Repartitoarele obligatorii la bloc! Manevră de ultimă oră

Minune politică în buza anului electoral! PNL a depus, luni, la Senat, un proiect de lege conform căruia montarea obligatorie a repartitoarelor de căldură în apartamentele de bloc se prelungește cu un an, până la 31 decembrie 2024.

De asemenea, liberalii vor compensarea costului achiziţiei şi montării acestor dispozitive pentru categoriile vulnerabile, în limita a 750 lei/locuinţă.

„PNL a depus azi, la Senat, un proiect de lege prin care montarea obligatorie a repartitoarelor de căldură în apartamentele de bloc se prelungește cu un an, până la 31 decembrie 2024. Inițiatorii liberali vor compensarea costului achiziției și montării acestor dispozitive pentru categoriile vulnerabile, în limita a 750 lei/locuință. Beneficiarii sunt persoanele care au primit deja cardurile de energie, cu care pot plăti facturi la electricitate, gaz sau încălzire.

Acest ajutor va putea fi folosit și pentru plata sumei care depășește subvenția de 750 lei din costul repartitoarelor”, a transmis PNL pe Facebook.

Formațiunea mai menționează că proiectul legislativ este inițiat de ministrul liberal al Energiei, Sebastian Burduja, alături de senatorii PNL Roberta Anastase, Toma Petcu, Mihail Veștea și de alți parlamentari. Mai semnează președintele Comisiei de Energie din Senat și cel al Comisiei de Industrii din Camera Deputaților.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Ioana Radu 8394 Articole
Author

39 de Comentarii

 1. nu exista obligatoriu, atat timp cat este pe proprietatea mea. incetati cu prostiile. AVEM O CONSTITUTIE. CITI-O SI TINETI DE DREPTURILE VOASTREM DE OI CE SUNTETI!

 2. Am Repartitor dar Cadura este de 35 de grade Celsius in calorifer si de sâmbătă trecuta intr-o saptamana s-au consumat 86 de unitati intr-o saptamana ! Si am deschis doar 1 calorifer in sufragerie unde dorm .

 3. Ce zici dumneata e de absolut bun-simt, doar ca astia se sterg undeva cu aceasta consitutie. La fel e si situatia cu senzorii de gaz, la mine in bloc s-au pus acum 2-3 ani, acum sunt schimbati pt ca ghici ce – nu sunt buni, au zis cei de la gaze ca nu functioneaza si nu detecteaza nimic. 400 ron au costat, 400 ron costa si senzorii care se instaleaza acum. Peste cativa ani probabil ca nici astia noi nu vor fi buni.Nu are toata lumea senzori pusi? Nu se va reporni gazul in bloc.
  Si uite asa niste baieti destepti fac bani in tara asta, instaland tot felul de dispozitive care nu functioneaza, intermediarii (administratori, presedinti de bloc, etc) isi trag comisioane, iar omul de rand arunca cu bani in caini ca sa traiasca unii si altii pe picior mare, munca e doar pt fraieri pe-aici.

 4. Am mai postat pe tema asta. Nu mai e cazul sa ne obligati sa montam repartitoare. Pentru noi sunt inutile, doar costuri impuse. Termoenergetica a repartitorul general in Bucuresti. Caldura e data conform unui program si o temperatura stabilita. Asa ca degeaba avem repartitoare, nu o sa avem ocazia sa reducem sau sa crestem temperatura caloriferelor pentru confort sau economie, ca s-a ocupat Termoenergetica de asta. Pentru asta s-a luptat Firea cand era primar sa preia RADET-ul, ca sa poata controla temperatura si cantitatea de caldura distribuita bucurestenilor. De ce? Ca sa reduca nivelul subventiei gigacaloriei suportata de primarie.

 5. Oricum e o ticalosie.
  Acolo unde asociatia de locatari decide ca nu vor, n-ar trebui sa se bage statul in casa/patul omului.
  Furnizorul de agent termic oricum ce indica contorul general de intare in imobil factureaza pwe numele asociatiei ca si pana acuma. Restul tin de repartirtia costurilor. Ori daca locatarii aleg sa mearga pe varianta de pana acuma, de ce intruziunea asta brutala a statului?!
  O paine de mancat ptr firmele care monteaza si apoi citesc contoarele?! Adica mai crestem costurile omului adaugand si plata cititului contorului?!
  Deci, de fapt reducem costurile sau le crestem, hranind probabil „firmele de bine” agreate?

