Fundația Alexandrion 

Premiile Constantin Brâncoveanu, la New York

Fundația Alexandrion continuă tradiția decernării premiilor Constantin Brâncoveanu International, în Statele Unite. În cadrul galei organizate la Gotham Hall, au fost premiate personalități globale din muzică, arte plastice, arhitectură, culte, medicină, știință și politică. La  eveniment au participat sute de persoane din domeniile de vârf ale momentului, confirmând astfel talia mondială a premiilor Constantin Brâncoveanu. Evenimente similare se organizează și în România, unde au ajuns la cea de-a VI-a ediție și de asemenea în Diaspora unde au avut loc până acum ediții în Londra, Munchen și Paris.

Domnul Nawaf Salameh, președintele și fondatorul Fundației Alexandrion și Alexandrion Group, a ținut un discurs la debutul celei de-a doua ediții a galei Premiilor Constantin Brâncoveanu International, prin care a subliniat importanța existenței modelelor de performanță în atenția tineretului, implicarea tuturor în vederea atingerii punctului optim de sustenabilitate și responsabilizarea în creșterea nivelului justiției sociale.

Numele grupului Alexandrion este legat de responsabilitate, generațiile viitoare și aprecierea oamenilor. De aceea, Fundația Alexandrion organizează acest eveniment pentru a doua oară la New York. […]Prin Premiile Internaționale Constantin Brâncoveanu, Fundația Alexandrion dorește să aducă recunoaștere globală celor care reprezintă adevărații game changeri. Brilianți, inovatori, plini de compasiune – laureații noștri au arătat în toată activitatea lor că problemele sociale au soluții și există întotdeauna un mod mai bun de a milita pentru o cauză, chiar și în fața crizei globale. Îi apreciem pe cei care consideră modelarea unui viitor mai respectuos atât pentru oameni cât și pentru planeta pe care o împărțim” , a declarat președintele Fundației Alexandrion, domnul Nawaf Salameh.

Premiile au fost oferite unor personalități de talie internațională, remarcabile pentru performanța atinsă și pentru acțiunile lor umanitare, acestea reprezentând adevărate modele inspiraționale. Categoriile pentru care s-au decernat cele șapte premii anul acesta au fost: muzică, medicină, arhitectură, arte plastice, știință, culte și politică.

Laureata secțiunii muzică, Mariela Shaker, a emoționat nu doar prin arta sa, ci și prin povestea vieții sale, juriul Fundației Alexandrion apreciind că ”povestea ei reprezintă triumful care s-a ridicat deasupra atrocității războiului.” Mariela Shaker este o violonistă cu o carieră de anvergură mondială și victimă a războiului din Siria. La ora actuală, predă muzică și subiecte conexe ale acestui domeniu în Statele Unite ale Americii și este speaker motivațional.

Secțiunea arhitectură a avut-o ca premiantă pe Adriana Călin, care, în New York și Los Angeles regăsește mereu soluții în fața provocărilor arhitecturale, care susține dezvoltarea durabilă și care reprezintă un real game-changer al momentului.

La secțiunea arte plastice, laureata a fost nimeni alta decât Alexandra Nechita, supranumită ”micuța Picasso”, care desfășoară constant acțiuni umanitare și care a fost inclusă în serialul documentar produs de CNN ”Young People Who Rock”.

Doctorul Baroukh El Kodsi a fost, de asemenea, distins de Fundația Alexandrion pentru cariera sa impresionantă în domeniul medical, prin intermediul căreia, încearcă să facă o lume mai bună zi de zi. Acesta este membru al mai multor societăți de profil și întreprinde o muncă asiduă atât în domeniul cercetării, cât și aplicat, fapt care îl recomandă drept unul dintre cei mai valoroși medici de talie internațională.

Românca Daniela Rus își face, de asemenea, mândră țara de proveniență și împărtășește performanța sa cu întreg mapamondul, fiind prima femeie din conducerea Massachusetts Institute of Technology (MIT) și influențând puternic știința calculatoarelor și inteligența atrificială. Grație pionieratului său în aceste domenii tehnice, ea reprezintă un model de emancipare a femeii și susține egalitatea dintre sexe în domeniul ei de activitate.

Zona cultelor a fost, de asemenea, onorată prin oferirea unui premiu Înalt Preasfințitului Arhiepiscop Elpidophoros al Americii, pentru spiritualitatea sa fără egal pe care o împărtășește în cariera sa, acesta fiind o personalitate de referință în tabloul contemporaneității.

Justiția socială, implicarea în guvernare, stabilitatea administrativă au fost, de asemenea, apreciate în cadrul celei de-a doua ediții a Premiilor Constantin Brâncoveanu International, prin distincția acordată la categoria Politică. Câștigătoarea acestui an a fost Carolyn Maloney care, de 36 de ani, luptă neîncetat și neobosit în vederea ameliorării disparităților sociale.

Premiile Constantin Brâncoveanu International reprezintă demersul global anual al Fundației Alexandrion de a oferi societății contemporane modele de urmat valoroase prin performanță și înaltă ținută morală. Deoarece Fundația Alexandrion și Alexandrion Group se implică activ în formarea sănătoasă și echilibrată a generațiilor viitoare, prin intermediul modelelor inspiraționale evidențiate în Galele Premiilor Constantin Brâncoveanu International, Galele Premiilor Constantin Brâncoveanu Diaspora și Galele Premiilor Constantin Brâncoveanu ce au loc în România aduc astfel un răspuns la nevoia de ghidaj și suport a tinerilor din toată lumea.

De asemenea, prin Galele Matei Brâncoveanu, potențialul tinerei generații este distins, acestea ajungând în anul 2020 la cea de-a cincea ediție. Perspectiva Fundației Alexandrion se îndreaptă de asemenea spre performanța din segmentul sportiv, întreprinzând numeroase acțiuni de susținere și din anul 2016, Galele Trofeelor Alexandrion, în cadrul cărora cele mai reprezentative personalități de profil sunt onorate de Fundație.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

1 Comentariu

  1. Tipa cu vioara – sirianca si medicul egiptean de aproape 100 de ani nu au nici o legatura cu Brancoveanu, cum nici seful fabricilor de „tarie” nu are treaba – nu stiu cum de i s-a permis sa foloseasca numele unui sfant crestin – prostitutie nu doar intelectuala!
    Sirianca nu ave nici o motivare politica sa se dea refugiat, asta e propaganda americano-sionista.
    Americanca – vaduva de multimilionar si una dintre „greii” investitori in petrol o fi facut ceva ca pro-GAY-sist (zic unii) moderat dar nu are nici o treaba cu romanii, cu Ortodoxia, … ce i-o fi trebuit si ce rasplata a fost data de musulmanul care vinde alcool in Romania dar nu bea, ca e interzis de Mahomed?!?
    Face ca gadarenii (din Biblie aflam) care cresteau porci doar ca sa ia bani de la crestini.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.