie. Partizanatul atat in articol cat si in perioada funeraliilor a fost si este desantat. De aici si concluziile corecte. Nu mai transformati in mocirla spatiul comentariilor.

 17. Care e diferenta intre un rege si un presedinte ales pe viata? Daca Putin isi da dreptul sa fie ales de cate ori candideaza e anti-democratic. Dar sa ne trezim cu un rege peste noapte, pe care nu l-a votat nimeni e semn de inteligenta extrema. Si daca tot ii dam cu intoarcerea in negurile istoriei, de ce sa nu revenim la boierime? Tu iti dai seama ca am avea o clasa conductoare nobila? Revenim la nobilime. Cum sa fii atat de ingust la minte sa nu vrei conducatori nobili?

  • @gelu de aceea monarhiile europene o duc mai bine ca republicile. Noi alegem cate un presedinte politruc pe un kil de ulei si zahar. De ce sa avem un om manierat si pregatit sa fie rege cand putem avea un presedinte cocalar

  • @cristian Asta e gandire de om prost: monarhiile europene au aceeasi populatie, gandire, bogatie si istorie ca Romania, cu singura diferenta ca sunt monarhii, si uite ce bine o duc. Bine macar ca recunosti ca Iohanis, Basescu, Constantinescu si Iliescu au fost alesi pe un kil de zahar. Din zaharul ala s-au facut 6 case. Si sunt de acord ca e un presedinte cocalar. Mai bine sa avem un rege/boier manierat care fura in liniste pentru ca nu poate fi schimbat. De manierele cui ma asupreste imi pasa mie. Toti boierii erau mai manierati decat iobagii. Nobilime nu prostime.

 18. Ma era mai bine daca se dadea cu fundul de pamant si zicea ca-i regalist convins?doar f multi romani sunt republicani,ca l-am respactat pe rege,ce a insemnat el pt poporul nostru,dar acum sa dea bani cu nemiluita,la urmasi,cand au atatea proprietati,si paduri,si palate,e prea de tot.

 19. Mai tantalailor, sunteti niste jalnici ticalosi. Sunteti cei care si-ar vinde-o si pe ma-sa ptr o strachina de malai in plus. Palatul Elisabeta este al Casei Regale, si voi ticalosii ar trebui sa platiti chirie ptr anii in care ati folosit un bun al altuia. Voi nu sunteti in stare sa construiti ceva durabil. Doar o gasca mafiota care tine tara in gheare si traieste bine din furaciuni. Mi-e scarba de voi. Nu ati fost in stare nici scoala sa faceti. Norocul este ca nu sunteti nemuritori, nici voi si nici gasca voastra securisto-mafiota. Amin

 20. De folositi cuvantul „proletar” in sens peiorativ ?
  Rusine ! Inseamna ca desconsiderati munca cinstita si fetisizati bogatasii basinosi.

 21. Nihil Sine Deo!!!
  Ce pretentie sa ai la un taran ca tudose ce si-a luat o diploma la 40 de ani si aia la particulara. Intai a facut de garda la catafalcul regelui, iar apoi a inceput cu fraze iliesciene cum ca romania e republica

 22. Evident monarhia in Romania n-a adus succese. Desvoltarea in decursul anilor nu s-a facut datorita regilor. Poate ajutata de Carol 1 ca domnit mai lung. Catastrfa de neuitat a lui Carol ii si continuata de tanarul neexperimentat Mihai a avut urmarile pe care le stim. Armistitiu din August 44 n-a a dus nici-o imbunatatire Romaniei. Cel mult a obligat ucidera a miilor de ostasi romani in luptele fara sens alarturi de hoardele bolsevice. Celelqlte natiune colabotoarea lui Hitler au au facut un froint comun si pasiv, fara sa-si sacrifice oamenii. Asa zisa salvare a natiunii de hoardele bolsevice n-a existat. Cel mult 200000 de ostasi romani ucisi sau luati prizonieri si trimisi in Gulag.Monarhia romana a ramas in coada statului luand decizi date de niste politicieni ce au platit pentru incometenta.

 23. Gelule, esti exact asa ingust la minte cum iti faci sincer autocritica. Se pare ca esti si somnambul, vrand in plina noapte sa
  mergi la votarea Regilor. Cine te-a intrebat de buna-ziua? In concluzie, noapte buna!

  • Adu argumente sa discutam idei, nu ataca persoana cu „esti ingust la minte” fara nici o logica. Regalitatea romana a primit Romania Mare si a dat pe rand Cadrilaterul, Transilvania, Basarabia. Transilvania am primit-o inapoi de la comunisti, nu de la Mihai Tradatorul.

 24. Crestinilor, ” cainele de paza al democratiei ”, ” care este ”, domnul Cornel Nistorescu spune clar:” Ce-am înţeles eu din exprimarea grosolană a lui Mihai Tudose? Că omul este mai legat de gîndirea SRI decît bănuiam noi. După cum se poartă, el arată ca unul care mai primeşte ordine de la băieţi. Şi în legătură cu Casa Regală, şi cu legile justiţiei, şi cu Dragnea şi Tăriceanu şi cu tot ce au ei nevoie pentru menţinerea puterii binomului din spatele preşedintelui Iohannis. ”, ce sa mai adaugam noi in comentarii daca suntem normali la capusor, daca nu suntem slugoii securisti ai sotului doamnei Carmen ! Sa auzim si de mai bine ! p.s.- tocmai ascult ce canta Tudor Gheorghe: ‘ au facut copiii nostrii dinti, musca din parinti si din bunici … ” !

