Procurorul Portocală, „PARADIT” definitiv!

Procurorul Mircea Negulescu, EXCLUS definitiv din magistratură. Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis, luni, excluderea din magistratură a procurorului Mircea Negulescu, decizia fiind definitivă. 

Decizia Instanţei Supreme: 

„Casează, în parte, hotărârea atacată, în sensul că respinge acţiunile disciplinare conexe formulate de Inspecţia Judiciară împotriva procurorului Negulescu Mircea, pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. b) şi lit. i) teza întâi din Legea nr. 303/2004. Menţine celelalte dispoziţii ale hotărârii atacate privind respingerea excepţiilor; admiterea, în parte, a acţiunilor disciplinare conexe şi aplicarea sancţiunii disciplinare constând în „excluderea din magistratură”, pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a) (2 abateri disciplinare) şi lit. l) din Legea nr. 303/2004; respingerea acţiunilor disciplinare conexe pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. j) şi l) din aceeaşi lege. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 8 aprilie 2019”, se arată în decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care este definitivă.

Pe 28 septembrie 2018, Secţia pentru Procurori a CSM a decis suspendarea din magistratură a lui Lucian Onea, fost şef DNA Ploieşti, şi a lui Mircea Negulescu, fost procuror la această structură. Decizia a fost contestată ulterior de Mircea Negulescu la Înalta Curte.

Cei doi sunt acuzaţi că au constrâns anumiţi martori să facă sesizări şi tabele false cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept „mită electorală”. Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre o sesizare întocmită de către fostul deputat Vlad Cosma pe numele unui cetăţean din Chişinău, Serghei Petruş. Vlad Cosma ar fi fost ameninţat de către Lucian Onea că îi va întocmi dosar penal surorii acestuia, Andreei Cosma. Ulterior, Vlad Cosma a declarat public că Serghei Petruş nu există.

În 4 mai 2017, Inspecţia Judiciară anunţa că Mircea Negulescu a adoptat un comportament inadecvat în cadrul unor discuţii purtate într-un birou din sediul unităţii de Parchet şi a manifestat o atitudine agresivă faţă de unul dintre participanţii la discuţie, sugerând inclusiv existenţa unor date care ar justifica efectuarea de cercetări penale faţă de acesta.

De asemenea, Negulescu era acuzat că a solicitat unui alt procuror, în prezenţa unui martor, a unui avocat şi a unui jurnalist, informaţii cu privire la conţinutul unor interceptări dintr-un dosar pe care celălalt magistrat îl instrumenta.

Mircea Negulescu şi Lucian Onea, fost şef al DNA Ploieşti, sunt anchetaţi penal de Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie pentru represiune nedreaptă şi cercetare abuzivă.

Onea şi Negulescu sunt acuzaţi că l-au determinat prin constrângere pe fostul deputat Vlad Cosma, ameninţându-l în mod direct că o vor inculpa pe sora acestuia, Andreea Cosma, să întocmească în fals o sesizare pe un alt nume şi tabele/liste cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept „mită electorală”.

Potrivit jurnalistei Adina Anghelescu decizia luată de instanță în cazul lui Mircea Negulescu trebuie privită ca un avertisment.

„Acest caz trebuie să fie privit ca un avertisment pentru toți magistrații care se pun slugi în fața șefilor și a ordinelor ce le vin de sus și ordinile acestea sunt mai presus pentru ei decât Constituția, decât Codurile, decât Convenția Europeană a Drepturilor Omului”, a spus Adina Anghelescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6
Author

7 Comentarii

  1. Portocala trebuie sa vorbeasca daca a ramas fara serviciu si sa inceapa sa-i dea in gatzi pe sefii lui care l-au pus sa paradeasca destine la comanda de politiei politica. Este singura cale daca nu e prost cu adevarat. Adica sefii sa ramana in continuare la malai si sa traga sforile iar el sa ajunga muritor de foame. Dat afara din Magistratura asta inseamna ca s-a lins pe bot si de pensia babana ce-l astepta la batranete. Asa ca Portocala cand tu apasai pe butoane cine apasa la celalalt capat pe alte butoane???

    • Dupa lupte seculare care au durat vreo 3 ani, sistemul l-a paradit la temelie pe portocala fiindca s-a lasat inregistrat de Cosma nu ca a executat niste ordine ilegale. In plus, sistemu s-a aparat fiindca portocala si-a permis s-o dea in gat pe Kovesi. De ce? Fiindca se poate!

  2. Hai, Portocala, deschide gura si spune ale cui ordine le-ai indeplinit, cine ti-a dat OK-ul in toate grozaviile pe care le-ai facut? Doar nu vrei sa platesti singur toate oalele sparte!

  3. Doamne, cat de greu se face dreptate in tara noastra blestemata…

  4. A primit ,,DAUNA TOTALÂ,,! NUCLEARA ! Acu persoanele care au fost abuzate in anchete si in judecarea cauzelor de portocala sa-l dea in judecata pt. prejudicii morale si materiale !

  5. Ilustrul Valer Dorneanu are o cariera de zeci de ori mai ticaloasa decat a paraditului Portocala, atat in materie de actiuni ticaloase cat si in materie de longevitate intr-o viata dedicata exclusiv activitatilor servirii activitatilor antisociale, antiumane si antistatale. Deci nu se pot compara cei doi. Dorneanu este un monument de ticalosie, un munte de ticalosie care alaturi de judecatoarea Temniceru il dezincrimineaza azi pe Dragnea de faptele penale grave savarsite in forma continuata.Acest munte ticalos Dorneanu este pus in fata pigmeului Portocala care a filtrat cu o notarita proasta si botoxata, dar care este fiica unui mare mafiot PSD-ist ploiestean. Nu se compara. Scorul este ca la baschet, 100:0 pentru Dorneanu. Stiu ce vorbesc, ministerul de interne nu-mi este strain.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.