Mesajul ambasadoarei SUA după anunțul achiziției tancurilor americane

România cumpără tancuri de luptă de la americani. Ministerul Apărării Naţionale salută notificarea Congresului SUA transmisă joi cu privire la vânzarea către România a 54 de tancuri de luptă Abrams M1A2 SEPv3, muniţie şi stimulatoare pentru instruire.

„Maşinile de luptă care vor intra în înzestrarea Forţelor Terestre Române vor fi livrate în cea mai modernă versiune a acestui model, ce se află şi în dotarea armatei SUA. Valoarea estimată a contractului se situează în jurul sumei de 1,07 miliarde de dolari, în concordanţă cu aprobarea prealabilă a Parlamentului României. Conform legislaţiei americane, Congresul SUA a fost notificat cu o valoare iniţială mai mare, de aproximativ 2,5 miliarde de dolari. După aprobarea de către Congres, guvernele României şi Statelor Unite vor semna contractul de tip LoA (Letter of Acceptance), achiziţia de către partea română urmând a se realiza la valoarea estimată şi aprobată de Parlamentul României. Pentru siguranţa aprovizionării, MApN va implica industria naţională de profil pentru furnizarea suportului logistic integrat”, se arată într-un comunicat de presă transmis vineri de MApN.

Ambasadoarea SUA, în vizită la Guvern

Parteneriatul Strategic dintre România şi Statele Unite reprezintă unul dintre pilonii pe care se sprijină securitatea naţională şi contribuie în mod esenţial la consolidarea apărării flancului estic aliat în regiunea Mării Negre. Sistemele de rachete sol-aer Patriot şi cele sol-sol HIMARS, transportoarele blindate Piranha V, aeronavele multirol F-16 – programe aflate deja în derulare, bateriile de coastă NSM ce vor fi livrate în viitorul apropiat, precum şi perspectiva înzestrării cu aeronavele de generaţia a V-a, F-35, pentru care România a optat deja în mod oficial, reprezintă cele mai importante dintre dimensiunile concrete ale cooperării militare bilaterale, care asigură ţării noastre o poziţie întărită din punct de vedere strategic în regiune, unde acţionăm ca pilon de stabilitate al NATO şi ne asigură ancore puternice de interoperabilitate cu aliaţii noştri”, a declarat Tîlvăr.

Ministrul Apărării Naţionale a salutat, de asemenea, cele mai recente livrări de tehnică de luptă americană – joi au ajuns în ţară primele 33 de vehicule blindate de tip JLTV (Joint Light Tactical Vehicles) pentru Forţele pentru Operaţii Speciale, iar vineri, la Baza 90 Aeriană Otopeni, are loc recepţia celei de-a doua aeronave Hercules C-130H, după transferul primei aeronave de acest tip în luna septembrie.

 

Mesajul SUA după anunțul românilor

”Această tranzacție demonstrează puterea și vitalitatea relației noastre bilaterale, precum și dedicarea noastră reciprocă față de stabilitatea și securitatea regională”, a afirmat ambasadoarea SUA in România, Kathleen Kavalec. Ea a adăugat că tancurile M1A2 Abrams vor oferi României o platformă modernă și fiabilă, pentru a descuraja agresiunea și pentru a-și apăra granițele. Ele vor contribui, de asemenea, la apărarea colectivă a NATO și vor spori capacitatea noastră de a opera împreună în mod eficient.”

Recomanda 1

10 Comentarii

  1. PLATA MAXIMUM 30% AVANS GARANTAT DE PRIMELE BANCI AMERICANE NU DE SEMNATURILE DUPA CONTRACT ,60% LA LIVRARE SI 10% DUPA 2 ANI DE LA EXPOLATARE; ACESTA TREBUIE SA FIE SISTEMUK DE PLATA PENTRU FIECARE LOT DE LIVRARE

  2. Cu astea sigur ii rupem pe rusi! Avem si exemplul exaltatilor de la nord! Am putea sa luam inapoi Basarabia problema e ca nimeni nu vrea asta subiectul cu Basarbia e bun doar cand vrem sa aratam ce ticalosi sunt rusii altfel nu intereseaza pe niciun roman sau comentator militar!

  3. Romania contribuie la cresterea economica a SUA, in timp ce economia Romaniei se duce dracului.
    Dam ajutoare Moldovei, Ucrainei si acum si palestinienilor in timp ce avem sute de mii de copii care nu au mancat o ciocolata, o banana, o portocala, etc., care mananca o data pe zi si nici atunci pe saturate sau, pur si simplu, mananca paine goala.
    Dar, guwernerul nostru trebuie sa dea bine in fata stapanilor din UE si SUA. Poporul roman nu prea conteaza…

  4. buna ziua!
    Traiasca prietenia romano-americana! Traiasca! Traiasca! Traiasca!
    Buna afacere! noi nu stim sa facem tancuri precum Tancul Abram. Nu stim. Prietenul la bani se cunoaste! Iti da bani e prieten bun.

  5. Stati linistiti , ca or sa ne spuna R.Tudor si B.Chirieac cat de linistiti vom fi si cum ne va creste nivelul de trai dupa ce platim aceasta taxa de protectie , chiar rupti in fund fiind (noi , nu ei , desigur) si cu mațele ghiorlaind (tot noi , nu ei) . Ti-ai drk de oameni de bine ! P.S. Normal sa nu fie bani de pensii , n-asa ?

  6. pe ailalta vreme…ne mai cumparau rusii si CAERul produse…
    astia vor doar sa ne vinda tinichele vad
    model de business lumea a 3-a
    in curind avem HUNTA militara daca o tzinem tot asa
    sint buni la cumparat dar nu sint in stare sa produca nimic…
    rusii nu au de gind sa vina peste noi…stati linistitzi
    nu mai au ce sa ia…:)
    ‘SADAT’ tot de BUNA VOIE contra COMISION GRAS
    HUNTA MILITARA LA CONDUCERE–

  7. La fel , cum a fost cu „Patriotii”- bani aruncati de colonie in favoarea metropolei.
    Astea nu vor insemna mai nimic pe un front cu Rusia.

  8. Guvernantii romanesti (PNL si Iohannis in special), cei americani si FMI au decis ca romania are nevoie si bani ptr arme din SUA, nu ptr pensionarii romanesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.