Rămâne în arest în Germania. Cherecheș, risc de evadare

Autorităţile germane au transmis că fostul primar Cătălin Cherecheș va rămâne în arest pe parcusul procesului de extrădare.

Aceștiu au arătat că  există „risc de evadare”, informează Mediafax, citată de B1 TV.

Vor fi evaluate condițiile din închisorile românești  

Vor fi evaluate condițiile din închisorile românești și modul în care a fost pronunţată sentinţa în cazul lui Cherecheș, fără ca aceste analize să împiedice în mod fundamental extrădarea.

„În cadrul procesului, condiţiile închisorii din România trebuie acum examinate din oficiu, precum şi dacă s-a pronunţat aşa-zisa pedeapsă în lipsă.

Atunci când se analizează existenţa unei hotărâri în lipsă, se stabileşte mai întâi dacă persoana urmărită penal a fost (ea însăşi) prezentă la toate şedinţele de judecată.

Dacă nu a fost cazul, ar putea fi necesar să fie îndeplinite cerinţe suplimentare.  Cu toate acestea, acest lucru nu împiedică în mod fundamental extrădarea”, au transmis autoritățile germane.

Parchetul din Munchen a cerut deja mai multe informații

Parchetul din Munchen a cerut deja mai multe informații pe care partea română trebuie să le transmită până la începutul lunii ianuarie. Parchetul se va adresa din nou Curţii Regionale Superioare, dar doar după ce va primi de la autoritățile române informațiile solicitate. Noi decizii ar urma să fie luate exclusiv în baza dosarului completat cu noile date.

Cherecheș a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru luare de mită. A fugit din România cu doar câteva ore înainte de pronunțarea sentinței definitive. A fost prins în Germania. Cherecheș era sub control judiciar.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

8 Comentarii

  1. FIECARE PUȘCĂRIAȘ (conform -iuropiei) are nevoie de: un asistent-asistentă medicală;o bucătăreasă,o spălătoreasă ,de 23 grade în cameră și 40 în „uiagă”,o dată pe sâptămână la frizer în oraș – da ce credeși voi ? PUȘCĂRIAȘUL NOSTRU…….!ȘI..

  2. Cherecheș avind dubla cetatenie, romana si germana ,va ramane sa isi execute pedeapsa in Germania .Autoritatile romane se agita de pomana ,pt. ca el nu va ajunge in Romania niciodata .

  3. incepe serialul ‘el fugitivo’?kerekes seamana la sex cu David Janssen

  4. S-au lamurit si fritzii ca primarele baimarean este foarte periculos. I-au ajutat in aprecieri si faptele dese ale altor veri romani ce ‘lucreaza’ cu spor in Germania. Este rusinos ca Kerekesh este pus la oala cu aia. Dar o merita.

  5. Banditul asta nu va veni in Romania, mai ales dupa ce a carat milioane de euroi cu sacosa. A fost lasat sa-i care in cardasie cu vamesii.

  6. risc-de-evadare?

    -are biometria unui văr,
    a ascuns un deget…undeva.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.