Adepții referendumului pentru familie

„Preşedintele tuturor românilor invocă un motiv inexistent”

iohannis

Președintele Klaus Iohannis este taxat pentru poziția sa privind referendumul pentru familie de organizatorii un eveniment intitulat Conferința „Referendumul pentru căsătorie. Perspective naționale și internaționale”.

Organizatorii, printre care află și Coaliția pentru Familie, au anunțat desfășurarea evenimentului menționat  pe 3 mai în Parlamentul României, susținând că Iohannis invocă „un motiv inexistent”, respectiv discriminarea.

„Conferinţa vine într-un moment de răscruce al demersului cetăţenesc – intrat deja în al treilea an. Contextul actual în plan european este unul vizibil nefavorabil vocilor conservatoare iar în plan naţional, în pofida sprijinului asumat şi declarat al unor membri şi şefi de partide politice, lucrurile stagnează în continuare din varii motive şi justificări, iar preşedintele ţării şi al tuturor românilor se declară împotriva referendumului, demersului şi a celor 3 milioane de semnatari, invocând un motiv inexistent: discriminarea. Lucrările conferinţei vor fi axate pe perspectiva internaţională asupra Referendumului din România, pe înţelegerea cât mai aprofundată a implicaţiilor pe care legalizările uniunilor persoanelor de același sex, precum și a parteneriatelor civile le exercită asupra societăţilor din Europa, precum şi pe modelul de mobilizare a societăţii civile în vederea organizării Referendumului, bazat pe experienţa ţărilor care au trecut deja printr-un astfel de proces”, se menționează în anunțul evenimentului.

Mai multe organizaţii internaţionale şi-au arătat interesul astfel încât, evenimentul din acest an este co-organizat de ADF International, La Manif Pour Tous, U Ime Obitelji (In the Name of the Family) şi European Dignity Watch, pe lângă Comitetul Naţional de Coordonare a Iniţiativei Cetăţeneşti și Platforma ÎMPREUNĂ, se mai precizează în anunț.

Președintele Klaus Iohannis a declarat recent că luna mai este frumoasă, dar nu știe dacă și pentru referendum, răspunzând în acest fel întrebării legate de intenția coaliției de guvernare de a organiza referendumul pentru familie.

„Luna mai e o lună frumoasă. Nu știu dacă și pentru referendum. Aștept să văd cum evoluează discuția. Nu e niciun motiv de grabă aici”, a spus Iohannis.

Într-o altă poziție, exprimată legată de această temă, președintele a pledat pentru toleranță.

”Ştiţi foarte bine că în momentul de faţă o discuţie pe modificarea Constituţiei inflamează societatea românească. Eu cred că şi în chestiunea discriminării, şi în chestiunea modificării Constituţiei, cuvântul cel mai potrivit este toleranţă. Dacă suntem toleranţi nu înseamnă că vrem să fim altfel, dar vrem să-l cunoaştem pe celălalt şi să încercăm să îl înţelegem. Trăim din păcate nişte vremuri în care toleranţa în loc să crească în societate este mai degrabă în reducere, ceea ce este foarte, foarte păcat şi eu n-am văzut rolul meu în a tranşa discuţia de exemplu pe Constituţie, ci eu văd rolul meu în a explica societăţii în ansamblu că toleranţa este o calitate esenţială a unei societăţi moderne din Europa secolului XXI, şi nu altceva. Şi atunci, cu siguranţă într-un climat de mai bună toleranţă şi aceste chestiuni de eliminare a discriminării vor fi mult mai uşor de tratat”, a spus Klaus Iohannis.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Ioana Radu 8543 Articole
Author

31 de Comentarii

 1. Asteptam cu maxim interes Referendumul si Marele Miting pe care a promis ca il va organiza Levi -Rabinul sef al PSD!In opinia celor care circula cu metroul Rabbi Dragnea si gemenele Dancila(Viorica,respectiv Vasilica) nu s-au facut destul de ras pe plan international,cu mutarea ambasadei de la Tel-Aviv la Tel-Drum!

  • VV Giri ( Varahagiri Venkata Giri ) Presedintele Indiei ( 1969-1974), VV Ponta ( 2012-2015 ) iar acum VV Dancilă ( 2018-??)

  • Să nu rămăi așa … , într-o eternă așteptare … ! Ați împuțit lumea cu pretențiile voastre … , dosite … ! Tu , care dintre părinți ești , unu sau doi … ?

