Reacția primarului Timișoarei după apariția unor imagini din Spitalul de Boli Infecţioase

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, reacţionează la imaginile de coşmar surprinse la Spitalul de Boli Infecțioase, postând poze care arată un spital curat şi îngrijit.”Pozele sunt actuale și prezentarea lor este legitimă”, scrie edilul, dezamăgit că nu se vorbeşte şi despre cealaltă parte a unităţii.

”În mediul online și pe posturile naționale TV fac vâlvă niște poze din Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara. Din păcate, acele poze sunt actuale și prezentarea lor este legitimă. Ceea ce este, însă, incorect este că nu se spune că cea mai mare parte a Spitalului are deja altă față, așa cum puteți vedea în pozele de mai jos. După zeci de ani -aproape o jumătate de secol!- în care nu s-a făcut nimic, acum se desfășoară o mulțime de lucrări! Și asta, pt că, în timp ce predecesorilor decidenți de pe parcursul acelor zeci de ani nu le-a păsat, MIE ÎMI PASĂ!”, scrie, duminică, Nicolae Robu.

Primarul a postat poze care arată un spital curat şi îngrijit, susţinând că reprezintă ”adevărata faţă actuală a Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara”.

”Conducerea spitalului mi-a explicat că a fost nevoită să cazeze bolnavi în acele saloane groaznice -acesta este termenul pe care-l consider potrivit realității!-, neavând alternativă (saloanele în discuție sunt deja intrate în reabilitare, le-au fost schimbate ușile și geamurile și răzuiți pereții în vederea zugrăvirii; în curând, și ele vor arăta ca cele din pozele de mai jos)”, adaugă edilul.

Postarea primarului a atras zeci de comentarii, unii utilizatori Facebook scriind cuvinte de laudă la adresa lui Robu, iar alţii transmiţându-i că nu există scuze pentru imaginile apărute mai devreme, cu saloane ”tip cocină” despre care susţin că trebuiau închise. Un alt utilizator susţine că lucrează la Spitalul de Boli Infecțioase, iar pozele postate de primar sunt de la secţia de terapie intensivă. ”Restul spitalului este jalnic…mai observ că sunt anumite persoane care cred aceste minciuni scrise. Nu mi se pare că Timişoara arată a oraş european, mai că ţi-e frică să nu-ţi cadă un balcon în cap”, scrie utilizatorul.

Două fotografii în care sunt imortalizate condițiile în care sunt cazați pacienții pe Secția de Pneumologie a Spitalului de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara au fost postate pe Facebook, sâmbătă, fiind distribuite de sute de ori. În imagini se poate observa cum bolnavii sunt cazați în saloane cu pereți scorojiți, mobilier ruginit, iar în loc de perdele, în geamuri au fost puse cearșafuri.

“Anul 2018, România, Timișoara, Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș! Nu mai am cuvinte să comentez, cred că imaginile spun totul. Spun doar că mai trebuie să mergeți la multe concerte, cu spectacole ale marilor artiști, pentru a aduce spitalul la niște condiții puțin mai ridicate decât cele din lagărele de concentrare. Donați în continuare bani pentru a crește buzunarele celor aflați la conducere! Și sfatul meu: încercați să vă păstrați sănătoși dacă ajungeți aici, mai mult ca sigur că mult nu o veți mai duce. Vă rog distribuiți!”, a scris autoarea fotografiilor, pe rețeaua de socializare.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara, medicul Virgil Musta, a declarat, duminică, corespondentului MEDIAFAX, că saloanele în care pacienții au fost fotografiați sunt în curs de renovare și că s-au făcut internări și acolo din cauza numărului prea mare de bolnavi din ultima perioadă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

4 Comentarii

  1. Nu le mai dati salarii medicilor,asistentelor,infirmierelor si personalului auxiliar pana nu fac bec spitalul ala !Omul sfinteste locul,niste cearceafuri noi si vinarom proaspat pe pereti fac minuni!ca detergentul se fura…

    • Acuma avem alte prioritati,nr 1.:penetenciarele ;epavele astea din spitale n-aveau decat sa se gandeasca mai bine la viitor,nu sa se rupa muncind ca sa se betegeasca;mai bine sa fure ceva,sa dea in cap cuiva-ma rog,sunt atatea optiuni-ar fi avut conditii mai bune in puscarie,chiar si medicale

  2. Pai ce sa spună Mireille Mathieu ăsta din imagine, care e el însuși un sedit auriu ? Face si el cam cum faceau boierii lui Petru cel Mare care, atunci cind țarul pleca prin Rusia, puneau pînze pictate frumos, cu case cu flori la ferestre, in fața bordeielor care stateau să cadă pe mujicii ruși ! … Ca sa vezi, domne, si eu, biet mitic de la Bucale, credeam ca „Banatu-i fruncea !” …

  3. Cum pot oamenii sa aleaga un handicapat? Adica cum poti pune stampila pe fata astuia?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.