Români din Austria, la poarta cancelarului austriac

Românii din Austria au protestat duminică în fața biroului Cancelarului Karl Nehammer, ca urmare a votului dat de Austria împotriva intrării României în spațiul Schengen.

Potrivit unui comunicat al FADERE, la manifestație au participat în jur de 200 de români, familii mixte, dar și câțiva austrieci, nemulțumiți de atitudinea cancelarului față de poporul român.

Românii din Austria i-au transmis un mesaj clar de nemulțumire premierului austriac, arătând că sunt prezenți în Austria, că acolo lucrează, acolo își plătesc taxele (unii dintre ei de mai mult de 45 de ani) și contribuie împreună cu poporul austriac la prosperitatea țării.

Datorită bunelor relații dintre cele două popoare, datorită miliardelor de euro care ies din România prin firmele austriece, datorită lemnului cărat în Austria ani de zile, datorită comunității de români atât de bine integrată, cât și a multor altor motive, votul favorabil pentru intrarea României in spatiul Schengen, este o normalitate, nu o cerere din partea noastră, iar dacă nu puteți să exprimați corect acest lucru, trebuie să plecați acasă. Acesta a fost mesajul unanim transmis de manifestanții din fața cancelariei, scandându-se “rücktritt, rücktritt – demisia, demisia“.

La sfârșitul protestului organizatorii au redactat o scrisoare către Cancelarul Karl Nehammer în care s-a cerut reevaluarea urgentă a poziției lui. “Este poate pentru prima dată când românii din țară s-au unit cu cei din diaspora, într-un glas, pentru binele poporului român. În țările europene locuiește o comunitate însemnată de români, iar ceea ce s-a întâmplat ieri la Viena ar trebui să fie un semnal clar și pentru alte țări care ar cocheta cu votul negativ împotriva intrării României în spațiul Schengen” a declarat Daniel Tecu, președinte FADERE – Federația asociațiilor de români din Europa, se mai arată în comunicat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

23 de Comentarii

 1. Unde au vazut astia 200 ? Eu am numarat 12-13, cat este un cuib. Adica ne mai facen si de ras.

 2. O mana de „frustrati care executa comenzi politic” au iesit la vocaliza. Degeaba, nu sunt luati in considerare.

 3. Au avut noroc austriecii … daca era vorba de citiva ciuhapi sau „fotbalisti francezi”, aia dadeau foc la Viena ! Bineinteles, dupa ce-si faceau „cumparaturile” moca, ca pe Champs Elysées …

 4. Vinovati sunt „magarii” care conduc turma din Austria: popa si secoristii. Magarul suprem a dictat: nu boicot ! Unii de pe aici nu stiu pe ce lume traiesc, dar invart numere si taste.

 5. Eu am ramas extrem de dezamagit .
  Am urmarit cu interes protestul, dar cind am vazut ca unitatea celor 150.000 de romani stabiliti in austria se rezuma la vreo 15 participanti, chiar m-a cuprins un usor sentiment de rusine.
  Ma intreb, cind s-o fi uitat karl ..hammer pe fereastra si a vazut 15 romani, ce si-o fi zis in sinea lui ?!
  La atita se rezuma puterea astora de a se revolta ?
  Acum chiar meritati sa va tina 15 ore la frontiera,
  sa ajungeti acasa dupa ce trece Craciunul !
  Cum sa nu iesi, tu care locuiesti in Viena sau in imediata vecinatate, sa demonstrezi si sa-ti arati supararea si indignarea in fata casei nazistului ?!
  Desi sint un optimist din fire, tot mai mult ma incearca sentimentul ca nu vom intra in Schengen in urmatorii ani !
  Sper sa ma insel !

 6. Uniti am fost in 1918 si cam atat.Acum fiecare este cu etnia lui.Mindru că sunt român este doar o vorbă.

 7. Foarte bine și pe 1 ianuarie să nu uite să-l sorcovească. Cu matura. Sau cu secera și ciocanul. Cum dorește dumnealui că vorba aia ” lucrăm cu marfa clientului”.

