Eurostat:

România, cea mai mică creștere a locurilor de muncă din UE 

Rata de creștere a locurilor de muncă din România în al patrulea trimestru al anului 2017 față de trimestrul trei al aceluiași an a fost de 0,1%. Numărul persoanelor angajate în zona euro a crescut cu 0,3% și cu 0,2% în țările membre ale UE, potrivit datelor publicate miercuri de Eurostat.

Comparativ cu același trimestru al anului precedent, ocuparea forței de muncă a crescut cu 1,6% în zona euro și cu1,5% în Uniunea Europeană în al patrulea trimestru din 2017, acestea fiind cele mei înalte niveluri înregistrate.

În topul clasamentului se află Malta, cu 1,8%, Estonia 1,6% și Finlanda cu 1,2% – țări care au înregistrat cele mai mari creșteri în trimestrul al patrulea comparativ cu trimestrul al treilea din 2017, iar ultimele trei țări care au înregistrat creșteri sunt Franța (0,2%) și România (0,1%).

În schimb, s-au înregistrat scăderi în sectorul angajărilor de personal în Italia și Polonia (ambele -0,3%), Grecia și Lituania (ambele -0,1%), în timp ce ocuparea forței de muncă a rămas stabilă în Republica Cehă.

Eurostat estimează că în ultimul trimestru al anului trecut 236,8 de milioane de bărbați și femei au fost angajați în Uniunea Europeană, dintre care 156,7 milioane au fost în zona euro.

Zona euro cuprinde țările: Belgia, Germania, Estonia, Irlanda, Grecia, Spania, Franța, Italia, Cipru, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Austria, Portugalia, Slovenia, Slovacia și Finlanda.

Uniunea Europeană include: Belgia, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Germania, Estonia, Irlanda, Grecia, Spania, Franța, Croația, Itașia, Cipru, Letonia, Litualia, Luxemburg, Ungaria, Malta, Olanda, Austria, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Finlanda, Suedia, Marea Britanie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Eugenia Solomon 1416 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.