Procuroarea-monstru nu mai are scăpare

Codul de procedură civilă: „Nu este permis niciunei persoane să bruscheze minorul”

Unii dintre cei care au văzut imaginile şocante cu Sorina, fetiţa de 9 ani, care era tîrîtă pe jos de către procurorarea Piţurcă Maria Antoaneta, fie ei jurnalişti sau politicieni, au încercat în cele 24 de ore de la acest abuz să caute circumstanţe atenuante autorităţilor, deşi lucrurile sînt fără echivoc. Opinia publică poate că se aştepta şi la o reacţie din partea preşedintelui Klaus Iohannis, numai că acesta are în biografie implicarea în adopţia controversată a doi copii în vremea cînd era profesor la Sibiu, deci e greu de crezut că va spune ceva în apărarea Sorinei!

Judecătoarea Dana Gîrbovan, specialistă în dreptul civil, într-o postare pe Facebook, spune însă: „În nici o circumstanţă însă constrîngerea nu se manifestă asupra copilului, ci doar asupra persoanei la care acesta se află. Din contră, legea interzice în mod categoric exercitarea oricărei presiuni asupra copilului, prevăzînd în mod expres că: “Nu este permis niciunei persoane să bruscheze minorul sau să exercite presiuni asupra lui pentru a se realiza executarea”art. 910 alin. 4 Cod procedură civilă. TOATE prevederile mentionate au în centru COPILUL pentru că LEGEA îl protejează”.

Pentru ca toată opinia publică să înţeleagă ce grav abuz s-a produs la Baia de Aramă de către procuroarea Piţurcă Maria Antoaneta, dar şi de către ceilalţi reprezentanţi ai autorităţilor care au fost la locul respectiv, prezentăm mai jos toate prevederile Codului de procedură civilă referitoare la minori.

Articolele 909-913 din Codul de procedură civilă fac parte din Secţiunea 2, care are titlul „Executarea hotărârilor judecătoreşti referitoare la minori”. Iată conţinutul acestora:

 

Acestea sînt toate articolele din Codul de procedură civilă care descriu modul în care se face legal „executarea hotărîrilor judecătoreşti referitoare la minori”. Orice alte proceduri efectuate în plus de către autorităţile statului reprezintă un grav abuz de funcţie, un exces de zel care-i poate duce la deschiderea unui dosar penal!

Prima observaţie, cea mai importantă, este prevederea din art. 910, al. 4: „Nu este permis niciunei persoane să bruscheze minorul sau să exercite presiuni asupra lui pentru a se realiza executarea”! Peste aceast text nu se poate trece nici măcar dacă ambasada SUA ar cere un astfel de abuz.

A doua observaţie este că în nici un articol din Codul de procedură penală nu se vorbeşte despre vreun rol, cît de mic, pe care, în procedura de punere în executare a hotărîrii judecătoreşti, să-l aibă PROCURORUL! Din acest punct de vedere, toţi cei care au dispus falsa percheziţie, trebuie să răspundă, căci totul a fost o înscenare menită să devină un mijloc de presiune faţă de familia care a crescut-o pe Sorina!

A treia observaţie, după lectura articolelor de mai sus, este constatarea că această aşa-zisă punere în executare a sentinţei judecătoreşti a fost, în realitate, un abuz de la un capăt la altul, în care toate autorităţile au avut de derulat o operaţiune ilegală, dispusă de forţe oculte care cred că pot face orice le trece prin minte, chiar dacă încalcă grav toate legile! Pentru acest abuz, toţi cei implicaţi trebuie să răspundă, nu numai procuroarea Piţurcă Maria, cea care s-a aruncat cu capul înainte, crezînd că va fi răsplătită!

Şi acum, să revedem în sinteză care erau procedurile legale ce trebuiau derulate în cazul Sorinei:

art. 909: în prima etapă, după emiterea deciziei de executare a sentinţei, executorul trimite o somaţie părintelui la care se află copilul, unde precizează data şi locul unde trebuie să predea copilul. Dacă părintele refuză, executorul sesizează instanţa pentru a i se aplica penalităţi cf. art. 905.

art. 910: după o lună, executorul va încerca din nou să îndeplinească sentinţa judecătorească, în prezenţa unui reprezentant al direcţiei generale de asistenţă socială şi, dacă acesta nu este psiholog, în prezenţa unui psiholog desemnat de acesta. Aici se precizează imperativ că „nu este permisă agresarea minorului”, precum şi faptul că este interzis „să exercite presiuni asupra lui pentru a se realiza executarea”!