  • Pai tu ai crezut!! draga c.g. cum acesti gugustiuci Editat au inteles ceva din ce a spus domnul Nistorescu?! Te-ai inselat amarnic!. Astia nici cand citesc nu stiu ce citesc Editat.Bat campii cu gratie acesti gugustiuci , total pe langa subiectul dezbatut de domnul Nistorescu.Fiecare cu cel doare.Mai putin esenta.Cum Terente din Braila este omul Binomului suta la suta, despre asta este vorba in articolul cu pricina.Bineinteles si badarania Bivolului.Atat si nimic mai mult. Sanatate , la multi ani. Stelu

 25. Tudose, „om scolit pe fuga”. Pentru aceste cuvinte, domnule Nistorescu, va dau o bila alba!

 26. Un om mare învățat a spus – „Statul modern și instituțiile respective, inclusiv secularizarea fuseseră făcute de Domnitorul Cuza, ultimul rege pământean. Ferdinand a fost un om slab, un rege absent, îngheța când i se prezenta o problemă, el, săracul, nu a vrut să fie rege, noroc de Regina Maria, care, printre aventurile ei memorabile, a avut noroc la Paris, pentru că vizita ei acolo a coincis cu revoluția comunistă a lui Bela Kun, în Ungaria. Carol al II-lea, mai bine nu discutăm, un om care și-a pus interesele sentimentale, ca să nu zic altceva, mai presus ca țara, nu poate să provoace decât greață. Iar săracul Mihai, Dumnezeu să-l ierte, bine crescut, bine învățat, a fost prea crud, prea tânăr, când trebuia să ia niște decizii, să se sacrifice, chiar, în numele monarhiei și a dinastiei. Dar a fost fericit că a fost lăsat să părăsească țara ca să se însoare. Ăștia au fost regii noștri străini, străini au rămas de țară. Doar s-au îmbogățit. Ia spuneți-mi cu ce a venit Carol I în țară? Vă spun eu: cu trenul, nu avea nici averi, nici palate mărețe ca la Peleș, datorii da! Culmea este că acum și-au primit proprietățile înapoi, probabil premiu pentru lipsa de abilitate în conducerea țării. Să vă intre bine în cap. România a fost făcută așa cum este, cum a fost, mai rău sau mai bine, de prim miniștrii, de cei doi Brătieni, uneori chiar împotriva dorințelor regale.”

  • Peleșul a fost construit integral cu banii lui Carol I. Nici măcar n-ai avut curiozitatea să-l vizitezi. Orice ghid, chiar și pe vremea lui Ceaușescu, îți spunea acest adevăr.

  • Peles – cu exceptia sumei importante obtinute din topirea tablitelor de la Sinaia din aur, reconstituirea lor din plumb in copii, si folosirea banilor obtinuti din vanzarea aurului pentru constructie, o suma importanta, repet.

  • Un nou pui de CUC a aparut pe firmament, „ligriv” care nefiind un intelept, citeaza din clasicii marxism-leninismului, cu toate ca
   atunci cand foloseste alte pseudonime afuriseste…”ciuma rosie”!? Ce legatura are vizita Reginei Maria la Paris cu Bela Kun si cu
   rebeliunea bolsevica declansata pentru a mai decima populatia Budapestei, dar si pentru a-i crea conditii BOLSEVICULUI Horthy sa
   preia dictatorial puterea, in vederea pregatirii noului razboi mondial? Vrei sa spui ca si Regina era bolsevica? Personal nu am inca suficiente date in acest sens, dar o am in atentie, intrucat si Regele Ferdinand a fost manevrat prin bolile induse, la fel ca si in cazul fiului sau Carol II. Toti monarhii euro-asiatici din acea perioada se aflau sub controlul bolsevicilor. Imparatii
   Germaniei, Austro-Ungariei, Rusiei si Japoniei, Sultanul Imperiului Otoman, Regele Italiei, Regii Serbiei si Bulgariei etc

 27. Omul a fost cat se poate de corect! A spus, sincer, ceea ce gandeste si, la drept vorbind, nu am cum sa nu fiu de acord cu el. In fond, de ce este „mitocan şi proletar”?? Pentru ca spune lucrurilor pe nume, pentru ca nu este de acord cu ceea ce fac si pretind niste maimutoi care se viseaza regi, printi si alte lighioane de genul asta? Pai daca Tudose este mitocan si proletar, atunci ceilalti ce sunt? Doar oportunisti, hoti, impostori, lacomi si nesimtiti…asta doar ca sa nu fiu prea aspru cu ei!!

