V-ați săturat să gătiți și să mâncați aceleași preparate? Nu mai știți ce mâncăruri să mai pregătiți familiei? Aveți nevoie de o rețetă rapidă și gustoasă? Avem noi o idee: măsline prăjite.
Preparatul are la bază o rețetă turcească, așa că, dacă vă e ușor dor de vară, puteți încerca, mai ales că ingredientele pot fi găsite fie în cămara proprie, fie într-un magazin din apropiere.
Ingrediente
300 g măsline verzi
– 3 mozzarella proaspătă (pentru umplutură)
-2 pahare de făină
-4 ouă
-2 pahare de panko
– 1 crenguță de cimbru
-1 crenguță de rozmarin
Mod de preparare
– Scoateți sâmburele măslinelor
– Tăiați mozzarella în bucăți care să încapă în interiorul măslinelor. Îndesați aceste bucăți în măslinele pe care le-ați pregătit.
-Amestecați panko, rozmarin și cimbru proaspăt într-un castron.
– Treceți măslinele umplute prin făină mai întâi, apoi prin ou, apoi prin amestecul de panko pe care l-ați pregătit.
-Prăjiți în baie de ulei la 180 de grade până ce măslinele devin galben auriu și serviți.
Rețeta tradițională gustată de toți românii, Răbdări prăjite, nu o promovați?
Daca mai guverneaza mult comasatii, o sa mancam rabdari prajite.
Măsline prăjite LA MICROUNDE!
(asa e retzeta de la egiptenii antici)
aveti notiunea timpului? poate vreti sa spuneti o reteta migaloasa sa introduci in aprox.50 de masline o bucatica de branza si apoi sa prajesti tot 50, doar daca ai o baie de ulei si o sita sale ”pescuieti poate dureaza mai putin.
eiiiii masline!!!
cutii de fasole sub pat si nu mai luam DACII
luam covrigi cu bucurie si bere sa bem – se stie !!!
cat e chilul / plavan il umplem ca pe bolovan !!!