art. 911: dacă nici acum executorul nu poate să ducă la îndeplinire sentinţa, el nu ia cu forţa minorul din domiciliul unde se află, ci se adresează din nou instanţei pentru a se stabili o nouă penalitate ce poate curge pînă la trei luni! În acest moment, dacă a constatat că minorul ESTE ASCUNS, executorul va consemna acest lucru şi va sesiza parchetul de pe lîngă instanţa de executare! Nimic mai mult.

art. 912: textul de lege prevede în acest articol şi situaţia în care MINORUL REFUZĂ SĂ-L PĂRĂSEASCĂ PE PĂRINTELE LA CARE STĂ, adică exact situaţia în care se afla Sorina. În acest caz, executorul este obligat să întocmească un Proces-verbal pe care să-l comunice Direcţiei de asistenţă socială! Acesta va sesiza instanţa, care va dispune un program de consiliere psihologică a minorului pentru cel mult trei luni, întocmind la sfîrşit un raport pe care-l va trimite instanţei, executorului şi la DGAS. Executorul va încerca din nou să îndeplinească sentinţa şi, dacă nici acum nu reuşeşte, din cauza refuzului minorului de a părăsi locuinţa în care se află, nu poate face altceva decît să sesizeze din nou instanţa pentru aplicarea altor penalităţi!

După cum se vede, o astfel de executare nu se poate face cu forţa în nici un fel de situaţie împotriva unui minor! Sînt penalităţi care se aplică persoanei care refuză să se supună executării silite, maximul fiind executarea penalităţilor, în nici un caz derularea unei operaţiuni care seamănă mai degrabă cu o „răpire”, în care o fetiţă de 9 ani a fost tîrîtă pe jos de către o procuroare şi un „mascat” din poliţie pentru a fi dusă cu forţa într-o dubă!

Avînd acum în faţă toate prevederile legale referitoare la modul în care se face executarea unei sentinţe care priveşte minorii, oricine poate să constate cît de grave au fost abuzurile în cazul Sorinei, fetiţa de 9 ani din Baia de Aramă. Pentru ceea ce s-a văzut în imaginile acelea şocante, procuroarea Piţurcă Maria Antoaneta, şefa secţiei „urmăriri penale” de la parchetul de pe lîngă Curtea de Apel din Craiova, trebuie să aibă propriul dosar penal. În acelaşi timp, trebuie traşi la răspunde toţi cei care au autorizat această operaţiune şi cei care nu au respectat la literă prevederile legale.

Un rol important îl are secţia de procurori din cadrul CSM, CSM în întregul său, ministrul Justiţiei (dacă nu cumva are alte ordine), Primul ministru (care este mamă adoptivă) şi chiar Preşedintele ţării (dacă nu cumva îi va fi teamă să nu i se reamintească de adopţiile pe care le-a intermediat cînd era doar profesor).

Decisiv, însă, este felul în care jurnaliştii şi societatea civilă (cea reală) se vor implica în acest caz, căci în România mai sînt încă peste 55.000 de copii instituţionalizaţi, dintre care peste 35.000 sînt în grija asistenţilor maternali, la fel ca Sorina! Acestor copii li s-ar putea spune că, dacă vor pleca din ţară ca adoptaţi, viaţa lor va fi mai bună, şansa lor în viaţă va fi mai mare, dar, oare, statului nostru, preocupat să dea pomeni pentru călătoriile studenţilor, pentru vauchere de bicilete, sau pentru IT, nu îi este ruşine deloc?

E vorba, totuşi, de aproape 60.000 de copii români nevinovaţi, faţa de care au întreaga responsabilitate de a le asigura condiţiile necesare unei vieţi normale aici, în România, şi numai în situaţii excepţionale să accepte adopţiile internaţionale! Dacă nu sînt în stare, să plece naiba acasă, nu să-şi trimită procurorii şi mascaţii să-i smulgă pe copii din mijlocul familiilor care i-au crescut cu greu ani de zile.