 28. Desi sunt anti-Tudose si anti-PSD, regret dar nu e nici o marlanie la Tudose ci la regaisti si la familia asa zisa regala, la asa zisa Casa Regala neexistand asa ceva. Tudose are dreptate de la cap la coada contra tupeului sufocant care se vede si in servirea cauzei unei familii nesatule care bate campii crezandu-se coroana sau casa regala dar nefiind, de catre Cotidianul si dl. Nistorescu. Este un articol stupefiant si riscurile de limbaj, adresare si extremism ar fi trebuit sa serveasca o cauza si nu o noncauza, aceea de a ma obliga pe mine intr-o republica sa fiu nebun si sa ma adresez cu majestate si alteta unor cetateni. Aceasta este adevarata miza a proiectului de lege, de a legifera neconstitutional o aberatie, existenta unei Case Regale imposibile intr-o republica si dupa o abdicare valabila dpdv legal si azi, si obligarea populatiei asa cum pana si pustiul de Nicolae si-a anuntat emfatic pretentia, la un protocol injositor.

  • Victoras, nimeni nu te obliga sa fii nebun, aceasta stare ti-o da Cel de Sus sau o capeti pe parcurs, in cazul tau neputandu-ma
   pronunta inca, de aceea astept noi PERLE specifice. Camaradul tau „Grig” deja e diagnosticat drept turbat, ca asa e cu lighioanele.

  • @Charlie… vad ca ai o energie si un elan tineresc, dar te porti urat, injurios, insultator cu cine nu canta osanale ong-ului margarintei…Lasa domle oamenii sa isi spuna liber parerea, nu ii tot tracasa cu catalogari, cu insinuari parca ai chef de lupte/harta. Dar mai constat ceva urat de data aceasta de la o persoana care pan`acum era demna de tot respectul: autorul articolului… De azi pt mine sunteti un executant penibil, acum ati demonstrat ca sunteti gaina supusa la cocosit, iar nu cocosul demn si tantos cum ati pozat dv pan`acum; nu mi-as fi permis sa fiu atat de marlan si badaran cu pozitia legala corecta a Domnului Primul Ministru care e un om dintro bucata! Iote ca fu taxat had si miseleste si inca public – curat murdar! a la Caragiale de lacheii coanei Joitzica von ONG-ul CRr,CRr,CRr- daca n-o lalai cu corul deodata niste falseturi care i-ar fi dat apa la moara prinipesei care e deja jumate dementa daca pe un ONG ea se autointituleaza Regina in Republica Romania… Asa ca, care aveti chef de o tzara de spurcare cu nuante de sloboz si altele naturale tipic dlui scriitor de articolase puteti fi activi aici si apare fie Charlie fie mascariciul de serviciu.. URAT, URAT, URAT Dle Nistorescu. Personal as da timpul inapoi ca sa nu fie inca aceasta zi, poate va dati jos din pat cu alalt picior!

 29. O tara care-si trateaza copii bolnavi de cancer si alte boli incurabile cu bani colectati „din mila publica, o tara in care, undeva intre cateva zeci de mi si cateva sute de mi de copii abandoneaza scoala din cauza lipsei rechizitelor, hainelor, foamei, transportului urmand sa devina o generatie de analfabei, o tara in care anul acesta Nuo a fost construit NICI un km de autostrada, sanatatea si educatia sunt la un nivel de tara „africano-agrara”, Romania sau mai degraba politicienii romani Tariceanu si cei apropiati su gasit prin minune „zeci de milioane de euro pentru „intretinerea in lux a mostenitorilor fostei familii regale” care au deja o avere de peste 60 de milioane de euro, Sunt sigur ca, cei care posteaza ca monarhisiti isi vor dovedi imediat caracterul abject aducand insulte fara numar demne de … caracterul lor, fara sa vine cu „detalii, dovezi si logica asupra celor prezentate mai sus. Domnul Nistorescu … in ciuda „pozei pe care o afiseaza este de un partizanat care contrazice „afisarea nepartinitoare a ziarului acestuia”, o imagine de forma sau mascare a adevaratului caracter. In ziar „ori isi afiseaza si dovedeste impartialitatea sau … este mincinos”.

  • Frustrat cred ca era cel/cea care l-a aranjat la mansarda expre pt a scrie autoinjosirea si injosirea unui om politic ce nu-i facu pe plac cosanzenei ultra rasfatata, ultra inchipuita, de fapt una ce asteapta mila si compasiunea noastra desi nu isi ridica dosul cand este Imnul National intonat oficial. asa in vazul tuturor, fara bun simt, sfidandu-ne din pizma, in ciuda nevoi de a fi intretinuta de lux. Si, cum in mana lui Tudose stau O.U. prin care Intretinuta Speciala a natiunii cumplit saracite, sper sa nu uite acest afront de la circareasa nationala !!!!, si sa ii dea cat mai putin. Nu vad dc un ONG al hartuitoarei via terti- evident! – ar fi atat de favorizat cand saracia lucie este Regina in 50% din gospodariile romanilor. In tara cu stat paralel si trinom ori incalci legea dp taierile de cap ale dulcineei prea rasfatata, ori te spurca public si te calca in picioare ca pe o zdreanta, oricine ai fi tu, fara niciun drept niciodata in fata unora ca asti abuzatori si puternic manifesti in rasfatul nefondat! Cat de multa lipsa de bun simt natural, nimic de-a face cu nobletea frizata de o urmasa a servitorimii care asa isi arata originea jenanta, dar reala pe care o neaga vehement, insa o demonstreaza din plin cu desavarsita Sminteala, Regina Charl(ta)bosilor. O sa dam o lege, de acum ii urmam exemplul si fiecare ONG sa isi numeasca Regina de vrea sa capete de la acest stat fonduri imense anual mocca!

