Rezidenţii pediatrului Pesamosca: Îl iubeam fără limite, el ne-a îmbolnăvit de meserie

Rezidenţii din anii 1984-1985 ai profesorului Alexandru Pesamosca de la spitalele „Grigore Alexandrescu” şi „Budimex” îi spuneau medicului „tata Pesi” şi îl iubeau fără limite, ei povestind că îi ţinea lângă el continuu chiar şi când opera de dimineaţa până noaptea, „îmbolnăvindu-i de meserie”.

Medicul specialist în Chirurgie Pediatrică de la Spitalul de Copii Botoşani, dr. Viorel Livadariu, unul dintre rezidenţii profesorului din acea vreme, îşi aminteşte cu multă emoţie de cel pe care îl numeau „tata Pesi”.

„Noi îi ziceam «tata Pesi», un om care te copleşea o dată prin statura fizică şi după aceea prin cunoştinţele teoretice pe care le avea. Apoi nu mai vorbim de măiestria cu care executa operaţiile”, a povestit, pentru MEDIAFAX, medicul Livadariu.

Ca tânăr rezident, medicul botoşenean îşi aminteşte cât de mândri erau el şi colegii lui, la început, când erau primiţi de profesorul Pesamosca să intre în sala de operaţii.

citeste mai mult aici

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.