Risc de avalanșă la munte

Salvamontiştii din judeţul Argeş le recomandă turiştilor să nu urce pe munte în această perioadă, întrucât la altitudini de peste 1.500 de metri este risc însemnat de producere a unor avalanşe, în condiţiile în care a nins şi s-a depus un strat de zăpadă nou care se poate desprinde uşor.

Riscul de avalanşă este de gradul 3 la altitudini de peste 1.800 de metri şi de gradul 1 la altitudini inferioare, în creştere cu o treaptă la altitudini mari, astfel că toate traseele montane din judeţul Argeş care se află la altitudini superioare celei de 1.500 de metri sunt şi vor rămâne închise, anunţă Savamont Argeş, într-un comunicat dat publicităţii luni, citat de News.ro.

Conform sursei citate, la Bâlea Lac – Cota 2000 Transfăgărăşan stratul de zăpadă măsoară 172 de centimetri.

”Peste structurile de placă existente s-au depus deja până la 30 de centimetri de zăpădă proaspătă, iar în următoarele 2 zile se vor mai depune circa 5 – 10 centimetri, ceea ce poate duce la creşterea riscului de avalanşă în continuare”, menționează Salvamont Argeş.

În aceste condiţii, salvatorii montani îi sfătuiesc pe cei care merg la munte în judeţul Argeş să nu încerce să urce pe traseele închise şi să ceară informaţii salvatorilor montani din zonă sau la Dispeceratul Naţional Salvamont.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.