 30. Asteptam de la „niste oameni intelepti care comenteaza la articol sa trateze „adevaratul subiect prezentat in articol” si nu … tema Tudose – primul ministru”. Monarhistii au obiceiul de a arunca cu ivective, insulte de toate felurile in cei care le sunt impotriva fara a avea nici un fel de logica sau adevar pe care sa-l sustina cu fernitate si dovezi, ceilalti se leaga de, ori natura educatiei ori natura umana a premierului Tudose … dar „adevarata natura a subiectului dezbatut in articol, cand discutam ?. Mass- media romaneasca, cauta mereu subiecte de zazanie pentru a tine ocupat „boborul de postaci”, dicolo de cortina ???, ce naiba, acolo nu vrem sa privim, ca acolo se discuta pe ascuns adevarata tema a destinului poporului roman, sau nu ne pasa ?. Noi ca popor, am votat o adunatura de circari in parlamentul tarii, in spatele lor insa, sunt papusarii care „ne invart pe degete” in tim ce tot noi, ca o masa de prosti ne distram trezindu-ne … ca de obicei in fata faptului implinit de politicienii corupti si mincinosi.

 31. Cornele, stiam ca esti instruit la scoala „adanca” a proletcultismului, dar sa fii si monarhist pe fata, nu banuiam! Daca esti asa de intelectual, de ce nu faci comparatie cu tari europene care au avut mopnarhie, pina de curind! Cu Italia, par exemple! Ai auzit acolo de retrocedari, de indemnizatii pentru membrii fostei monarhii, de printi si printese, de ceremonii de stat? Nu. Ti-o spune unul care cunoaste bine Italia si o parte din istoria ei! Sigur, italienii l-au alungat pe regele lor, prin referendum, in 1945! Dar la noi, orice referndum in anii aia, avea aceiasi soarta ca in Italia, adica abolirea monarhiei! Asa ca nu mai da tu in „lomborosianul” Tudose! Tu nu prea stii ce a zis Lombroso! Nici mie nu-mi plac „glumitele ” lui, autosuficienta si jocul la ofside, in defavoarea PSD-ALDE, dar deocamdata pe asta l-au „recomandat” serviciile! Sa astepta un altul mai bun. Recunosc, Dragnea era mai bun, dar Scaraoschii si slugile sale Morar si Lulutza , i-au facut dosar,pentru referendum iar Lidia Stanciu l-a condamnat! Atat! La multi ani!

  • Nu e el chiar asa, insa uite cum e lucrat la mansarda de urat si cumplit totodata! Pai, daca asa iti permiti in vazul public sa ceri sa i se faca unui jurnalist ce era de Talie Respectabila Publica numai prin stradania proprie si mult bun simt demonstrat deseori… si daca asa se face si cum vedem chiar se face orice aservire grosolana a oricui, atunci persoana aceea este cu partie deschisa mereu si calca peste semeni in dispret total de parca ar fi o sadea parvenita, acea persoana nu are nimic nobil in fiinta! Atata josnicie ceruta, azi cand oamenii sunt evoluati, denota ca unii cu mari pretentii sunt de oamenii simpli si educati firesc muuuuult mai evoluati si avansati decat ….caraghioslacuri acerebrate ce demonstreaza – sarmanele – retardul mental impus ca tara karmica pt tot deastea cu indarjire repetate frecvent in destule intrupari. O, cine vrea se poate informa, azi putem descoperi f. usor adevaruri, hipnoza regresiva e solutia, acolo va puteti documenta oricare dintre dv., Domnilor!

 32. Bravo! Aveti drepatate! Ce facem? Avem doua forme de guvernare a tarii?

 33. in timpul monarhiei s-au facut ceva palate castele conace pentru ei restul tarii era vai de mama ei,saracie lucie ca si acum.