 6. Ia ghici rumânule cine-i liberalul cu firmele (nu firma!) de repartitoare. Atunci vei înţelege rumânule de ce-i musai să bagi repartitoru-n casă.
  REPARTITORUL REPREZINTĂ CEA MAI SIGURĂ METODĂ DE A FURA DIN BUZUNARUL CETĂŢEANULUI BANI. BANI PENTRU PARTID, BANI PENTRU PIERDERILE DIN RETEA, BANI PENTRU PILELE ŞI PUTUROŞII DE LA RADET.
  Cineva spune ceva despre Constituţie şi respectarea ei. Şi tocmai de aceea îl întreb: AMICE, TE-A BĂTUT CĂLDURA DE LA CALORIFER ÎN CREŞTET? IOHANNIS, DE CÂND A FOST ALES, S-A ŞTERS LA FUND CU CONSTITUŢIA! AI PRETENŢIA CA SLUGOII LUI SĂ O RESPECTE?
  Ce haios sună: „senatorii PNL Roberta Anastase ….” hahaha’ hir-ar el al dreac’ de PNL!

 7. Pe unii din PNL ar trebui sa-i preocupe inlocuirea retelelor termice care sunt foarte vechi si nu de montarea de repartitoare prin firmele lor .
  Cu asemenea oportunisti , PNL calca apasat pe urmele PNT-CD.

 8. Sebastian Burduja, alături de senatorii PNL Roberta Anastase, Toma Petcu, Mihail Veștea și de alți parlamentari sa-si monteze ei si ma-sii repartitoare! La mine in casa fac ce vreau eu, nu ce vor javrele liberale.

 9. Repartitoarele termice doar niste afaceri de partid. Masurarea corecta o da calorimetrul. Citirea automata o hotie de a fura de la toti niste bani. Face cineva o petitie pe asa cev?!! Nimeni !!!!

 10. Numai daca ai Centrala Termica in Bucătărie ai in Casa 40 de grade Celsius ! Daca Nu Ai ? Stai cu Repartitorul cu 20 de grade Celsius in Camera !

 11. @ O reglementare de ”feng shui”, dacă și-o fi pus Dan Teodorescu repartitoare ăștia vor să pună la toți, ?

 12. @Neagu Mircea
  -moshulane
  la tine e cu „flogistic” caloriferu…..

  FLOGISTIC, -Ă adj. ( Liv. ) De ardere; provenind din ardere. // s.n. 1. Substanță inexistentă, imaginată de alchimiști pentru a explica arderea. 2. Agent al lu Neagu Mircea.

 13. Au obligatii la votacii care i-au adus la ciolan, si-au facut firme si le arde buza dupa facut bani.Au umplut buzunarele la micula si acum incearca ca disperatii sa mai saraceasca buzunarele la romani cu aceasta gaselnita.Cand schimba carti de identitate, pasapoarte,permise de conducere,etc.inventeaza fel de fel ca sa fure munca celui care transpira.S-o duca numai ei bine, plebea la munca pe post de sluga.Au facut-o cu gazul,energia electrica etc. Asta e un partid ticalos pus pe robia romanilor, ca pe vremuri cand ii tinea la opinca si bordeie.

 14. ” Si am deschis doar 1 calorifer in sufragerie unde dorm ”

  Restul apartamentului se incalzeste sa NU faca mucegai prin furt termic de la vecini. Acesta este condomeniul in metalitatea romanului. Repartitorul este mijlocul de hotie. Continuati sa injurati politicienii ca ei fura mai mult ca voi.

 15. Nu doresc sa incalc Constitutia, izolez apartamentul cu tapet din aerogel, renunt la calorifere, cine ma mai obliga? Amantele PNL-iste?

 16. Dupa montarea repartitoarelor , nu mai verifica nimeni , daca in apartamentele de bloc , sunt prorietari care-si monteaza, ulterior, alte tipuri de calorifere, mai mari , sau cu eficienta sporita .Citirea , numai citirea , unui repartitor , din exteriorul locuintei , costa , cel putin 5 lei , in orasul meu ; daca ai 6 calorifere platesti 30 de lei pe luna, numai cititul din strada ! Faceti socoteala , numai cati bani se „extrag”, locatarilor , in cateva minute , numai la o scara de bloc , sa zicem de 20 de apartamente, dar la mii de apartamente, dintr-un oras oarecare?! Cititul costa , fie ca ai consum de energie termica, fie ca nu ; ai repartitor , plateste fraiere , ce te joci? Daca asta nu-i jaful jafurilor , atunci ce este ? Asta-i tara, vai de mama noastra! Fiecare face ce vrea , te fura cu cat vrea si cum vrea , nu te apara nimeni!

