Ce se întâmplă dacă nu vă găseşte postaşul acasă? Oficialii Postei au anunţat că deciziile de recalculare a pensiilor, pe care angajaţii Poştei Române le vor distribui în toată ţara începând cu ziua de vineri, 16 august, pot fi înmânate nu doar titularului, ci oricărei rude care locuieşte la aceeaşi adresă cu titularul.
”Confirm faptul că am primit aproape în totalitate aceste decizii de la Casa Naţională de Pensii şi că urmează să le distribuim în totalitate în teritoriu, în ţară. Noi suntem deja pregătiţi ca vineri, în prima zi, 16 august, să începem distribuirea lor în fiecare judeţ al ţării, în fiecare localitate din ţară în funcţie de cum au venit aceste decizii de la Casa Naţională de Pensii. Am verificat împreună cu colegii din companie faptul că procedura de înmânare a deciziei este una relaxată, aş putea spune şi poate fi primită de orice locuitor, orice persoană care locuieşte la aceeaşi adresă cu beneficiarul. Deci în cazul în care titularul nu este acasă, o rudă a acestuia care locuieşte cu acesta poate să ridice decizia pentru clientul final, pentru persoana vizată”, a spus directorul Poştei Române, Valentin Ştefan, miercuri, într-o conferinţă de presă.
”Nu ne aşteptăm să existe probleme logistice de distribuire. Compania Naţională Poşta Română este de departe compania cu cea mai mare capacitate logistică şi de curierat din ţară şi putem face genul acesta de proiecte, aşa cum am făcut şi anul trecut cu cardul de energie”, a mai declarat directorul Poştei.
Este bine daca decizia poate fi inmanata unei rude dar sa aveti buletinul sau copie dupa buletin cu cnp si serie si număr daca pensionarul este in spital si are buletinul la spital !
Pensiile recalculate. Decizia poate fi înmânată unei rude odata cu o coroana din partea Casei de pensii sau, la Saint Pantelimon,direct la doctoritele de la ATI
Pensiile recalculate. Decizia poate fi înmânată unei rude odata cu o coroana din partea Casei de pensii sau, la Saint Pantelimon,direct la doctoritele de la ATI,care colectioneaza decizii de pensionare
Smecheria care se practica in Romania pentru cei care au emigrat. Pensionarul calatoreste in Ro si este luat in spatiu de o ruda pentru a avea un domiciliu. Apoi el depune actele de pensionare la oficiul de pensii la care este arondat nu la oficiul de pensii unde ajung cererile emigrantilor, care se afla in Bucuresti. Bineinteles ca trebuie sa ofere niste atentii ca sa nu isi bage cineva nasul unde nu trebuie. Pensia odata aprobata este primita la adresa mentionata de catre ruda care are grija sa „multumeasca” postasului ca e si el om. De la oficiul de pensii din Bucuresti care proceseaza pensiile emigrantilor sunt sanse mari sa nu primiti vreun leu. Din experienta mea a merge pe calea legala inseamna esec 100%. Mi-e scarba sa procedez asa cum am fost sfatuit de un alt concetatean.
uf!
-nu mai trebuie sa stea mumia lu mamaie in geam!