Răspunsul lui Iaţeniuk la „planul” lui Putin

Premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk a declarat miercuri, referindu-se la planul de soluţionare a conflictului din estul Ucrainei prezentat de către Vladimir Putin, că este vorba despre „praf în ochi” pentru evitarea sancţiunilor occidentale de către Rusia.

„Acest nou plan este praf în ochi pentru comunitatea internaţională, înaintea Summitului NATO, şi o tentativă de a scăpa de deciziile inevitabile ale Uniunii Europene (UE) privind impunerea unor noi sancţiuni Rusiei”, a declarat premierul ucrainean, potrivit unui comunicat.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a prezentat miercuri un plan de pace în şapte puncte, care prezintă paşii ce trebuie urmaţi, în opinia sa, pentru reglementarea conflictului din estul Ucrainei.

Ce a propus Putin

– Armata ucraineană şi rebelii trebuie să înceteze „operaţiunile ofensive active”

– Trupele ucrainene trebuie să se retragă la o distanţă de la care nu mai pot bombarda zonele locuite

– Monitorizare internaţională privind respectarea armistiţiului

– Încetarea folosirii avioanelor militare împotriva civililor

– Schimb de prizonieri fără condiţii prealabile

– Coridor umanitar pentru refugiaţi şi livrarea de ajutoare

– Refacerea infrastructurii distruse


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.