Resturi de dronă Shahed au căzut în Republica Moldova (foto)

În timp ce în Tulcea și Galați s-a dat alarma extremă, în Republica Moldova chiar s-a întâmplat.

Fragmente de dronă de tip Shahed au fost descoperite pe 11 februarie, în apropierea localității Etulia, raionul Vulcănești. Este vorba despre zona frontierei moldo-ucrainene.

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF) moldovean a confirmat informațiile. În regiune a fost restricționat accesul.

„Nu există riscuri sau pericole pentru comunitățile din zonă, iar autoritățile au luat toate măsurile de rigoare pentru menținerea unui climat de ordine, liniște și siguranță publică. Din informațiile autoritățile ucrainene, un atac cu drone a avut loc în noaptea de 9 spre 10 februarie asupra regiunii Izmail, de pe teritoriul Ucrainei, în apropierea de frontiera cu R. Moldova. Există bănuială că resturile de dronă depistate ar fi una din dronele doborâte de sistemul anti-aerian ucrainean. În vederea excluderii dezinformărilor și evitarea panicii în rândul cetățenilor, rugăm să păstrați calmul și să vă informați doar din surse oficiale”, se arată în comunicatul  IGPF.

De la începutul invaziei ruse în Ucraina, fragmente de rachetă au căzut de mai multe ori pe teritoriul Republicii Moldova.

Reamintim că în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, mesaje RO-Alert au fost transmise pentru localităţi din nordul judeţului Tulcea și din Galați, în care oamenii au fost avertizați despre riscul de cădere a unor obiecte din spaţiul aerian, în contextul unor noi atacuri lansate de ruși în Ucraina.

FOTO Fragmente de dronă Shahed, depistate în raionul Vulcănești. Precizările Poliției de Frontieră
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

10 Comentarii

 1. Una e drona Shahed și alta e drona DE TIP Shahed, măRog…😜
  {● RăuPorKKaK-Stat MajoriZdu’-RăuPorKKaK ●}

 2. E invitație la sărbătorit anul nou pe vechi, pe model China! Sa se bucure😉 de conjunctură 😉.

 3. Ne dorim sa cada si peste guvern in Bucuresti hipersonice si rachete cu zircon SLAVA RUSSIA

 4. Drona pe câmp. De Radu Tâ.
  A-nceput de ieri să cadă rest de dronă, acum cum a stat…
  Nu prea e de glumit, modul de prezentare a devenit desuet.

 5. pai hotarati-va la noi cand cad dronele fac gropi adanci si fraierii pun botul, am vazut pe aici alceva, e drept ca nici asta nu pare cazuta, ca prea sunt la gramada fiarele!

 6. diferenta e ca aurul de la rusi a fost dus atunci cand tara era sub ocupatie in timp ce ala de la londra a fost dus in alte conditii, pe timp de pace – justificari pot fi multe dar nu riscam nimic daca il tineam in tara! restul sunt doar povesti

 7. Bey ,putea sa-l loveasca pe Bastanul Gagauziei ,va dati seama !
  Inca putin MAI ASTEPTATI,ca vine TRUMP in USA si va apara el ,cu art.5 al NATO !

 8. Aia-i drona lansata de Ukraina, bey, tolomacilor, pretenii vostri, care ocupa cu voia lui Severin Basarabia de Sud, v-au trimis-o ! Las’ ca la sfarsit, cand se face pace, va uniti cu Sudul, sub steag galben+albastru, ca-compensatie pentru Crimeea !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.