Putin: Consolidarea Flotei din Marea Neagră, o prioritate a Rusiei

Întărirea capacităților Flotei din Marea Neagră este una dintre principalele priorități ale Rusiei, a declarat duminică președintele rus Vladimir Putin, la Severodvinsk (nord), unde a participat la ceremoniile ocazionate de Ziua marinei ruse, relatează agenția de presă RIA Novosti, potrivit Agerpres.

‘Printre prioritățile noastre figurează, în special, întărirea capacității de luptă a Flotei ruse din Marea Neagră’, a subliniat șeful statului rus într-un discurs, pe care l-a rostit de la bordul crucișătorului ‘Amiral Kuznețov’, nava amiral a marinei ruse.

‘Vom reînnoi navele și vom desfășura o infrastructură militară și socială modernă’, a spus președintele Putin.

‘Anul trecut, 26 de nave au fost puse la apă, dintre care șape au fost livrate marinei. Submarinele strategice (dotate cu rachete nucleare) Iuri Dolgoruki și Aleksandr Nevski au devenit funcționale’, a indicat Putin, adăugând că acest efort de modernizare a bazei tehnice a marinei ruse va continua.

Alte 60 de nave sunt în prezent în proces de construcție, urmând să fie demarată totodată construcția altor 11 nave.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.