Preţul petrolului a înregistrat cea mai mare scădere trimestrială după trimestrul II din 2008

Preţurile petrolului au scăzut vineri din cauza unor noi temeri legate de tendinţele economice, iar ţiţeiul Brent se îndreaptă spre cel mai amplu declin trimestrial după cel înregistrat în trimestrul al doilea din 2008, când piaţa a fost afectată de criza financiară.

Preţul petrolului Brent cu livrare în noiembrie, de referinţă la bursa din Londra, era, la ora 15:40 GMT, în scădere cu 62 de cenţi, la 103,33 dolari pe baril, după un minim al şedinţei de 101,78 dolari pe baril.

Cotaţia petrolului destinat pieţei americane a coborât cu 1,14 dolari, la 81 dolari pe baril. În timpul şedinţei, preţul a atins 80,04 dolari pe baril.

Preţul petrolului Brent a scăzut cu 10% în această lună, acesta fiind cel mai amplu declin lunar după cel din mai 2010.

La nivel trimestrial, declinul este de 8%, cel mai mare după trimestrul al doilea al anului 2008.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.