 17. Centrale pe gaz ( de bloc sau apartament), nu repartitoare. Liberali idioți ! Să terminăm odata cu minciuna asta , îngropăm bani în reparații de conducte si apă caldă to nu este in orașe. Dacă se face un calcul asupra sumei ”investite” in falimentul ăsta in forma continuă numit CET-uri , probabil toate apartamentele erau dotate cu un tip de centrală de mult timp , dar ce să-i faci vașnicul popor român voteaza cu nu cu capul ci cu altă parte a corpului… ( respectiv: găleata cu ulei și zahăr – o s-o vedem din nou la lucru si in 2024).

 18. Atat timp cat exista contor de caldura la intrarea in bloc, repartitorul nu are sens. daca vor repartitoare, atunci trebe sa fie avizate metrologic. orice aparat de masura folosit pentru comert trebuie avizat metrologic. asa e legea. da legea nu conteaza cand e de furat pentru partid

 19. Daca nu pui Repartitoare platesti 550 de lei la Intretinere pentru doua Camere , pentru o Persoana ! Numai Caldura costa 300 de lei ! Dar cu Repartitoare , platesti doar 300 de lei pe luna la doua camere . O persoana .

 20. Cu repartitoare faci o Economie de 200 de lei pe luna ! In total o Economie de 1000 de lei in 5 luni ! Si ai bani sa-ti cumperi Frigider de 1000 de lei sau Televizor Samsung de 1000 de lei !

 21. Daca ai Mucegai Negru sau Verde pe Peretzi dai cu Clor pe Pereti si in 15 minute dispare Mucegaiul si potzi sa stai cu Peretzii Reci , Iarna !

 22. Astia tot cu furatul ? Tot cu mina-n buzunarul romanilor ?Iar cu firme si firmulete sa-ti citeasca repartitoarele ? Ca de aia s-au debransat atitia oameni.Ai contoar la scara blocului ? Functie de suprafata si numarul de elementi la calorifer se face calculul.Plus @ Neagu Mircea -repartitoarele trebuie platite ,inclusiv montajul . Ia zii ” bajat diestept” cine profita ? Atentie ,vorbesc in cunostinta de cauza.

 23. Miscarea liberala este pentru romanii saraci, bogatasii liberali nu stau la bloc, ei au centrala termica, nu le pune nimeni repartitore! Sigur, da bine la multime, dar este o masura care trebuia propusa de PSD. Eu sunt pentru libera alegere a proprietarilor in chestia repartitoarelor. Este o masura tampita care pune la cheltuiala, doar firmele importatoare au de castigat, noi nu facem astfel de dispozitive. Totul pentru bogati..De vreme ce este un dispozitiv de masurare a caldurii si apei calde la fiecare scara, este suficient..

 24. Am plătit Repartitoarele 280 de lei când au fost Montate 4 Repartitoare . 70 de lei un Repartitor . Iar acum stau cu 3 Robineti inchishi . Iar 3 Repartitoare indica Caldura , Zero si doar 1 Repartitor indica Caldura si Plătesc pe Luna 70 de lei Caldura , pana in 100 de lei Caldura . De Plătit ! Si fac economie de 200 de lei pe Luna la Caldura !

 25. Încă un tun pentru un liberal coios , un ban gramadă de la fraieri, bineînțeles cu ajutorul legilor făcute cu acest scop.Asta ca să vedem cine sunt “aleșii” din parlament și pentru cine lucrează.

 26. Mda se pare ca lui @ Neagu… i se trage de la frig. Pai care-i temperatura in ” apartamentul tau Neagule ? Parca spuneai ca platesti cu repartitoare 300 lei pe luna , acum platesti numai 100 ?Cui ii faci ” laudatio ” ? Eu cu repartitoare plateam 500 de lei la ap cu 2 camere 3 calorifere etaj 3 din 4 cu un singur perete la exterior cel de la dormitor. Bucataria si sufrageria au balcoane . Inchise. La o temperatura 20-21 de grade . Tu doar 100 la 4 calorifere ?Plus ca plateam ” cititorii” de repartitoare . Cu ” modesta” suma de 10 lei pe apartament .Las-o jos ca macane …..

