Principesa Margareta: Tatăl meu, unul din simbolurile unităţii de neam

Principesa Margareta, Custodele Coroanei române, a afirmat, marţi, la ședința solemnă a Parlamentului, că datoria de a-i „sprijini pe fraţii noştri în afara frontierelor României nu trebuie să cunoască limite”, iar regele Mihai a fost „unul dintre simbolurile unităţii de neam”.

„Să ne aducem aminte astăzi de personalităţile din Sfatul Ţării şi de bravii noştri soldaţi care au luptat pentru unirea noastră în anul 1918. Să ne aduce aminte de oamenii noştri politici care indiferent de doctrina lor au conslidat procesul unirii. Să ne aducem aminte de regele Ferdinand şi de regina Maria care niciodată nu şi-au pierdut convingerea că România va fi victorioasă în război şi unită în timp de pace”, a declarat Principesa Margareta, în cadrul şedinței solemne a Parlamentului, dedicată Împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Contribuţia Casei Regale la integrarea europeană a Republicii Moldova a început acum 100 de ani, în Basarabia străbunicilor săi Ferdinand şi Maria, a precizat Principesa Margareta.

„(…) Unul din simbolurile unităţii de neam a fost tatăl meu. Născut trei ani după Marea Unire, regele Mihai a reprezentat timp de aproape un secol speranţa, demnitatea şi continuitatea, de ambele părţi ale Prutului”, a mai spus Altețea Sa Regală.

„Astăzi, datoria de a-i sprijini pe fraţii noştri în afara frontierelor României nu trebuie să cunoască limite, nici condiţionări. La 100 de ani de la Marea Unire, după tragedii greu de descris în cuvinte, Coroana română continuă să sprijine aspiraţiile europene ale Republicii Moldova (…)”, a spus Principesa Margareta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

6 Comentarii

  1. Convingerea mea este ca, dna. Margareta Duda ar avea mai mult de castigat in planul imaginii, daca s-ar abtine de la asemenea „luari de cuvant” pline de „inexactitati”, altele chiar ofensatoare la adresa sutelor de mii de romani morti prin Siberia sau alte coclauri, dupa ce „marii nostri vecini si prieteni” ne-au invadat tara, adusi de actiunile iresponsabile ale „majestatii sale” ,ale camarilei lui si ale bunilor sai prieteni si colaboratori,comunistii. Si…multe altele de care nu mai are rost sa vorbim!!! Cred ca in tara asta sunt foarte multe lucruri de facut, nu propaganda monarhista!!

    • Dupa ce ca esti cheala , esti si proasta …crezi ca nu stim ca esti beneficiar de pensie speciala …

  2. Hai sa fim seriosi si sa studiem adevarata istorie.Tatal ei nu a fost juridic niciodata rege al ROMANIEI.Peste 160.000 de ostasi romani au fost luati prizonieri de catre sovietici si dusi in lagarele din SIBERIA si peste 90% nu s-au mai intors niciodata acasa si asta datorita faptului ca in ziua de 23 Auguast 1944 in jurul orelor 22,00 ,MIHAI anunta la radio ca a fost semnat un armistitiu cu sovieticii si sa nu opuna rezistenta.Armistitiul a fost semnat abia pe 12 septembrie 1944 la MOSCOVA.Acest MIHAI,a semnat si DECLARATIA DE LA BUDAPESTA din 16 iunie 1989,prin care ungurii solicitau AUTONOMIA TRANSILVANIEI si invatamant in limba maghiara de toate gradele.Alaturi de el au semnat si alte cozi de topor ca:Monica Lovinescu,Doru Braia,Vladimir Tismaneanu,Theodor Cazaban,Neagu Djuvara,Virgil Ierunca,Mihnea Berindei,fiica Doinei Cornea si altii.Aceasta este contributia la mentinerea statului unitar roman.VA ROG SA PUBLICATI COMENTARIUL SA CUNOASCA SI CEI CARE SCOT IN EVIDENTA CONTRIBUTIA MONARHIEI LA UNITATEA STATULUI ROMAN.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.