Cherecheș, trântit de judecătorii de la Înalta Curte

UPDATE Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au respins joi, ca nefondată, cererea avocaţilor lui Cătălin Cherecheş de strămutare a dosarului în care primarul municipiului Baia Mare a fost condamnat definitiv la cinci ani închisoare pentru corupţie.

„Respinge, ca nefondată, cererea formulată de petentul Cherecheş Cătălin privind strămutarea judecării cauzei ce formează obiectul dosarului nr. 2537/117/2016 al Curţii de Apel Cluj. Obligă petentul la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 7 decembrie 2023”, se arată în decizia instanţei.

Dacă cererea de strămutare ar fi fost admisă, condamnarea dată în apel ar fi fost anulată, dosarul mutat de la Curtea de Apel Cluj la altă instanţă, iar procesul s-ar fi reluat în faza de apel. Cherecheş ar fi avut toate şansele să scape, deoarece faptele de care este acuzat se prescriu în primăvara anului viitor.

Unul dintre motivele invocate de avocaţii săi a fost faptul că din completul de la Curtea de Apel Cluj a făcut parte şi Georgiana Rodica Farcaş Hîngan, judecătoarea pe care soacra lui Cherecheş a încercat să o mituiască, pentru a obţine o condamnare mai uşoară sau chiar achitare. După acel episod, Georgiana Rodica Farcaş Hîngan a făcut cerere de abţinere, solicitând să fie scoasă din complet, cerere care i-a fost însă respinsă.

Avocaţii lui Cherecheş mai au la dispoziţie două căi extraordinare de atac prin care se poate obţine anularea condamnării, respectiv recursul în casaţie şi contestaţia în anulare.

Pe 24 noiembrie, Cătălin Cherecheş a fost condamnat de Curtea de Apel Cluj la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.

Cu puţin timp înainte de pronunţarea sentinţei, Cherecheş a fugit din ţară prin vama Petea cu un taxi, el folosind un act de identitate al unei rude apropiate.

Ulterior, a fost prins de poliţiştii germani în Augsburg şi arestat, însă procedurile de extrădare vor dura ceva vreme.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

9 Comentarii

 1. reteaua Escape e condusa de Doseanu,asta i-a regizat fuga

 2. Cherecheș NU va fi extrădat în România după gafele comise de către Curtea de Apel Cluj ! Prezenta în Completul de judecată a judecătoarei denunțătoare Georgiana Fărcaș Hîngan (fiica celei care a intermediat mita), nu va fi admisă în Germania într-un proces echitabil.
  SI CA PRIN MINUNE, A DISPARUT ca şi când n-ar fi existat cazul ASASINILOR omului de afaceri Adrian Kreiner omorât în bătaie.
  CE REPREZINTA cazul Cherecheș în comparație cu acest asasinat? NIMIC ! Si atunci, de ce această exagerată mediatizare?

 3. Absolut. A fost pacalit sa fuga, el nu a vrut, luase taxiul doar sa se plimbe si nu si-a dat seama. Nici de mita nu a stiut, numai fraierii de socri au actionat pe cont propriu.
  Practic este o victima.
  Inutil de spus ca sefii Politiei din zona sa habar nu au avut ca s-ar fi putut sa fuga. Nici prin cap nu le-a trecut, de aceea unul din ei si-a si luat linistit concediu chiar atunci.
  Este doar o incurcatura, se va rezolva in cele din urma dupa maxim 12 ani de zile, cand se va rejudeca cererea de extradare.

 4. stie careva ce avea CHERECHES cu evreii (si Israel si USR) …in particular ?
  ca subteran se incerca innabusirea unor tragic-ilegale „zvonuri” !

  AUD 🤞🤞🤞?

 5. despre „asta”-colateral lui Chereches, inca NU E VOIE in RO ! (nici despre implicatiile BUZATU-lui 😀 inca )
  desi e evident clatr ca sa dat in LUME liber la o vanatoare (politica?) a unei secte de-a „lor” !
  NASOL ! (de-ar fi macar doar un zvon si vorbe goale ! 🙁 NU E ! Urmeaza !)
  🙁

 6. că l-au păcălit cei cu uniforme sub uniforme? Chiar puneți gura la idioțeniile televizate cu mite, soacre si alte alea?
  Și n-au trecut decat patru ani de la celebrul discurs curajos…

 7. De ce esti asa sigur 😉 ? Ca tot ce-a patzit CHERECHES nu-i o FARSA ? 😛 😀
  Esti sigura ca UDREA , de exemplu, chiar sufera 😉 acum ? Mai bine tac ! 😀

 8. Va dati seama ce credibilitate mai are justitia romana in fata nemților cand vor afla ca judecatoarea pe care a încercat să o mituiasca l-a condamnat ?Vor crede că acesta a alocat prea putin pentru mită?Si vor fi surprinși de practica românească de a mitui judecătorii!?.Aceste stiri circula in mediu justitiar din Europa .Mai sunteti suparati pe austria si olanda ?!.sa te ferească Dumnezeu să fii sărac sau cinstit si sa ai treaba cu justitia din Cluj.

 9. Asta a stiut numai tabla adunarii. De hapsan ce a fost l-au lucrat colegii sai securesti clujeni.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.