 27. alt tun pentru p000lime: detectoarele de gaz. a-ne-re-eeee si teapa firmelor de apartament ale securicilor si alesilor pe buzunarele romanilor, prin manipulare si santaj: daca nu accepti, nu dam drumul la gaz pe toata scara ! se schimba la 4 ani, dom’le…un ordin aberant care nu te protejeaza de nimic! cum am trait, mah, noi fara voi, pana acum?

 28. Prin 2010 cred am avut doi ani repartitoare si am platit mai putin decit inainte pe pausal , doar vreo 2 vecini dupa prima luna au schimbat niste calorifere imense datorita carora factura a fost pe masura .In 2012 am izolat termic blocul si am montat centrale si costurile au fost si mai mici , mai ales la apa calda .

 29. Este lege,neabrogata, furnizorul de agent termic e obligat sa instaleze contoare de agent termic la firida blocului cu fluxul controlat in temperatura.Sub o anumita valoare a temperaturii a acestuia , contorul nu inregistreaza. Acesti liberali, au fost dintotdeauna dusmanii cetatenilor acestei tari, actioneaza la comanda celor care i-au adus la ciolan si care au stocuri in firme cu astfel de stifturi,jmecherii cu care viseaza sa faca averi prin nemunca.Nu-s numai hoti, e un partid de ticalosi.Astia nu au facut niciodata bine acestei tari.

 30. Temperatura in Apartament este de 22 de grade Celsius cu 1 calorifer in sufragerie unde dorm . Repartitoarele au o Durata de Functionare de 10 Ani ! Iar la 2 ani sau 5 ani se schimba Bateria de la fiecare Repartitor
  Dupa 10 Ani se schimba Repartitoarele cu Repartitoare Noi tot pe Radio ! Dar se sumpeste Caldura de la Primărie !

 31. Pe timp de Iarna . Plătesc Intretinerea la Bloc cu doua camere . 350 de lei si functioneaza decât 1 calorifer ! Celelalte 3 calorifere Sunt Oprite !

 32. @ 🙂 lumanari pentu secolul urmator
  -te va obliga asociatia de marlani,se pricep hoashtile ambulante la shantaj,
  da-le blesteme!

 33. Multa patima si nestiinta la destui : – daca ar fi gratuite n-ar mai fi atatea discutii , iar in al doilea rand , problema mare este la livrarea agentului termic care nu este reglementata . Daca acc(apa calda de consum) trebuie livrata la min. 50 gr.C (in lege) , la apa calda pt incalzire nu este precizata nici o temp. la livrare , indiferent de temp de afara . De ex , daca afara sunt 7 gr C,agentul de incalzire tre’ sa aiba 40 gr., daca afara sunt 0 gr. tre’ sa aiba 60 gr , etc. , tre’ sa fie o corelare intre ce-i afara si ce se livreaza , lucru care nu exista . Trebuie o lege in acest sens si respectata cu fermitate . Unde-s copii si persoane in varsta e nevoie de mai multa caldura , unde-s tineri care-s plecati la treburi de dim pana seara , e altceva . P.S. Este prea scump ca sa-mi pun centrala de ap.si nu pot ! Unde nu se da caldura ce rost au repart , care au rol de termostat (din robinet) ? Mersi Nicusoare !

 34. il injurati pe ceasca, lasa ca v-au scumpit gazele, va mai baga taxa de poluare si va interzic centralele individuale ca sa reveniti la sistemul centralizat acolo unde pot fura ei cat cuprinde si bineinteles ca se scutesc de plata cei din gasca lor ca voi habar nu aveti!! iar daca mai baga o subventie mai gasesc si gugustiuci sa-i voteze. mecanismul e vechi, prostia romanului care tace e mare!

 35. Detectoarele de gaz sunt foarte scumpe, 900 lei cu montare, dar nu toate lumea are, mi se pare jaf si uite asa mereu, mereu se inventeaza altceva!

 36. „il injurati pe ceasca”

  Pe criminalul care a ordonat omorarea a peste 1.300 de tineri si ranirea grava a peste 7.000 l-am secerat cu automatele !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.