Proiectul Neptun Deep, din Marea Neagră, a primit acordul de mediu

Transgaz

Autoritățile au luat decizia de a emite acordul de mediu pentru proiectul de exploatare offshore de gaze naturale Neptun Deep, cel mai mare din Marea Neagră românească, dezvoltat de OMV Petrom și Romgaz, conform unor surse de presă.

Decizia de emitere a acordului de mediu s-a bazat pe concluziile raportului privind impactul asupra mediului, ale studiului de evaluare adecvată și ale dezbaterii publice din data de 09.01.2024, precum și pe finalizarea procedurii de evaluare a impactului în context transfrontier. Autoritățile au subliniat că dezbaterea publică organizată în Bulgaria în data de 15.05.2024 nu a generat observații din partea publicului interesat.

Reprezentanții Greenpeace Bulgaria au criticat dezvoltatorii Neptun Deep în timpul dezbaterii publice, exprimând preocupări referitoare la absența unor studii de ecotoxicitate în raportul de mediu, la lipsa unei analize a potențialului impact al minelor marine din Marea Neagră amplasate în contextul conflictului militar Rusia-Ucraina și la incertitudinea privind efectele proiectului asupra schimbărilor climatice.

OMV Petrom a început să caute un partener pentru proiectul offshore de hidrocarburi Han Asparuh din sectorul bulgăresc al Mării Negre, amplasat în apropiere de perimetrul Neptun Deep din România.

Foto Arhivă

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Pam Matei 4693 Articole
Author

2 Comentarii

  1. Bai , mi s-a ridicat o piatra de pe inima ! Aveam emotii !

  2. Dacă mor animalele marine, până la cele terestre, inclusiv, bipede, nu mai e mult….

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.