 34. Sa nu-i dam si lui Tudose „un” credit? Zice, „Casa Regala fundatie”. Cum sunt sute(!?). Toate, zic ele, de utilitate publica! Ca, ce fac!, nu retoric. La inmormantare am vazut, iar, ce neamuri avem, prin Casa Regala. Stim ca, in pofida „democratiei originale”, din ’90 „Familia” si-a adus, cu si efecte, aporturi /putem minti ca nu! Intre „neamuri” inca ne-am mai putea ajuta, „coroanele” avand totusi si un cuvant pe la ei. Acum, la Tudose „cui” e Palatul Elisabeta. Fundatiile (sute!) au de la stat nu doar „casa” ci si „masa”, prin fonduri bogat alocate. Sa luam de exeplu „patri-H-otica” GDS: * „casoi” in buric urbe /pe „dai-boj” dar din care ciugulit si profituri * fonduri la zise reviste, de hapait o andreea pora „carnatii” intregi /de citit „22” intre ei!, nu si vreo „dilema”? Ca sa, de fapt ce?, adune-ntre ele progeniturile cominterniste lasate pe cap de canalia Brucan (cu si parai „unui” Soros!) si neo-legionarii Monicai Macovei. Cand Tudose invita la dialog „tzivilii” care „rezista” (ce-or fi vorbit intre ei intim nu stim!), cand el face cartile nu stim si cum „le bate”. Poate ca L.D. + C.T or fi-nteles cum cad „in carti” presedintii * daca nu Base ci Geoana? /l-am cam „vazut” apoi! * daca nu Iohanis ci Victoras? /si el data arama pe fata! Cand „menirea” presedintelui, teoretic „mediator”, o ia razna pentru inca putere si si cardas cu serviciile (sau sub ele) ne-am putea lamuri singuri.

 35. Este amuzant că-i sufli lui Dragnea în pupă ca să-l minimlaizezi pe Tudose. Asta n-are legătură cu monarhia.
  Cât despre studiile lui Tudose, e bine să te mai uiţi în oglindă, Cornel Nistorescu.

 36. Jurnalismul este o meserie de constiinta, nu de portofel, iar in lipsa ei vorbim de propagandisti, nu de ziaristi.
  Ridurile de pe fruntea premierului nu sunt consecinta circumvolutiunilor, ci banale urme de cascheta.
  Nu putem avea viitor fara a respecta trecutul.
  Monarhia in Romania a murot odata cu Regele Mihai.
  Place sau nu, in prezent, Romania este Republica.
  Poporul, numai poporul, poate stabili prin referendum daca ne intoarcem la monarhie, iar pana atunci sa ne vedem de necazurile noastre.

 37. Premierul gândește ca mulți alții.
  Spre surprinderea mea, am auzit zilele trecute chiar de la persoane pe care le credeam înțelepte următorul raționament: dacă permitem familiei regale să locuiască în continuare în Palatul Elisabeta, atunci ar trebui să facem la fel cu urmașii președinților.
  Ca și cum pomeniții președinți ar fi construit ei înșiși vilele în care locuiesc, întocmai cum regii au făcut!

 38. Dind la o parte frunzele copacului , vedem ca tinta este Justitia ( in principal dna , sri , iccj si sefii acestora ) . Scopul final , este salvarea libertatii si averilor uriase , nejustificate , ale politicienilor mafioti ! S-au mobilizat mari fonduri banesti , ziare , tv , cu ziaristi si moderatorii aferenti , institutii …cred insa , ca nu vor reusi pt.ca vremea ” lor ” a trecut , pur si simplu !

 39. Si mneavoastra nitelcam strungar la baza, da? SI p[arca nitel cu Nicusor Ceausescu, da? Si acum mare monarhist asa ca da bine da?! Oricum „maestre” Coroana Romaniei a fost . Azi nu mai sunr decat coroanele din muzeu …. (ptr uzul monarhistilor pe pcte : Coraoana cu C este o institutoe a Statului… Cadn zici Coroane este cum zici Presedentia …. adica te referi la institutia in sine nu la persoane)

 40. Pt.socrate.Am citit toate comentariile dumneavoastra la articolul asta, parca trei comentarii, in care bagati asa necazurile grele din tara asta , cum ar fi cu copii bolnavi de boli grave si alte neajunsuri in tara asta in contrast cu MONARHIA, cu cheltuielile legat de actuala sau viitoarea Casa Regala … ! Cred ca se exagereaza legat de sumele de bani in chestiunea amintita, cred ca si dvs. exagerati in folosirea necazurilor din tara noastra versus MONARHIE ! Autorul in articolul asta il cam calca pe gat pe Premierul Mihai Tudose, iar treaba cu MONARHIA este amintita asa pasager, iar dvs. nu prea stiu in ce cheie sa spunem exagerati in comentarii legat chestiunea monarhica, care nu cred ca dupa trecera la cele vesnice a REGELUI MIHAI, mai poate sa fie o varianta pentru tara in care traim asa cum traim … ! In rest un An Nou mai bun cu sanatate !

  • c.g. @, pentru o tara cel mai mult conteaza „viitorul” iar viitorul unei natiuni sunt „copii”, orice sacrificiu facut pentru ei inseamna ca ti-ai facut datoria pentru continuitatea natiunii. Cand se prefigureaza la orizont „o noua generatie de analfabeti”, copii netratati la timp de afectiunile de care supera care pot genera alti copii cu dizabilitati, o educatie precara, trebuie sa-ti pui intrebarea foarte serios „PE ce cheltuie banii statului cei care se fac ca ne conduc !!!”. Pentru o familie, cel mai important si scump lucru il reprezinta copii pentru care o mama este in stare sa suporte sacrificii, o tara este o familie mai mare care reprezentata de Romania si clasa ei politica „isi bat joc de copii de astazi ca rep`rezinta viitoarele generatii”. Si noi si mostenitoarele fostei familii regale trebuie sa fim „ultimul lucru care sa ne intereseze, de o importanta minora, copii insa, ei sunt cel mai important lucru dar pe care-l minimalizam, cel fel de clasa politica este aceea si ce fel de oameni sunt romanii sau o parte, dezinteresati de conditiile miserabile in care traiesc copii natiuni dar, suntem exagerat de interesati de „mostenitoarele in cauza care au mostenit o avere de zeci de milioane de euro !!!. O natiune nu este semnificativa prin „mostenitoarele unei foste familii regale ci prin cei care o compun”, ei reprezinta TARA, iar daca ei sunt o gloata de analfabeti bolnavi … acea natiune reprezinta o rusine pentru umanitate. Si da … sa fim sanatosi si intradevar sa ne uram „LA MULTI ANI !”.

