Primul pas spre adoptarea legii salarizării

Comisia juridică din Senat a dat, luni, aviz favorabil cu amendamente proiectului legii salarizării.

Șase senatori ai PSD-ALDE au votat pentru, iar 4 parlamentari de la PNL și USR au votat împotrivă.

a anunțat că PNL nu va vota pentru un aviz favorabil, întrucât în lege nu există un studiu al impactului bugetar.

„Poziția grupului parlamentar PNL este aceea că nu putem aviza proiectul în lipsa studiului de impact. Din punctul acesta de vedere, ar fi o avizare în orb. Motiv pentru care luați act că senatorii din Comisia juridică ai PNL se vor opune avizării pozitive”, a declarat senatorul liberal Daniel Fenechiu, în ședința Comisiei juridice a Senatului.

Și senatorul George Dircă de la USR a susținut că legea salarizării nu este sustenabilă pe termen lung.

„Grupul USR apreciază că, din estimările pe care le avem, această lege va produce un impact bugetar semnificativ. Considerăm că (…) nu există un studiu de impact bugetar și aici sunt două cauze: fie de la început Guvernul a bugetat cheltuieli mult mai mari pentru a acoperi în acest moment acest impact bugetar, pe de altă parte, pe termen lung, această lege nu este sustenabilă. Preconizăm că în curând vom ajunge într-o situație similară anului 2010 în care statul a fost nevoit să aplice tăieri salariale. Pe de altă parte, un lucru foarte grav este că această lege nu introduce criterii de performanță în grilele salariale. Practic, vom avea costuri și mai mari la o eficiență mult mai scăzută. Poziția noastră este de a ne opune acestei legi în această formă”, a spus Dircă.

Biroul permanent al Senatului a repartizat săptămâna trecută la comisiile de specialitate pentru raport și avize proiectul legii salarizării unitare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.