Şi asta doar pentru a scăpa de grija întreţinerii unor copii nefericiţi, victime nevinovate ale proastelor guvernări de pînă acum, incapabile să asigure un trai decent populaţiei, aşa cum îi obligă Constituţia României la art. 47: „Statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică şi de protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor un nivel de trai decent”! Căci sărăcia este, totuşi, principala cauză a numărului acesta uriaş de copii abandonaţi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 7
Ion Spânu 1818 Articole
Author

19 Comentarii

 1. Populatia de culoare din USA patea la fel acum 100 de ani.Ca sclavi li se luau copii cu LEGEA in mana

 2. @Ion Spânu : gestul de-a readuce-n memoria colectiva continutul unor texte legale mi se pare admirabil. Numai ca eu nu cred ca situatia de la Baia de Arama sa se rezume la codul civil/codul de procedura civila. Acolo s-au savârsit acte penale (violenta, relele tratamente aplicate minorului – si familiei -, cu sechele inestimabile pe restul vietii). Procuroarea &comp.(pâna la vârf, la Dancila, care s-a si exprimat, dezastruos, inuman) trebuie cercetati penal. Hotarârea Curtii de Apel Craiova fiind si netemeinica si nelegala, din cauza, în primul rând componentei completului de judecata : rudenii, cumetrii, si-alte interese). Cazul în sine: Nu cred ca Sorina, al carei caracter e afirmat de-o personalitate puternica si atashanta, ar avea perspective de invidiat în SUA. Asa-zisii ei „parinti adoptivi” (tortionari ai fetitei, în realitate), locuiesc într-un apartament de câteva zeci de m². Sunt brutali si neconumicativi. Reprezinta un pericol public. În timp ce la Baia de Arama lumea o iubeste, are-ncredere-n ea (si reciproc), mai e si curtea, plina de verdeata si flori, cadrul de viata e armonios, incomparabil celui pe care vor sa i-l „construiasca” judecatorii (corupti) de la Curtea de Apel, procuroarea violenta, militianul, madam Birchall ori madam Dancila. A carei demisie imediata o si cer. PS: parintii Sorinei de la Baia de Arama n-au bani pentru o procedura lunga si costisitoare, de unde si rezultatea … „juridice” de pâna acuma, când toate pilele s-au pus în miscare-mpotriva lor. Ei ori altii pentru trebuie s-aiba initiativa unei chete publice, nationale, pentru asigurarea corespunzatoare a apararii cauzei lor legitime.

 3. Credeti ca numai acea procuroare este un monstru?
  Toata Justitia si mai toate institutiile statului roman sunt populate cu astfel de prosti,monstri sau ticalosi!

 4. Lasă că o scapă csm-ul „independent „, trage de timp, nu are cvorum etc.
  Iar voi, asociații, magistrați laolaltă, ong -uri…vreți să DESFIINTATT secția de anchetare a voastră?
  Chiar credeți că puteți scăpa la nesfârșit, tergiversa, spala magistrați infractori, acoperi, uita anchetați, să faceți dreptate?
  Cu cat faceți asta mai mult, cu atat URA fața de voi creste exponential, oamenii se vor ridica împotriva voastră.
  Tineti-o asa, lasilor, acoperitilor, infractori în robert!
  Implozie…

 5. O sa-i ia apararea neamtul parazit din fruntea poporului asuprit de straini….
  doar el are experienta, s-a ocupat cu traficul de copii in anii 90, copii despre care nu se mai stie nimic inca de atunci din primii ani. Bunica copiilor cand traia, striga dupa ajutor, voia sa stie ce unde sant nepotii ei, marturia e o dovada incontestabila :

  https://youtu.be/73PgqOd70ks

 6. La Craiova e mult optimism, dar, printre alte institutii care vor derula anchete in cauza se numara si CSM (garantul independentei justitiei), va aduceti aminte deciziile luate in cazul LCK ?!

 7. Cred ca Autoritatile , toate, implicate in scandalulul Adoptiei Sorinei au gresit si trebuie sa plateasca. Tot de coruptie e vorba, mai grav e ca la mijloc e si un copil. Cine apara copilul de abuzurile Statului? Societatea civila… ca la votare, mobilizare masiva…!!!

 8. S-o credeti voi!
  Toti sunt dupa chipul si asemanarea lui Portocala,Mandarina,LCK,etc!
  Tot ei securistii decid totul dupa mintea lor ingusta!

 9. Autoritatile s-au pisat pe legislatia civila si penala, substituindu-se legii! Sirul de abuzuri nu se mai termina. Ce s-a intamplat acolo este halucinant! Procurorul este reorezentantul legii si al statului roman. El trebuia sa se asigure ca se respecta legea si nu se comit abuzuri. Procuroarea doar cu functia, a devenit un valet al unor persoane fizice. Asa ceva numai in colonii de lumea a 3-a se poate.

 10. Doamna Dancila se ascunde in loc sa dea dispozitii sau ordonante de urgenta ca fata sa revina la casa ei

 11. Primul traficant de copiii.@ Vezi ca sub gasca bolcevica a lui bombonel si ilici au iesit din tara mii de copiii cumparati ca la taraba .

