Program prelungit la paşapoarte. Vezi în ce perioadă

Direcţia Generală de Paşapoarte a anunțat prelungirea programului de lucru în perioada de vară, pentru a preveni aglomerările.

Astfel, în perioada 15 iunie-13 septembrie 2021, la nivelul seviciilor publice comunitare de paşapoarte, activitatea de lucru cu publicul se desfăşoară în intervalul orar 8.00-20.00.

Direcţia Generală de Paşapoarte informează cetăţenii că cererile pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice/temporare se depun personal, în ţară, la oricare serviciu public comunitar de paşapoarte în cadrul programului de lucru cu publicul afişat atât pe site-ul Direcţiei Generale de Paşapoarte, cât şi pe site-urile instituţiilor prefectului, preponderent în baza programărilor online.

În situaţia în care se întâmpină dificultăţi în realizarea unei programări online, există posibilitatea de a accesa un tutorial realizat în acest sens de Direcţia Generală de Paşapoarte, ce se regăseşte pe prima pagina a site-ului pasapoarte.mai.gov.ro.

Totodată, pentru a spori capacitatea de primire a cererilor de eliberare a paşapoartelor, a fost redusă perioada de timp alocată unei programări online, de la 10 minute la 7 minute.

În scopul evitării supraaglomerării şi aşteptării suplimentare în spaţiile destinate publicului, Direcţia Generală de Paşapoarte recomandă persoanelor programate să respecte atât ora de programare, cât şi măsurile de protecţie igienico-sanitare pentru prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2 (în special distanţarea fizică şi portul măştii de protecţie).

De asemenea, în situaţia în care doritorii nu au efectuat o programare prealabilă, serviciile publice comunitare de paşapoarte analizează posibilitatea primirii cererii de eliberare a documentului de călătorie, doar în cazul în care nu există intervale orare neacoperite de programări.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. Pentru cetatenii din strainatate e mai grea problema, dureaza 2-3 luni de zile de la primul telefon pentru programare! Nu e bascalie! De exemplu: dai telefon pentru programare in februarue, peste o luna de zile cand esti programat depui actele=martie, si astepti 2, 2,1/2-3 luni de zile sa iti trimita pasaportul la domiciliu! Asadar, un act doveditor strict necesar, il primesti dupa cum au chef unii si altii, tu esti cel pagubit de timp si bani plus nervi.

  2. Eu nu stiu inca ce a gindit sifiliticul de Marx cind s-a apucat sa critice capitalismul.Pasapoarte,(amintiti.va ce faceau cu buteliile),casa de pensii,permise de tot felul,etc.unde este public mult,unde solicitarile sunt mari,functionarul roman imputit,nu face nimic pina cind se produce haosul.Atunci intervine,pentru ca haosul aduce venituri,nu corectitudinea,atunci incepe „munca” la care se pricepe mai bine:tilharia!? Obtinerea de pasaport se transforma in licitatie de tip „cine da mai mult”.Asta nu v-a dispare vreodata din Romania.

  3. In Spania te programezi in cutare zi pentru obrinerea pasaportului.A venit ziua si ora,te prezinti la „ghiseu” cu poza si buletinul si in 5-6 minute ti se da pasaportul si ai plecat.Ai ocazia sa privesti cum ti-l face pentru mobila aia e inalta de un metru de la sol,e un mobilier de birou,ghisee sunt mai multe,sunt despartite cu plastic din cauza covid,nu e o gaura pe unde intinde mina functionarul,ca la noi.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.