 2. Cu sau fără referendum, Constituția nu poate fi interpretată abuziv. Prin promovarea acestui referendum inutil se urmărește impiedicarea ADEVĂRATULUI REFERENDUM, cel referitor la INTEGRITATEA ALEȘILOR !!!

  • Un englez s-a casatorit cu o mini_macara. Acum e foarte multumit si se da hutza.

 3. O familie traditionala pe model Dragnea: dl Dragnea la 54 de ani, divortat, cu iubita tanara de numai 24 de anisori, cu 4 ani mai tanara decat fiul dlui Dragnea si cu 2 ani mai mare decat fiica aceluiasi domn Dragnea!
  Sau pe model Tariceanu, inima zburdalnica: 5 neveste si 3 copii!
  Traditionala familie romanesaca?!!!

  Cotidianul, va rog sa nu cenzurati!!!!!!!

  • Pai, problema nu a fost si nu este decalajul de varsta dintre un BARBAT si o FEMEIE, si nici daca un BARBAT a fost casatorit de mai multe ori cu niste FEMEI, ci a relatiei „matrimoniale” dintre un BARBAT si un alt BARBAT sau dintre o FEMEIE si o alta FEMEIE. Ezicsta unii care considera ca cele doua perechi de combinatii mentionate in finalul exprimarii anterioare ar reprezenta un fel de „normalitate” care ar trebui TOLERATA si ca, pe undeva, aceasta toleranta ar reprezenta o tendinta a acestei etape, „contextul actual în plan european” fiind „unul vizibil nefavorabil vocilor conservatoare”, adicatelea nefast adeptilor relatiei exclusive BARBAT – FEMEIE in privinta intemeieri familiei. Cred, d-na „lili”, ca postarea dvs. nepertinenta este o consecinta a faptului ca, cumva, va cam roade pizma.

  • Lili a cântat, probabil cand era frageda, la cor, in grupul Song. Era gurista. Si a ramas adepta a filozofiei „hai duru-duru-duru, cea mai buna Editat”.

 4. Ma bucur ca „infitrata” scrie despre presedinte, de fapt nu cred ca scrie, doar arunca niste petarde

 5. e dedicat 100% toleranţei, asta e deviza lui, inscrisă inclusiv pe frontispiciul celor 5-6 case pe care le deţine( or fi mai multe şi pe-afară)…

 6. avem bani de aruncat, dar daca tot hotarati referendum, mai puneti o intrebare:”sunteti de acord sa ne conduca in continuare cel mai caraghios guvern din istoria romaniei?”

 7. Pana una-alta ,presedintele-aratat cu degetul pentru ca s-ar opune referendumului-dovedeste ca isi respecta juramantul facut in biserica si pe care se cladeste „familia traditionala”-stiti voi,ala cu „…pana ce moartea ne va desparti”,in timp ce eroicii initiatori si sustinatori ai femiliei traditionale nu numai ca -nu e cazul sa va explic eu cum inteleg dansii „familia traditionala”-dar ,in fapt,au pus umarul cu osardie la destramarea atator familii silite sa-si caute o paine departe de cei dragi

 8. Ce facusi fa Ioana?Esti ungur travestit?Ai picat testul le gen…fa si tu mai mult efort,nu te da de partea intunericului tiliormanean…

  • Greu cu acordurile gramaticale…si acum e libertate,vorba bravului soldat Swejk,cand a scapat de la balamuc:”E acolo o libertate cum n-au visat-o nicicand socialistii”-putem vorbi cum vrem,avem si „modele”:cei mai cei romani,ci iie(eu asa stiu ca se scrie)si cu fonctie

 9. D.kwi este (poate) presedintele celor care au votat pt el…ma rog, sa zicem…asa!

 10. Coalitia pentru familie sa faca referendum printre practicantii cultelor despre casatoria religioasa. Casatoria civila este un drept civil, nu religios! Adica sustinem egalitate la platit impozite si alte obligatii fata de statul roman laic, dar discriminam cand e vorba de drepturi civile, ca de exemplu casatoria la starea civila! Dupa mintile pierdute ale membrilor Coalitiei pentru familie, familiile formate din mame vaduve, divortate sau singure si copii, tati divortati si copii, bunici si nepotii ramasi orfani de parinti nu sunt considerate familii, pentru ca musai dupa fanaticii religiosi din Romania familia e formata din barbat si femeie, nu conteaza ca barbatul si-a parasit copilul ori ca femeia umbla cu ochiii vineti!

  • Bai Editat! este vorba despre casatoria civila intre un barbat si o femeie. N-are legatura cu vaduve, vaduvi sau divortati.