 12. Patriahul Daniel are vreo parere despre justitia facuta in Romania de procurori-monstri? Papa de la Roma are vreo parere? Oricum Johannis tace complice!

 13. Ce trebuie sa se mai intample pentru ca aceste brute securiste numite procurori sa fie exclusi din randul magistratilor? Oare bruta nazista din Deal pentru asta doreste fortarea modificarii Constitutiei?
  Se impune demilitarizarea urgenta a institutiilor de forta incepand cu Securitatea care le controleaza!!! Deasemenea desfiintarea CSAT, acest organ bolsevic care acorda locatarilor din Deal puteri discretionare, anticonstitutionale!!!
  Canalia numita Dancila i-a pecetluit soarta fetitei prin declaratia de a se urmari modul de acomodare in noua Familie, culmea,
  invocand cu un cinism monstruos experienta ei in domeniu!?
  Modul ilegal de… „executie silita” impune refacerea procedurii la nivel de instanta, complicitatea tuturor autoritatilor de resort fiind vizibila…

 14. @Charlie : felicitari. Daca renunti la cuvântul „bolsevic”, te felicit si mai mult. Fiindca nu-i vorba de el, ci de ceva mult mai grav, „1984” de Orwell. „Bolsevismul” n-avea mijloacele materiale de-a organiza „teroarea”, indiferent de ce spun unii foarte mediatizati (în defavoarea altora, care spun adevarul) „cercetatori” americani (care niciodata n-au fost în Rusia si nici n-au învatat ruseste). SUA, Vestul, înca le mai au (înainte de-a fi cu totii cumparati de China, cum si merita.). Cu propaganda asta (pe care-au preluat-o, fiindca foarte „lucrativa”, de la nazisti) americanii au intoxicat generatii-n sir. Revenind, privind-o pe Dancila, împartasim aceeasi impresie („femeie”-coshmar, corupta pâna la os).

 15. Depinde pentru cine sunt destinate organele obținute în urma abatorizării Sorinei.
  Pentru cei cu memorie scurtă, reamintesc că în urmă cu vreo zece ani regiunea sârbă Kosovo a fost recunoscută de către USA și lacheii lor ca stat independent albanez, pentru că criminalii de albanezi ucideau prizonierii de război sârbi și le exportau organele în țara poporului ales. Așa gheșeft mai rar!
  Vezi linkul: http://www.rtv.rs/ro/cronic%C4%83/a-fost-arestat-moshe-harel-acuzat-de-trafic-de-organe-umane-%C3%AEn-kosovo_883504.html
  Dacă ambasadorul H. K. (care a intervenit în favoarea scoaterii acestei fetițe din România) face parte din mafia traficanților internaționali de organe și dacă aceste organe erau destinate să „ajute” pe cineva din țara poporului ales, atunci Sorina nu mai are nici o șansă la viață.

 16. vrem justitie, nu circ, politichie, ipocrizie, nesimtire, incompetență

  in cate tari ale UE, procurorii sunt magistrati? 4 din 28??
  CÂND MAGISTRATII SUNT DEASUPRA LEGII SI NU RASPUND PT ABUZURI ȘI REA VOINȚĂ, INCOMPETENȚĂ
  cand dosarele sunt plimbate ani de zile, intre instante, parchete si politie , se tergiverseaza dosarele, facand din calau-victima si invers??
  cand desecretizarea SIPA LA DISPOZITIA GUVERNULUI-dosar ascuns de toader???
  când magistrati a la danilet si procrorii fac politica la vedere si dau NUP la hotii de copii, infractori,
  demnitari compromisi
  CAND CEL MAI BOGAT MINISTRU U O AVERE DE 27 MIL EURO , FARA A PRACTICA vine cu gandul de a face jocuri politice sia desfiinta SIIM, facandu-i iresponsabili, deasupra legii, abuzivi si interesati in tainuire, favorizare si complicitate.
  la curtea suprema dureaza3 ani pt programare, la instantele inferioare dosarele dupa ce se intorc spre rejudecare , trec 6-12 luni pt, reprogramare si se duce la acelasi judecator a care-i entintaa fost casată?????!!!
  cand dosarele nu suinr reprogramate aleatoriu
  cand recuzarilesi stramutarile se fac de dorul lelii prin trimitere directă lacompletul urmator cu care se bea cafeauaimpreuna, se iese la o plimbare, la o bere??
  cand termenele din codul muncii si codul civil sunt tratate cu dispret, rea voință, ură, indolență
  când justitia e doat la televizor si pe buzele politrucilor infantile, ipocriti,incompetenți, iar ministrul justitiei este inlocuit pt ca n-a dat ordonantă de amnistie si gratiere???
  DESECRETIZATI SIPA SI DATI LEGEA LUSTRATIEI IN MAGISTRATURĂ ȘI INCEPE ACTUL DE JUSTITIE!!!

