Primele multiplexuri româneşti de televiziune digitală

Şapte companii au cumpărat caietele de sarcini puse în vânzare în perioada 1-9 iulie, de către ANCOM, pentru achiziţionarea licenţelor de utilizare a frecvenţelor radio, în sistem digital terestru.

Frecvenţele sunt necesare pentru înfiinţarea primelor două multiplexuri de televiziune digitală terestră DVB-T.

Astfel, potrivit ANCOM, au achiziţionat caietele de sarcini SC RCS & RDS SA, SC Romtelecom SA, TDF SAS, Societatea Naţională de Radiocomunicaţii SA, Media Sat SRL, Österreichische Rundfunksender GmbH & Co KG (ORS) şi General Satellite Sofia.

General Satellite Sofia vrea doar primul multiplex

Dintre cei şapte cumpărători ai caietelor, compania General Satellite Sofia a cumpărat numai caietul de sarcini pentru acordarea primului multiplex de televiziune digitală terestră, iar celelalte şase companii au cumpărat ambele documente, pentru acordarea primelor două multiplexuri de televiziune digitală terestră.

Potrivit graficului de desfăşurare a procedurilor de selecţie, termenul-limită de depunere a ofertelor este 31 august pentru ambele multiplexuri, urmând ca stabilirea câştigătorilor să aibă loc pe 28 septembrie 2010, pentru primul multiplex, şi pe 8 octombrie 2010 pentru cel de-al doilea.

În situaţia în care analiza ofertelor presupune procesarea unui volum mare de informaţii, ANCOM poate prelungi termenele de stabilire a câştigătorului şi, respectiv, de depunere a contestaţiei.

Recomanda

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.