  • ha ha ha bravul de tine, se vede ca esti rezultatul unui cuplu Editat. nici nu te-ai nascut…

  • Domnule laic,imi pare rau,casatoria nu este un drept,este un privilegiu.daca doresti sa te casatoresti cu o capra,societatea si legea vor ocroti capra respectiva si iti vor interzice sa te casatoresti cu ea.
   Oricum,sa spunem ca te-ai casatori cu capra respectiva.in acest caz ai avea dreptul sa infiezi si ieduti.ti se pare normal ca acesti ieduti sa fie crescuti de tine?au si iedutii dreptul la o familie normala?

  • @Ionut
   Nu m-am prins care-i spilul expunerii dvs., da’, metafizic tratand problema, banuiesc ca ai mare dreptate. In, plus, cel putin in opinia mea, daca omu’ s-a casatorit cu capra respectiva eu cred ca e obligat sa traga la capra in cauza pana face ieduti (fie capra, fie el, n-are importanta), nu sa infieze progenituri de la o familie caprina (tzap + capara), uniune care, dupa cum se zice in articol, este cam „conservatoare”, deci cam cah dpdv al actualului moment „european”.

 11. Romanul are o vorba adanca cum ca „fiecare doarme dupa cum isi asterne” iar N.Iorga sa spuna ca ” Taina existentei umane nu sta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti”…?! Acest individ, ce trambita sloganul electoral, „punct si de la capat” ce curand face patru ani de cand este Presedintele Romaniei, oare sa cunoasca sensul acestor cugetari ?! Sunt patru ani in care nu a facut nimic, dar absolut nimic in afara indemnuri la discordie si vrajba nationala si razboi civil cu „ciuma rosie”, pentru ca acum sa ceara romanilor „toleranta” fata de pedofili, lesbiene, homosexuali, travestiti, fara a spune insa si ce pericole-i paste.

 12. Masonii au impus cu forța căsătoria civilă pentru a distruge creștinismul, aruncând praf în ochi cu taxele și subvențiile… Se pot acorda celor cu adevărat uniți in căsătorie de Biserică.
  Devierea in secularism face ca proștii să fie atrași de aspectul material desconsiderand partea curată, sufletească.
  Pentru atei, gnostici, păgâni și alți dușmani ai lui Hristos, credința lor este în materie, ban, regula secularista …. dar se pretind neutri deși slujesc Satanei.

 13. Chiar dacă e discriminare e bine așa fiindcă a discrimina implică A DISCERNE, a înțelege diferența dintre aspectele întâlnite în REALITATE.
  Nu poți spune că nu este diferența între un stâlp și o pungă… decât dacă ești tâmpit și nu e discriminare când le consideri și utilizezi diferit.

 14. Nimic surpinzător în atitudinea claponului de Sibiu atăta vreme căt alături de Merkel , Timmermans , Macron , C. Michel … , alături de marea noastră măgăoaie , nu se pune problema stabilirii acestora dacă e părintele unu sau doi … ! Aceste ciudățenii ale naturii , necunoscănd afecțiunea dintre copii , mame și tați , probabil fiind la cheremul unor nefericiți pasionați de plăceri împotriva naturii , se dau de ceasul morții pentru a duce în derizoriu noțiunea de familie … ! Unii spun că eliminarea noțiunilor tradiționale ce țin de perpetuarea speciei umane , alături de o sumedenie de acțiuni secrete militar strategice , au ca scop diminiuarea prin orice mijloace a numărului populației globului … !

 15. Ce ne mai miram la ce spune IOHANIS ca „nu trebuie sa ne grabim”pentru aceasta initiativa cetateneasca???Ma intreb de ce nu are copii in familia sa???De ce nu si-a mutat sotia la BUCURESTI si trebuie sa faca naveta la SIBIU???Oare cresterea numarului populatiei acestei tari nu se realizeaza prin casatoria intre un BARBAT si o FEMEIE???

 16. @HeleneDesArbres.Aveti dreptate ca lefurile lor merg si daca stau in Bucuresti.Dar pe langa acestea primesc si DIURNA si CAZARE LA HOTEL,etc.

 17. @HelenDesArbes.Aveti dreptate ca cei enumerati de dumneavoastra nu sunt angajati cu ziua si lefurile lor merg si daca stau in BUCURESTI.Dar pentru ca se deplaseaza din localitatea de domiciliu,mai primesc DIURNA,BANI PENTRU CAZARE LA HOTEL,etc.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.