Remaniere – după recuperarea banilor

Mari fraieri mai suntem! Cel puţin în ce priveşte înţelegerea PDL şi a lui Traian Băsescu. Noi ne aşteptăm ca, în baza rezultatelor catastrofale, guvernul să fie destituit. Şi dacă nu trimis la plimbare sau la cercetările de la DNA, măcar peticit pe ci pe colo. Nu avem noi o catastrofă de ministru la Finanţele Publice? Ce mai aşteptăm? Să fie prins umblând cu bani falşi? Sau cu nevasta preşedintelui după ce a sărit balconul de la cea a premierului? Nu avem o catastrofă de ministru la Muncă şi Protecţie Socială? Cine a întors cu fundul în sus toată protecţia socială, pensiile şi ajutoarele sociale? N-avem o catastrofă la Economie? Fotbalistul din Videle, după ce a luat pământ de la Parohia din Ciofliceni, a mai tras un mausoleu cu 3.000 de metri pătraţi de curte încălzită în pardoseală! Vă daţi seama ce gândire are un asemenea ministru, tovarăş cu preşedintele României? Omul s-a grăbit să-şi împingă toţi prietenii şi toate odraslele acestora în funcţii importante sau în contracte superprofitabile. Cel care a păgubit Primăria Capitalei dirijează acum şi afacerile cu energie ale statului român şi, în loc de cercetare penală, este împins la televiziuni ca artizan al marilor succese şi al marilor afaceri cu extragerea aurului din Munţii Apuseni. Să mai scriu ce cercetător de râsul curcilor a ajuns la Educaţie? Sau ce mare artizan de învârteli la Telecomunicaţii? Poate aţi uitat ce ministru de lemn avem la Apărare? Îi lipseşte doar certificatul medical care să-l plaseze în altă categorie! Vă topiţi de dragul eforturilor depuse de Radu Berceanu? Câte drumuri şi câte autostrăzi din câte contracte şi din câţi bani împrăştiaţi pe la prietenii politici? De Elena Udrea n-are rost să mai scriem! Măcar are picioare frumoase, zicea unul, dispus să facă şi o concesie lui Traian Băsescu!

Guvernul acesta ar trebui măturat, nu remaniat!Preşedintele a promis o analiză serioasă la 1 septembrie. Nu cred! Nu termenul său are o valoare, ci gradul de insuportabilitate la care a ajuns populaţia. Şi dacă acesta nu l-a clintit pe Traian Băsescu, atunci o cu totul altă raţiune trebuie să stea la baza deciziei sale de a înlocui unii miniştri sau de a debarca întregul guvern Boc. Probabil că preşedintele României încă mai aşteaptă un răspuns clar la o întrebare cinică:

– Băi, mai e vreunul care nu ţi-ai recuperat banii investiţi în campania electorală pentru alegerea mea?

Şi el ştie că răspunsul nu poate fi decât unul singur:

– Toţi, domnule preşedinte!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.