România, partenera Germaniei la expoziţia „Săptămâna Verde”

Cel mai mare eveniment Europa din domeniul agroalimentar va reuni în acest an 1.632 de expozanţi din 57 de ţări.

Ţara noastră participă cu 15 firme de profil, cu produse agroalimentare specifice, respectiv, miere şi produse apicole, vinuri, pălincă şi ale băuturi din fructe, brânzeturi, conserve de legume şi fructe, produse de morărit şi panificaţie.

De asemenea, vor fi prezenţi şi producători tradiţionali cu brânzeturi din lapte de vacă şi de oaie, cu pită de Pecica, cu produse procesate din carne, dar şi cu covoare din lână vopsite cu plante.
Potrivit datelor MADR, fondurile totale alocate din bugetul MADR şi din cel al Ministerului Culturii pentru participarea la Berlin se ridică la 720.000 lei. Din suma totală alocată pentru acest târg, 650.000 de lei provin din bugetul MADR pe 2011, iar diferenţa de 70.000 de lei este suportată de Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, prin Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional pentru participarea ansamblului folcloric şi a meşterilor populari.

Ministrul Tabără s-a arătat nemulţumit de faptul că anumite firme din domeniu nu vor să participe la astfel de manifestări, unde reprezintă România, cu toate că ministerul le-a creat de multe ori cadrul de funcţionare.

„Vom avea foarte multe drepturi ca ţară parteneră, inclusiv de publicitate, de prezentare, de participare cu un spaţiu mult mai mare şi mai consistent. Vrem să vedem cum se prezintă anul acesta Polonia – ştim că anul trecut Ungaria a fost la înălţime – ca să putem pregăti şi noi foarte bine evenimentul de anul viitor. Nu ştiu dacă suma pe care trebuie să o alocăm este mare sau mică, cert este, însă, că imediat după terminarea târgului din acest an vom declanşa programul de prezentare pentru anul viitor”, a menţionat ministrul.

Recomanda

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.