 8. Vlad Tepes – am inteles ca sinteti dezamagit pt. ca la 150.000 de romani care lucreaza in Austria doar 15 participanti au fost.Intrebarea mea la dumneata este, daca ai remarcat faptul ca in Romania la citeva milioane de romani care mai are la ora actuala Romania ,nu au protestat aproape nimeni.

 9. @Paulian Ionescu – am observat, cum sa nu observ !
  Cind se anunta o demonstratie in fata guvernului pentru cresterea pensiilor, apar tot vreo 15 pensionari !
  Nu o data m-am intrebat, totusi macar cei care stau in blocurile din vecinatate chiar nu pot sa iasa o ora sa-si strige saracia ?!
  Nu am cuvinte, cred ca ar fi mai bine sa-mi vad de ale mele…

 10. Penibil, este doar un circ. Pun pariu ca in spate se afla hAUR. Pacat,nu asa se face.

 11. Paulian Ionescu Auzi nea mos teaca,esti ipocrit. Mereu sustineai iesirea Ro din UE,acum o faci pe-a ofensatul? Marsh ma .

 12. spiritul civic nu intra in cultura (civilizatia) românilor. Egoismul e calea prin care fiecare individ isi face dreptate si asta e modul cel mai primitiv pt. o societate. Ce, nu-i adevarat ca românii nu-si cunosc nici drapelul sau imnul? Faceti un exercitiu.
  In *89 marea majoritate a românilor erau nemultumiti, dar in Pta Universitati n-au fost mai mult de sapte mii si inca pe atat securisti infiltrati. Restul au facut revolutia ”la televiziune”…

 13. @Hai sa recunoastem,

  In filonul poporului a fost adanc indus securismul. Ori cu securism nu cei avea niciodata civism ci doar servilism la ordin si turnatorie pe unitate.
  Ronanii subt cei mai dezbinati pentru ca sunt cei mai infiltrati si tradeaza cel mai usor, slabiciune grea, pentru care istoroa ne-a platit cu varf si indesat.
  In prezent Romania are printre cei mai multi tradatori in fruntea institutiilor si in interiorul structurilor, chiar de forta, unde CI istul a fost cumpatat de mult.
  Cand Germania si Olanda ieseau in strada pentru drepturi sau belgieni se bateau cu scutierii, la Bucuresti prea putini demonstrau, au mai iesit dar putini. Sindicatele toate sunt infiltrate si controlate, tot ce este societate civila are niste tinichele numite grade.
  In Romania nu ai cum si cu cine. La noi se asteapta ordinul, de la diferite UM-uri pentru jucarea agendei prestabilite.
  Romanii tradeaza prea mult si mult prea usor di subt prea fricosi in fata puternicilor, se pleaca imediat chipurile jucand parsiv sa castige abil, dar tot pierd si pe momebt si in timp.
  Cand alti estici negociaza puternic afara, romanii negociaza rar, slab sau o fac altii pentru ei, tot la ordin.
  Romania nu are nicio structura neinfiltrata si necapusata de interese straine si de tradatori, asa ca restul sunt … Vorbe goale. Timp pierdut.

 14. Mai bine nu se adunau. Cand s-a uitat fritzul pe geam si a vazut o duzina de mitingisti si-a majorat si mai mult pretentiile cand va negocia cu Johanis. Probabil numai in Viena sunt zeci de mii de romani pe post de spalatori de batrani. Oamenii sunt multumiti si fericiti mai ales ca au servici aproape de casa si nu prin Irlanda ca osenii.

 15. Pariez ca nu stii care e steagul Romaniei, ca de imn nu te mai intreb. Dupa cum te arati pe forum pari a fi unul din ”padure”, fara orizont, cunoastere si doar la ordin.

 16. Alloooo!romanii miei,
  Cei 200 de ratati si drogati si imputiti
  Care iesiti doar cand va da Soros
  Droguri si in rest stati cufuriti

  Ati mai iesit odata cand eu aveam geaca rosie
  Si v-ati certat de la bani ,aruncand cu faina
  Mi-ati murdarit si mie geaca ,si la austriac, in prostie
  Iar eu v-am tras atunci pe la nas o basina

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.