Protocolul secret din 2012

Un protocol secret din 2012 între SRI, DNA, Parchetul General, Ministerele Justiției, Finanțelor și Interne, prin care era monitorizate ANAF și MAI, cu obiectul de combatere a evaziunii fiscale a fost prezentat, vineri, de Antena 3.

Documentul se numește „Plan comun de măsuri pentru eficientizarea activităților de prevenire și combatere a evaziunii fiscale” și este încheiat în ianuarie 2012, iar în introducere se arată că încheierea protocolului este în baza unei hotărâri CSAT din anul 2010.

„Monitorizarea contribuțiilor cu potențial de evaziune și fraudă fiscală ridicat, a societăților comerciale nou înființate, clarificarea aspectelor practice rezultate în ultima perioadă din activitatea de colectare a taxelor și impozitelor și itensificarea cooperării interinstituționale prin acordarea accesului comun la bazele de date specifice gestionate de către instituțiile de aplicare a legii cu atribuții în domeniu și realizarea acțiunilor comune pe cele nouă domenii prioritare de intervenție, impun adoptarea de măsuri conjugate ale instituțiilor de aplicare a legii nominalizare de HCSAT 69/2010”, prevede documentul prezentat de Antena 3.

Protocolul este semnat de Laurei Codruța Kovesi, procuror general la acea vreme, Constantin Traian Igaș, ministru al Internelor de atunci, George Maior, director al SRI, Gheorghe Ialomițeanu, ministru al Finanțelor, iar în locul lui Cătălin Predoiu este semnătura Alinei Bica.

„Obiective: diminuarea fenomenului de evaziune și fraudă fiscală, prin întărirea capacității de acțiune a instituțiilor de aplicare a legii cu atribuții în domeniu și asigurarea unei abordări unitare a acestui fenomen infracțional la nivelul Grupurilor de Lucru Operaționale, pe cele nouă domenii prioritare de intervenție asimilate obiectivelor prevăzute în Hotărârea CSAT nr. 69/2010 privind prevenirea și combaterea evaziunii fiscale. Creșterea gradului de colectare a taxelor și impozitelor la bugetul general consolidat al statului, adoptarea de măsuri subsidiare acțiunilor comune prevăzute în Planul Național Comun de Acțiune pentru cunoașterea, prevenirea și combaterea evaziunii fiscale”, se arată în document.

În baza acestui „Plan de măsuri”, SRI avea acces la ANAF, iar Parchetul General avea acces la Ministerul de Interne, la baza de date a Poliției Române.

Protocolul menționează și realizarea unui grup de lucru interinstituțional format din Constantin Igaş, ministru de Interne la acea vreme, Laura Codruţa Kovesi, procuror general, Florian Coldea, prim-adjunctul directorului SRI, Sorin Blejnar, președintele ANAF, Alina Bica, secretar de stat în Ministerul Justiţiei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 10
Author

11 Comentarii

  1. Stalinism in stare pura!!?.Cica asta ar fi fost statul de drept si justitia independenta in Romania europeana.Incalcand grav cele mai elementare drepturi ale persoanelor fizice, dar si juridice. Ce a putut crea in aceasta tara blestemata derbedeul sekuristik Traian Basescu la toarta cu Monica Morticia Makovei , cardasi cu mafiotul Fratini, fostul comisar EUROPEAN pe justitie in U.E.In nici o tara din europa nu sa mai intamplat asa ceva, nici macar la vecini noctri Bulgaroi. Astia au demnitate si onoare , nu permit sa fie atat de batjocoriti precum romani.Stelu