  • Dle c.g., Socrate nu merita atentie sub niciun aspect. Si eu am incercat sa-l aduc pe alte teme pe calea cea buna, dar orice efort
   e inutil. Problema acestui postac nu e contrapunerea situatiei copiilor Monarhiei! ÜProblema lui e de perceptie si conceptie, pentru
   ca SITUATIA MIZERABILA A COPIILOR ROMANI A FOST CREATA DE BOLSEVICI CU PREMEDITARE SI…IMBOGATINDU-SE!!! Casa Regala a acumulat 60
   milioane in 150 de ani si criminalii bolsevici au devenit MILIARDARI peste noapte. Pentru mine acest Socrate nu exista…

 41. Domnule Nistorescu, nu te pot contrazice ca de fiecare data ai pus punctul pe I !!! Bravo , pacat ca Dragnea e surd

 42. In loc sa aiba cute cerebrale, lui Tudose i-au iesit o gramada de cute pe fata. O fi, oare, semn al inteligentei!

 43. Pt. Gelu. In niciun comentariu nu ai adus argumente, in schimb ma acuzi pe nedrept ca eu nu aduc argumente, cu toate ca sunt unul
  din putinii care prezinta aspecte mai putin cunoscute sau necunoscute publicului. Nu exista aici spatiul necesar si de altfel am
  fost des acuzat ca expun aspecte ce nu ar tine de subiect. Crezi ca ne imbrobodesti facand pe republicanul nebolsevic? Cel putin
  asta ai vrut sa transmiti voalat. Intelege, omule, ca esti prizonierul unei propagande desantate si, daca nu esti cumva postac securist atunci e cu mult mai grav. Trebuie sa intelegi ca republica nu numai ca a fost instaurata de bolsevici, dar a si fost controlata neintrerupt de bolsevici pana astazi. Vrei republica lui Dej si Ceausescu sau republica lui Ilici, Tzapul, BA-SILA si
  Alogenul din Deal? Acesti bolsevici instalati in palate regale, traiesc regeste si conduc mai autoritar decat Regii absolutisti.
  Dictatori comunisti/neocomunisti. Voi postacii securisti acuzati intoarcerea in trecutul indepartat, dar dictatorii comunisti de
  unde vin? De pe vremea lui Gingis-han, nepotul sau chior conducand 10 ani Romania si fiind lasat in pace de Lulutza.

 44. Exista un sindrom cronic – de agatare de situatii (a celor fara prea multe optiuni de ramanere in memoria colectiva), situatii ce par de imens bon ton in anumite momente ale istoriei (e ceva gen selfie-ul de la lansarea a „operei” literale Pas cu pas a fizicianului aburcat, in deal, calcand peste cadavrele proprietarilor reali a caselor pe care si le-a insusit banditeste), situatia in timp s-a mai dezumflat iar multi isi neaga bagatul capului in poza, Asa-i si cu monarhia (gogoasa gonflata pe bani la greu) a unor fripturist pusi pe capatuiala. Monarhia si-a jucat (cu bune, cu mai putin bune, cu dezastroaste) rolul ei in istorie, europenii mai cerebrali de mult au renuntat la aceste perpetue clici parazitarea a statelor. Cat despre atitudinii primului ministru, uneori pentru intelegera corecta a situatiei e necesar si cate un „neceoplit” neaos care sa spuna, adevarul crud, unor filfizoni ce (prin diversiuni platite) vor sa se creada va-s din zei sconoratori.

 45. Anti Qx
  Cei fara onoare demnitate – li se zicea FND – fara neam si Dumnezeu sau Feseneul de stil vechi aderau la alte valori -ultra progresiste… In prezent oamneii normali (cei cu drepturi si indatoriri) le zic snow flakuri sau safe space uri si sunt pe latura democratica; crestinsit socialista sau alte inventii (si Liberalii si in alte tari sunt tradatori nu doar in Romania si SUA). Sinteti usor de recunoscut … aveti multa Uie in cap, manele si nici un pic de cunoastera a valorilor culturii clasice. Doar ce se mai baga la furajarea de facebuci sau istoria din fundulea scolii de la Baneasa. Si din pacate ei, frustratii de serviciu dau vina pe oamenii normali care le aduc aminte ca Romania era mare si nu pe duca ca azi cind avem valorile socialismului European tudosisto Dragnist de la butoane (sau cu opozitia lor de forma) 🙂

