Realitatea Plus, încă o tură de somații şi amenzi

Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat, marţi, postul Realitatea Plus cu amenzi de 10.000 de lei, respectiv 7.500 de lei, pe motiv că a încălcat prevederile legislaţiei în domeniu referitoare la publicitatea, pozitivă sau negativă, în legătură cu partide politice şi la informarea corectă.

Potrivit unui comunicat al CNA, întrunit în şedinţă publică, Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcţia de specialitate ca urmare a sesizărilor primite şi a decis să aplice postului Realitatea Plus următoarele sancţiuni:

* amendă de 10.000 de lei pentru emisiunea „România Suverană” din data de 6 noiembrie 2023, difuzată fără a ţine cont de dispoziţiile art. 139 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, conform cărora „Publicitatea, pozitivă sau negativă, în legătură cu partide politice, oameni politici, mesaje politice este interzisă, cu excepţia perioadelor de campanie electorală”.

„În ediţia menţionată, care l-a avut printre invitaţi pe George Simion (preşedinte al Alianţei pentru Unirea Românilor) a fost difuzat un material audiovizual în care se puteau observa mai multe auto-rulote inscripţionate cu menţiunea ‘Caravana medicală AUR pentru sănătate’ şi logo-ul partidului AUR”, precizează CNA.

* amendă de 7.500 de lei pentru emisiunea „Culisele statului paralel” din data de 20 noiembrie 2023, la difuzarea căreia nu au fost respectate prevederile art. 64 alin. (1) lit. b) din Codul audiovizualului („În virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii: (…) b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă”). Printre afirmaţiile moderatoarei: „…în urma vaccinării cu vaccinul anti-COVID, cel puţin oficial, există 11.977 de persoane care au murit spontan după vaccin”.

De asemenea, CNA a sancţionat postul Realitatea Plus cu somaţii publice pentru emisiunea „România Suverană” din data de 7 noiembrie 2023 în cadrul căreia au fost încălcate dispoziţiile art. 47 alin. (3) din Cod şi pentru ediţia din 9 noiembrie a emisiunii „Culisele statului paralel”, difuzată fără a fi respectate prevederile art. 66 din Codul audiovizualului.

Realitatea TV, amendă la amendă

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

11 Comentarii

 1. Va rog eu: nu va vaccinati nici copiii ! N-am mai fi ultima tara din UE ! ceausescu sa ne ierti, cand te-am impuscat eram beti !

 2. se achita de la bugetul de stat al SRI-ului, nu e paguba… are balta peste

 3. …printre alte prioritati aur, va fi desfiintarea acestei institutii!…cum sa dai crezare acestor decizii din moment ce un membru al acesteia isi falfaie mataranga pe sub nasul propriului copil, pe o plaja de nudisti?… troli cretini, daca nu sunteti lgbtsamd, pe romaneste popo, si aveti sau veti avea copii, voi ati face astfel de lucruri?…

 4. e un circ ieftin in general in presa. citind unele comentarii de fapt pot si putem intelege ca astia se joaca de a soarecele cu pisica. cu noi!

 5. @ tomlin: Las’ uăi să să waxineză toț’ pruoștii! De-abia nu să mai inmulțăsc…

 6. CNA-ul o executa mereu la ordinul securitatii. Toata lumea stie ca CNA este un produs securist. Concluzia este ca Realitatea Tv nu este televiziunea securitatii ca celelalte aflate pe piata.

 7. Sunt mult
  E opinii și dovezi care deranjează și cum adevărul doare și face rani nevizibile psihic, se ‘recomanda’amendarea pe banda rulanta, acțiune care seamănă perfect cu vaxxanuri gratuite, proștilor, de ce nu va vaxxanati! Daca era vaxxan cu vitamine încărcate la vedere cu vitamine, alergam 10 zile să îmi iau doza ca tratament necesar organismului uman. Dar, ‘esece’, refuz aleea crinilor popești cu capac gropatin.

 8. Miliție securista de stat în timp ce antenele sau UM digi24 fac propaganda mafiei PSDnl contra cost

 9. Ce-i de la CNA, nu se m-ai opresc, din încercare-a pune pumnul în gură, celor care spun adevărul! Ce produc oare acești paraziți care execută ordine politice, dar sunt plătiți din bani publici! Doamne o veni ziua judecății, tuturor celor care nu fac altceva, decât încearcă să ne intimideze, să nu auzim să nu vedem decât emisiunile posturilor arondate politic!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.