 17. Va rog sa observati in foto1. procuroarea MP o trage pe Sorina de mana dreapta si politia mascata de mana stanga!Astet demisii in lant la varful procuraturii si curtii de apel in Craiova .Eu sunt convins ca s-a actionat in baza spagii pentru ca la Craiova spaga face minuni mai ales la judecatori si procurori!Sunt sute de cazuri de abuzuri facute de acestia in ultimii ani. Lucreaza ca o familie de interlopi !Astept demisia de la miss carmen dan!

 18. „MINORUL REFUZA SA-L PARASEASCA PE PARINTELE LA CARE STA” adica exact situatia in care se afla Sorina.”FALS! Fetita NU ERA LA VREUN PARINTE CI ERA SECHESTRATA DE O FOSTA ASISTENTA MATERNALA care a refuzat in doua randuri sa se conformeze unei hotarari judecatoresti definitive si ca urmare intrase sub incidenta legii penale avand si o plangere penala la activ. Deci nu are rost sa citati din codul civil, nu are legatura. Legea spune ca in caz de rea credinta si refuz la respectarea legii executorul sesizeaza parchetul pentru urmarirea penala.Nu stiu daca executorul a facut asta dar parintii legali au facut plangere penala.De-aia era procuroarea acolo pentru a efectua perchezitia (care se face cu fortele de ordine) in acea urmarire penala. Sa nu uitam plangerea penala era pentru rele tratamente aplicate minorului asadar procuroarea poate lua decizii bazat pe ce gaseste la perchezitie in documentele medicale de exemplu de evaluare a fetitei la IML. Fetita a fost dusa la IML impreuna cu parintii ei legali. Sa nu uitam fetita era detinuta ilegal de o familie, se cheama sechestrare de minori. Procuroarea n-a luat fetita de la parinti ci de la sechestratori in cadrul urmaririi penale pe care o efectua. Procuroarea e perfect acoperita legal.E bine sa avem intreagul tablou daca vrem sa judecam lucrurile corect….

 19. Art. 910 din Codul procedura civila se refera la executarea unei hotarari judecatoresti, daca tu, Ion Spanu, demonstrezi care e acea hotarare, iti dau funda.

  Este bine ca incerci sa pui la punct un procuror ce pare sa fi gresit, insa aici nu e cazul.

  Procuroarea avea mandat de perchezitie si strangere probe la plangerea penala facuta de familia cu drept legal asupra minorului si de dgaspc la ACUZATIA ca familia temporara, i.e. asistentii maternali, tine sechestrat copilul. In mod normal procuroarea avea prin fapt sa demonstreze ca este adevarat ca la acea locatie la un moment dat, fata se afla acolo. E tipic pt. cazuri de sechestrare. Cum se procedeaza cand insa, persoana sechestrata e gasita la acea locatie la care sa facut acuzatia? E normal, se ia de acolo. Sau dupa mitile voastre e normal sa fie lasata acolo? E minor, deci vointa ei nu conteaza. Daca parintele cu drept legal cere, ea este luata din locatie.

  Nu are nimic cu executarea silita. Aceasta a fost incercata in multe randuri si a esuat, pe youtube, sub Malin Bot, e tot jurnalist, gasiti redate pas cu pas evenimentele anterioare circului cu datele si ce anume au incercat parintii legali sa faca impreuna cu autoritatile.

  Din pacate tot pt. marea majoritate a presei, procuroarea nu a trantit sau bruscat fata. Fata s-a trantit SINGURA la pamant si se opunea la tot ce insemna discutie sau deplasare, iar procuroarea incerca sa o tina, fata fiind vizibil afectata de ceva. Se presupune ca familia temporara, i.e. asistentii maternali, au bagat in capul fetei scenarii de groaza, ca va fi luata pt. organe, motiv pt. care fata era speriata. Este in scenariu plauzibil. De altfel, recent, la ROMANIA Te iubesc – Alcoolismul, o mama a fost filmata cum i s-au luat mai multi copii de catre asistentii sociali. Niciunul din copii nu a reactional ca Simona, nu au avut cum, nu au fost pregatiti sa reactioneze asa.

  E mai greu cu integrarea romanilor in civilizatie, stiu, dar la feke news vad ca se poate.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.