 46. Socrate, Nimeni nu este obligat sa-ti argumenteze ceva tie care nu ai capacitatea sa intelegi acel ceva. Problema ta este ca rastalmacesti date istorice recunoscute universal intr-un mod care nu intamplator e identic cu al comunistilor. Una e sa vrei
  republica, chiar nebolsevic fiind, prin absurd, si alta sa denigrezi regalitatea romaneasca. Sau sa sustii ca Regele Mihai, dupa ce nu cedase presiunilor bolsevice si a lui Vishinski personal, satrapul lui Stalin, deodata s-a hotarat sa abdice!?!? Chiar vreti sa ne luati in continuare de prosti? Chiar nu realizezi absurditatea? In aceste conditii, nu meriti alt tratament, caci nici nu poti fii ignorat, toti cei ca tine fiind nocivi in insistenta voastra partizana. Nu ai prins acea perioada neagra
  de dupa razboi, in schimb poate ai prins marea diversiune bolsevica din 1989!!! Asta este stilul bolsevicilor, arunca tari intregi
  in haos, teroare si asasinate pentru a pune mana pe putere. Fac partide, fac sindicate, fac ong-uri prin deplin conspirati care
  sunt cu sutele de mii. La 1848 erau cateva zeci de descreierati marxizati, dar s-au inmultit precum iepurii de prasila…

  • Charlie … grei intelegi, oricat de benefic sau nu pentru Romania a fost evenimentul de la 23 august 1944, tragedia Armatei Romane este ascunsa cu toata incrancenarea si mizerailitatea de autoritatile militare si civile din Romania, creedeam ca doar de comunsiti pentru a nu-ñi insulta pe frati mai mari sovieticii, apoi, dezastryul de la Turtucaia este mascat cu aceiasi inversunata minciuna, afacerea Strousberg extrem de dezastruoasa financiar pentru Romania apoi multe altele, orice eveniment din Istoria Romanie este lasat la lumina in afara de cele din perioada 1866 – 1947 !!!. Istoria Romaniei incepe sa fie stearsa, mari domnitori romani care s-au jertfit tara pentru principatele romane si pentru care „tara era mai importanta decat averile !!! sunt dati uitarii fiind pomeniti din ce in ce mai RAR in timp ce … romanii sunt indemnati cu inflacarare sa „pupe talpile mostenitorilor unei foste familii monarhice germane”, ei bine, cei care slujesc aceasta mizerie NU SUNT ROMANI, sunt straini care dispretuiesc si insulta un popor, poporul roman si trebuie tratati ca atare.

 47. Alte coroane :
  -Un tribunal bulgar a respins apelul facut de fostul rege Simeon al II-lea de Saxa Coburg Gotha si de sora acestuia, Maria-Louisa, intr-un proces pentru recastigarea palatului Krichim.
  -Proprietatile au fost inapoiate fostului rege in perioada 2001 – 2005, cand acesta era premier al Bulgariei, insa dupa 2009 guvernul Borisov a initiat proceduri de recastigare a controlului asupra lor.
  -Vineri s-a stabilit ca palatul nu este proprietatea familiei regale bulgare. Se poate face apel la Curta Suprema de Casatie in decurs de o luna.
  P.S.Credeti dle Nistorescu ca proprietati sau sume in valoare de 50 mil euro date Regelui Mihai nu sunt suficiente ?
  A facut Guvernul Romaniei vreun control, vreo contestatie ?
  Ce vreti dvs. si acolitii de fapt ?
  Pentru regi nu exista legi ?
  Precis cunoasteti istorie asa cum folositi limbaj suburban la adresa lui M Tudose ,intr-un mod surprinzator emotional !
  Franta a cunsocut lupte acerbe intre regalitate si republica .O Maria Antoinette ghilotinata spunea ca daca (oamenii)nu au paine sa manance cozonac !
  De asemenea „republica” ne spune ca daca n-avem lemne de incalzit-cei de la tara- sa cumpere cherestea fasonata de
  Holzindustrie Schweighofer sau daca n-avem petrolsa cumparam benzina scumpa de la OMW!
  Ce denota asta ?
  Forma republica sau regalitate conteaza mai putin.Fondul lor este esential,daca sunt corupte,tradatoare slujite de o presa sau alta aservite, au ac. numitor comun .
  Sciziunea aceasta”ideologica” cui slujeste ?
  Poporul acesta „apatic” a infaptuit sub regalitate sau republica, TOTUL.
  El este Personajul ISTORIC deasupra caruia va bateti,croncaniti precum corbii impartind miselii desi nu va apartine decat acest timp efemer.
  Dati ce vreti, produceti strambatate,asa cum se face de 27 de ani.
  O noapte ne desparte de perpetuarea lacomiei si maine si in noul an.
  Doresc Romaniei -Inima iubitoare,Minte Inalta si LUMINA IN FIINTA EI !LA MULTI ANI !

