Promisiunea lui Tudose privind plata defalcată a TVA

O nouă formă a colectării defalcate a TVA, care va răspunde solicitărilor formulate în această perioadă de reprezentanții mediului de afaceri, va fi prezentată în scurt timp, a anunțat premierul Mihai Tudose, luni, la o întâlnire cu reprezentanții Uniunii Naționale a Patronatului Român (UNPR).

Tudose s-a întâlnit luni cu reprezentanții Uniunii.

Potrivit unui comunicat transmis de Guvern, modificarea mecanismului de plată defalcată a TVA, trecerea contribuțiilor sociale din sarcina angajatorului în cea a angajatului și îmbunătățirea relației statului cu mediul de afaceri au fost principalele teme discutate astăzi la întâlnirea premierului Mihai Tudose cu reprezentanții UNPR.

„Prim-ministrul Mihai Tudose a precizat că măsura split TVA va fi modificată și flexibilizată în dezbaterile din Parlament, în concordanță cu propunerile rezultate din discuțiile cu reprezentanții mediului de afaceri. Mai exact, colectarea defalcată a TVA nu se va mai aplica pentru toate firmele începând cu 2018, ci doar pentru cele aflate în insolvență, faliment, cele care înregistrează datorii în plata TVA, companiile cu capital de stat”.

„Vom veni în scurt timp cu o nouă formă a colectării defalcate a TVA, care va răspunde solicitărilor formulate în această perioadă de reprezentanții mediului de afaceri”, a subliniat șeful Executivului, potrivit comunicatului.

Recomanda
Author

2 Comentarii

  1. Deci, din punctul de vedere al „avantajelor concurențiale” și al „dezavantajelor concurențiale”, ce considerați că ar considera cei de la Consiliul Concurenței, despre „promisiuni” precum cele „relatate” în articol, ale domnului Mihai Tudose ?

Comentariile sunt închise.