Președintele în Tanzania – MAE nu recomandă zona

 Tanzania, al doilea stat de pe traseul vizitei președintelui Iohannis pe continentul african, nu e recomandat de MAE.  Marți, 14 noiembrie, Ministerul Afacerilor Externe a emis o alertă de călătorie și a recomandat cetățenilor români să evite călătoriile în Tanzania, din cauza instabilității politice, a riscului de manifestații de stradă și de atentate teroriste.

Alerta emisă de MAE

Marți, Ministerul Afacerilor Externe a emis o alertă de călătorie pentru Tanzania. Este recomandată evitarea călătoriilor neesențiale în țara africană.

„Cetăţenii români care trebuie să se deplaseze în Tanzania sunt sfătuiţi să se informeze în prealabil asupra situaţiei de securitate din zona unde urmează a călători. Datorita instabilității politice recomandăm cetățenilor români să evite călătoriile neesențiale în acest stat.

Având în vedere posibilitatea producerii unor manifestaţii de stradă sporadice în Zanzibar, recomandăm tuturor cetățenilor români care se deplasează în această regiune autonomă a Tanzaniei să evite participarea la manifestaţii sau prezenţa în zone populate, cât şi prezenţa în zone unde ar putea izbucni un protest spontan (piețe, centre comerciale, instituții publice etc.).

Există pericolul producerii unor atentate teroriste pe teritoriul Tanzaniei.

Recomandăm vigilență în zonele de graniță a Tanzaniei, datorită prezentei crescute a unor grupări de crimă organizată.

Totodată, recomandăm o atenție crescută pe teritoriul Tanzaniei, deoarece au loc frecvent tâlhării și jafuri în zone turistice precum Zanzibar, cât şi Dar es Salaam”, transmite MAE.

Vizita lui Iohannis în Tanzania

Scopul vizitei lui Klaus Iohannis în Tanzania este acela de a consolida relațiile diplomatice dintre Tanzania și România. Președinții celor două țări vor discuta despre crearea de noi zone de cooperare în sectoare precum investiții, educație, turism, sănătate și cultură, se arată într-un comunicat al Departamentului de Comunicare a Guvernului tanzanian.

La începutul întrevederii, cei doi lideri vor avea o conversație privată, apoi vor participa la discuțiile oficiale despre relațiile dintre Tanzania și România. De asemenea, Iohannis și Suluhu Hassan vor asista la semnarea Memorandumului de Înțelegere a Tanzaniei și a României în sectoarele agricultură, zootehnie, silvicultură, alimentație și probleme de salvare de urgență și discutații cu jurnaliștii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

6 Comentarii

  1. N-avem noi norocul ala, sa scapam de sinistra pereche printr-un atentat in Tanzania aia ! Ar fi blestemele romanilor saraciti de sleahta lu’ Johanis, sa-l ajunga pe-acolo, prin Africa. Dar, cine stie, sa speram, caci Dumnezeu e Mare, si Allah e Sfant, sa ne scape de bruta de Johanis, ca mult rau a facut Romaniei.

  2. Poate că e o informație care sa contribuie la „cel mai viteaz, cel mai protejat, cel mai cel cu relații”, acestea fiind folosite in campania electorală viitoare! Sincer, de grija cuplului in vacanta nu pot dormi, abia trece și el puțin diversitate.

  3. He he ! A trecut Sfinta Parascheva, ca m-as fi dus sa ma inchin la moaste ! … Imi amintesc de „poezioara” care circula prin ’89 : „Ceausescu reales, la al paispelea congres … poate, c-un deces ! …” In orice caz, sa stiti ca mi-am cumparat si papusica voodoo, si andrele …

  4. Poate da Domnul sa i se năzare si sa-l injure pe vrajitorul satului, iar acesta sa-l transforme in cine stie ce lighioana din savana …

  5. Totusi, are palamantirul cu el! Are si slugi romanesti cu el care sa il serveasca cu tot ce i se scoala si ma refer la aruncat palamantirul pe masina sau jos!

  6. L-a ajuns din urma blestemul patrunjelului romanesc.Din cate am citit economistii care si-au exprimat public parerea era in majoritate ca vizita nu justifica cheltuielile .E doar o vizita turistica la nivel inalt si atat.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.