  • Ileana – NU, lacomia ii indeamna sa vrea si mai mult, nu conteazaa cum traiesc romanii, ei vor si mai mult, daca se poate, TOT iar romanii sa traiasca cu „terci din faina de porumb cu traiau in perioada anilor 1900 . Nu mai conteaza ca inainte de anii 1800, romanii din principate mancau „paine”, dar era prea scumpa si „oligarhia nobiliara si boiereasca au ajuns la concluzia ca … un popor de analfabeti si prosti pot trai si cu … terci din faina de porumb ca-s mai iestin de tinut, desi … toate averile boieresti erau obtinute prin sudoarea prostimii. Ei bine asta vor si acum in anul 2018. Romanii ii uita pe marii domnitori, amintindu-si de ei doar intamplator desi, si.au sacrificat viata pentru tarile romane, Matei Basarab, Mircea, Vlsd Tepes, Mihai, Stefan cel Mare, Ioan Voda, Iancu de Hunedoara si altii … care sunt trecuti pe linie moarta tocai pentru ca pentru ei „tara era mai importanta si nu averile tarii. Asa vor sa spele istoria romanilor si sa o rescrie pentru interesele lor.

 48. Ileanei
  Un an nou cu sarmale mai spirtiuale si corbi mai bine vopsiti si legi pentru regi nu pentru patrihotiii comunisti asa cum cei facuti prafuri de securisti rivnesc. Mie doar o mie de nemuritori.

 49. „Că omul este mai legat de gîndirea SRI decît bănuiam noi.”
  Si reciproca este valabila. „Să mă apuc acum să recunosc că există nu ştiu ce coroană pe aici… Iertaţi-mă, dar nu prea îmi vine, că nu am nici temei legal”> Asa gandeste si SRI.
  SRI se ofera sa apere o alta istorie a Romaniei.

 50. „Cu un Dragnea de altă anvergură, un sul de car ca Tudose n-ar fi ajuns niciodată ministru şi nici premier.”

  Doua gunoaie, cu postacul doua jumate.

 51. Tudose este un premier care este conştient de marea responsabilitate ce apasă pe umerii săi de a conduce un guvern al ţării devastată de predecesorii săi indolenţi sau puşi să facă jocul grupărilor mafiote transpartinice sau străine de ţară. Replicile sale de moment, oricare ar fi limbajul mai puţin academic, este eficient să blocheze la timp obrăzniciile sau neadevărurilor care i se adresează. Faţă de ceilalţi politicieni este cinstit şi nu s-a repezit să profite pentru îmbogăţirea peste noapte. Dacă ar determina ANAF-ul să dea publicităţii averile de top ale politicienilor trecuţi prin diverse funcţii, ar creea pentru prima dată după 1989, oglinda clasei politice şi ar face şi pentru sine o micşorare a numărului criticilor săi. Sunt sigur că ar avea răsunet popular. Succes domnule prim ministru. Un sacrificiu care merită!

  • Scuze: ”sunt eficiente” în loc de ”este eficient”

  • E prea cavaler Domnul Tudose cu coana joitzica asta, nu spune despre ea ca isi baga nasul si in calcularea pensiilor pe care ea a cerut ca favor personal sa fie amanata – iar ii sacrifica pe romani lighioanele straine de neamul romanesc – pt ca uite vrea sa iasa pe caii mari oportunista acesta von ONG… adica vrea si bani multi si grei si si incurca… Ce merita, acum? Ce le dadura in Grecia! unde nu facura atatea ca la noi, numai ca-s nestiute! Numai ca nu e cine sa aplice! Ar trebui sa faceti ce aveti de facut in tacere si bine ar fi sa luati segmentul cel mai varstnic si din umanism, adica pt ca sa mai apuce si acesti prea varstnici si pt ca sunt putini cei peste 80 de ani si pt ca la o adica e un argument cu care puteti inchide gura coanei, apoi degrevati o parte din volumul mare de munca si tot asa, 75, 70, pan` epuizati.

 52. „După cum se poartă, el arată ca unul care mai primeşte ordine de la băieţi. Şi în legătură cu Casa Regală, şi cu legile justiţiei, şi cu Dragnea şi Tăriceanu şi cu tot ce au ei nevoie pentru menţinerea puterii binomului din spatele preşedintelui Iohannis”

  Da, domnule Nistorescu …mare dreptate aveti!

  Ce este trist, acum ,e faptul ca unul ca si Tutuianu i se alatura tradarii lui Tudose.

  . Pe care il credeam dintr-un al aluat. Sau era de fatada?

  El spune ca a fost pus sa demisioneze… si ce mai rezultate avea!!! Dar a uitat cum – fara sa se consulte cu seful de partid sau chiar cu acest tudose, s-a dus repede la presedinte…probabil sa-i spuna ca este dispus – si el ?- sa -i ” linga clanta” -( expresie basesciana).

  Am avut mare incredere in Tutuianu. Dezamagire!

  Si cei ce va analizeaza comentariile sunt prea – pe fata – de pe la statul paralel. D e comentezi ceva , ce nu este pe placul lor, nu va aparea ca si comentariu niciodata! Puteti verifica!

 53. Tudose n-are uitatura de om liber ci a unuia ce se simte urmarit. Mitocania si mistocareala ieftina fac parte din arta liderului scolit la scoala ….vietii cazone.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.