Procurorul general refuză să sară „pragul”

Procurorul general, Augustin Lazăr, a anunțat, luni, întrebat la ce sumă ar trebui să fie stabilit pragul pentru abuzul în serviciu, că Ministerul Public își menține punctul de vedere conform căruia nu trebuie introdus un prag pentru această infracțiune.

„Noi deja avem un punct de vedere al Ministerului Public şi îl găsiţi pe site. Nu revenim la ceea ce am spus. Noi avem un punct de vedere fără prag”, a declarat Lazăr.

Afirmația procurorului general vine în contextul în care Curtea Constituțională obligă, prin ultima sa decizie, Parlamentul sau Guvernul să introducă un prag la infracțiunea de abuz în serviciu, deciziile CCR fiind obligatorii.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a reiterat luni că așteaptă motivarea Curții Constituționale referitor la abuzul în serviciu, care va fi urmată de dezbateri care să identifice „un prag rezonabil” pentru această infracțiune.

”Am spus de nenumărate ori: aşteptăm decizia Curţii Constituţionale, motivarea acesteia. Voi face dezbateri publice cu societatea civilă, cu profesioniştii Dreptului. Împreună vom identifica pragul rezonabil de natură să facă diferenţa dintre răspunderea contravenţională, răspunderea administrativă, răspunderea penală”, a declarat Tudorel Toader, la Parlament.

Întrebat în cât timp estimează că se va întâmpla acest lucru, ministrul Justiţiei a spus: ”Nu mă întrebaţi pe mine, pentru că am spus că aşteptăm decizia Curţii. Din momentul în care se publică în Monitorul Oficial se produc efecte juridice şi demarăm procedura de consultare. Vă propun să aşteptăm decizia Curţii, facem consultările cu societatea civilă, profesioniştii Dreptului, vom identifica acel prag rezonabil”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8515 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.