Preşedintele armean: Întrerupem relaţiile diplomatice cu Ungaria

Armenia a decis să întrerupă relaţiile diplomatice cu Ungaria, a anunţat vineri, la Yerevan, preşedintele armean Serzh Sargsyan, informează MTI.

„Începând de vineri, Armenia întrerupe legăturile diplomatice şi toate celelalte legături cu Ungaria”, i-a informat preşedintele pe ambasadorii statelor membre ONU acreditaţi în Armenia, după ce Ungaria a transferat un cetăţean din Azerbaidjan, condamnat pentru crimă, în ţara sa de origine.

Ungaria l-a transferat vineri pe cetăţeanul azer Ramil Sahib Safarov în ţara sa, pentru a continua să ispăşească acolo sentinţa la închisoare pe viaţă, pedeapsă la care a fost condamnat în februarie 2004 pentru uciderea unui cetăţean armean, a anunţat Ministerul ungar al Justiţiei într-un comunicat.

„Nici poporul armean şi nici eu nu putem accepta această decizie. Poporul armean nu va ierta” acest gest, a declarat preşedintele Serzh Sargsyan, citat de agenţia rusă Interfax.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.