România, spor natural negativ al populației

Natalitatea este în scădere în România. În prima lună din acest an, numărul născuților-vii a fost cu 1.029 mai mic decât cel din aceeași lună a anului trecut, anunță Institutul Național de Statistică.

Raportul INS arată că țara noastră a înregistrat un spor natural negativ al populației, în ianuarie, de 7.757 de persoane.

De asemenea, conform statisticilor, numărul persoanelor care au decedat a fost cu 934 mai mic față de luna ianuarie 2015, iar numărul copiilor cu vârsta sub un an care au decedat a fost cu 30 mai mic, în luna ianuarie 2016, decât cel înregistrat în ianuarie 2015, potrivit Agerpres.

A revenit însă dorința tinerilor de a-și întemeia o familie. Numărul căsătoriilor a fost mai mare cu 368 față de cel consemnat în ianuarie, anul anterior, iar rata divorțurilor a fost la fel ca și anul trecut.

Date comparative ianuarie 2016 – decembrie 2015

– În ianuarie s-au născut 15.711 copii, cu 1.501 mai puțini copii decât în ultima lună din anul anterior

– Numărul persoanelor ale căror decese au fost înregistrate s-a situat la 23.468, cu 14 mai puține

– Numărul deceselor copiilor cu vârstă sub un an, înregistrate în prima lună a anului în curs, a fost de 122, în creștere cu 28 față de luna decembrie 2015, când s-au înregistrat 94 de decedați sub un an.

– În ianuarie 2016, la oficiile de stare civilă s-au înregistrat 4.732 de căsătorii, cu 521 mai puține decât în luna decembrie 2015

– Numărul divorțurilor pronunțate prin hotărâri judecătorești definitive și conform Legii nr. 202/2010 a fost de 998, cu 1.758 mai puține decât în luna precedentă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.