Prima reacție a șefei DNA

DNA recunoaște prima înregistrare difuzată de România TVA privindu-l pe „domnu premier”, dar susține că au fost „intercalate” sintagme menite să distorsiuneze conțiuntul.

”Înregistrarea conține fragmente care au fost rostite de procurorul șef în mod public ori la ședințele de lucru cu procurorii unei secții operative. Între fragmentele respective au fost intercalate o serie de sintagme care nu îi aparțin și care sunt menite să distorsioneze grav conținutul celor spuse”, afirmă DNA într-un comunicat de presă.

În prima înregistrare difuzată duminică seara, Kovesi îi spune unui procuror: „Uncheșelu, știți ce-mi doresc: să decapați instituțional în dosarul ăla cu casele ca să ajungem la domnu premier care a semnat contractele alea”.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Alina Petrescu, a declarat duminică seară că Sorin Grindeanu nu are legătură cu dosarul la care se face referire și că se așteaptă ca autoritățile competente să verifice dacă înregistrările sunt autentice sau nu.

”Nu putem să avem nicio reacție directă la aceste înregistrări, important este să se dovedească dacă ele sunt sau nu autentice. Anunțul domnului ministru al Justiției este unul îmbucurător, exact asta trebuie să se întâmple. Autoritățile care au competențe să verifice aceste înregistrări, să vadă dacă ele sunt sau nu autentice. Dacă sunt autentice, care sunt efectele și ce ar trebui să urmeze. Autoritățile care au aceste competențe în acest domeniu vor face toate verificările. Eu nu pot face niciun fel de comentariu pe fond până când nu se dovedește dacă înregistrările sunt sau nu reale”, a declarat Alina Petrescu, duminică seara, la Antena 3.

Despre Ioana Radu Articolele 724
Author