  2. La adapostul ideii criminale ” nu atacati justitia ca-i afectati imaginea si independenta”, astia faceau tot felul de actiuni criminale, de tip mafiot, preluand controlul asupra statului si transformandu-l intr-unul de tip fascist. Nu e vreo mare filozofie sa intelegem ca de fapt borfasii astia au incalcat legea mai dihai decat criminalii, hotii samd pentru ca ei NU POT invoca necunoasterea legii, ceea ce face infractiunile si mai grave. Sa faci liste cu oameni care „ar putea” face evaziune fiscala este de noaptea mintii. Cam cum se puneau problemele pe vremea comunismului si stalinismului. In mod normal si democratic toti cei care au participat la aceste ilegalitati ar trebui destituiti, cu interdictia de a mai profesa in sistemul de justitie. De la ciudatul ambasador la Washington pana la Kovesi, samd. E bine ca Kovesi a fost atat de proasta incat s-a incapatanat sa ramana in functie, cu sprijinul cucului de la Cotroceni si a ambasadorului Soros. Abia asa au inceput sa iasa la iveala toate ilegalitatile si abuzurile de putere facut inca de sub comanda lui Basescu si pana azi. Sa mai stea Kovesi sa aflam si noi tot putregaiul din sistemul de justitie, interne, servicii samd. Intrebarea care se pune este: au fost facute publice niste ilegalitati grave. Cine se sesizeaza? DNA? Parchetul General? Cine mai aplica legea in Romania? Trebuie facuta curatenie generala. Si da, trebuie supraveghere dura si din mai multe parti asupra a ceea ce fac procurorii si judecatorii. Au luat-o razna de tot.

    • „jorj”, baiatule, vrei sa spui intr-un stat de tip bolsevic. Mi-a placut in mod deosebit ideea ta, preluata de la
      securistul stalinist Basescu, caKo-vesi sa ramana in functie! Numai un decrepitoid precum Piratul obisnuit al unor
      taverne portuare putea lansa o astfel de provocare ordinara si tu il copiezi…

  3. „Nu vrem arme nucleare/Vrem tractoare pe ogoare”.

    • Vad ca inaintezi in grade mai ceva decat generalul Izmana! Data viitoare sa adaugi si „honoris cauza”, care in cazul
      tau trebuie tradus ” in onoarea Cauzei”, eu preferand ” in afara cauzei”, adica „pe dinafara”. In rest, chestia cu
      tractoarele e tintita, avem deja un Tractorist General” care o sa le preia ca sa le trimita la destelenit. Pacat de
      catusele ramase in depozit, dar vor putea fi folosite in faza urmatoare cu procurorii sefi in defilare…

  4. Politia politica a lui Ceausescu a fost mic copil! CSM fa-te ca lucrezi!Oricum increderea in justitie aspira la nemarginirea negativa.

    • „mate”, Securitatea lui Ceausescu rebotezata intr-o duzina de servicii actuale este taticul, nu copilul!!! Jalnica
      incercare de a delimita SRI de Securitate, noroc ca nu esti singur pe forum.

  5. „Prometeus”, pari simpatic, numai ca ignori ferocitatea postacilor securisti de pe forum, nu multi, dar mai multi
    decat aceasta clona „mate”…

    • Zgura, o sa te propun sa fii folosit la viitoarea autostrada Comarnic-Brasov ca… lucrator necalificat! De altceva
      nu esti capabil, argumentele fiind tocmai protocolele pe care cu rea-vointa marsava nu vrei sa le descifrezi. V-am
      spus ca sunteti roboti, un fel de papusi mecanice vorbitoare…

    • Mai Zgura, daca iei o sentinta ca aia a lui Nicusor Constainescu, poti lucra linistit cu roaba la autostrada Transilvania fo’ 6 ani , cat sa meditezi temeinic asupra justitiei independente in democratie. cu totii speram sa nu te plangi ca nu e corect si ca asta nu-i democratie si nici justitie ,daca pentru ca n-ai dat la control trei dosare, care pan’la urma s-au dovedit ca erau atat de importante incat nu s-a descoperit nimic in ele, deci daca pentru o abatere disciplinara in loc de amenziti se da 6 ani de parnau,de ce sa zici ca nu e corect? bha,e corect daca vrem noi! adica Securitatea si Procuratura Boleshevica , ai inteles?? pentru ca daca ai circulat cu masina cu girofar te bagam la abuz in serviciu si-ti cerem demisia din functia de Procuror General al Romaniei,ca daca nu infunzi puscarie 3-4 ani! asta cum ti se pare, bhai Zgura ???

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.